Skip to main content

Adventskryssning med Cinderella till Visby - 3 dagar

Adventskryssa till Visby och Gotland i vinter och njut av god mat, nöjen och glittriga vyer på vägen. Du får två kvällar till sjöss och en hel dag i Visby där du kan bocka av några av öns största sevärdheter.

Avresa: 5/12, 12/12, 19/12
Pris: från 1 555 kr/person

I priset ingår:  Kryssning Stockholm - Visby med Viking Cinderella med två nätter ombord, Del i Inside Standard, Trerättersmiddag med smak av Gotland exkl. dryck på utresan, 1 x Svenska Kocklandslagets julbord inkl. öl, vin, läsk och kaffe på returen

Tillägg för frukost på utresan, brunch på hemresan samt bussanslutning.

Tips! Se till att maxa din kryssning och förboka någon av de trevliga utflykter som erbjuds:

Stadspromenad med ölprovning
Följ med på guidad vandring i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri där det bryggts öl sedan urminnes tider. Fascineras av det lilla bryggeriet som är som ett levande museum och njut av smaker och dofter under provning av Gotlands populäraste öl. Vi startar vår guidade vandring i den medeltida staden vid Österport och går längs med ringmuren fram till Dalmansporten. Via porten vandrar vi vidare in i det medeltida Visby och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan, Sankta Maria som uppfördes under 1200-talet av tyska handelsmän. Om det inte pågår någon ceremoni i kyrkan gör vi ett besök. Vi promenerar vidare över Stora Torget som kantas av uteserveringar och marknadsstånd. Här ligger också den vackra bevarade S:t Karins kyrkoruin från 1250-talet som än idag används för olika event. Från torget är sträckan kort till S:t Hansgatan och Gotlands Bryggeri. På vägen passerar vi ytterligare två bevarade kyrkoruiner S:t Lars och S:t Drotten. Gotland är en populär plats för bröllop och många vill gärna gifta sig i en av Visbys vackra ruiner. Vi fortsätter fram till det lilla bryggeriet där det har doftat humle och bryggts öl sedan 1855. Idag ägs bryggeriet av familjen Spendrup som döpte bryggeriet till Gotlands Bryggeri 1995. Inne i bryggeriet träffar vi bryggmästaren som delar med sig av bryggeriets historia och produktion under en kort rundvandring. Vi avslutar besöket i den lilla puben där vi får prova några av de ölsorter som bryggs här medan bryggmästaren berättar mer om processen att brygga öl med smak av Gotland. Efter besöket i bryggeriet kan du promenera vidare i Visby på egen hand och sedan ta dig tillbaka till Cinderella till fots eller med transferbussen.Turen startar kl 10.30 och tar ca 2,5 timmar. Busstransfer till Östercentrum, därefter guidad promenad och ölprovning i Visby. Bekväma skor rekommenderas.
Pris: 480:-/vuxen. I priset ingår busstransfer, guidning (på svenska) samt provsmakningar.

Gotland panoramatur
Bussrundtur längs västra kusten och Visby, med körsång i Tofta kyrka.Med buss kör vi längs kusten söderut till pittoreska Gnisvärd fiskeläge som en gång i tiden var en av Gotlands största fiskehamnar. Idag finns här ett flertal fiskebodar bevarade plus ett litet vackert kapell som är populärt för bröllopsceremonier. Från hamnen ser du den långa härliga Toftastranden som är en av Gotlands mest kända sandstränder välbesökt av både lokalbor som turister. Vi fortsätter turen och stannar till vid Gotlands bäst bevarade skeppssättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern och runt om längs med kusterna finner du flertalet bronsåldersgravar så som stenrösen och skeppssättningar. På vägen tillbaka till Visby gör vi ett stopp vid Tofta kyrka där en kör välkomnar oss med värmande toner. Efter att ha upplevt platser från Vikingatiden och den gotländska kustremsan förflyttar vi oss några år framåt i tiden till ringmuren och den medeltida Hansestaden Visby. Bussen stannar vid Dalmansporten där vi börjar vår promenad in i innerstaden och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan. Efter besök i Domkyrkan fortsätter vi till fots längs med charmiga gränder ner mot Almedalen där bussen hämtar upp för vidare färd tillbaka till fartyget. Vill du passa på att njuta lite mer av Visby kan du istället välja att promenera tillbaka.Bussturen startar kl 10.30 och tar ca 3 timmar. Kortare sträckor till fots samt en längre trappa (75 steg) förekommer. Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut.
Pris: 455:-/vuxen, 420:-/barn 3–16 år. I priset ingår buss och guidning (på svenska).

Julkonsert med Glimra
Två Ainbuskar. En Fehling. Och en vansinnigt skön mix av gotländska och amerikanska toner. Glimra bjuder på glädje, värme och övernaturligt bra stämsång i en julshow du sent ska glömma. Upplev det magiska mötet mellan gotländskt och amerikanskt. Trestämmig skönsång ackompanjerad till tonerna av koffert, mandolin, dragspel och gitarr. Singer-songwritermusik på svenska med en lutning åt amerikanska tongångar, ärligt och jordat. Emellanåt rufft, emellanåt silverstämmor som skimrande stråk i kalksten. En intim konsertupplevelse tillsammans med Glimra, som består av Annelie Roswall, Bittis Jakobsson och Annika Fehling. Gruppen har över 20 års erfarenhet som artister, Annelie och Bittis från välkända Ainbusk, och Annika med 13 cd-album och världsturnéer i bagaget. Tillsammans bjuder de på årets absoluta höjdpunkt! Konserten sker i en eventlokal med upphöjd scen som tillhör Joda bar & kök, vid småbåtshamnen i Visby, Skeppsbron 24. Busstransfer till Almedalen och promenad till Joda Bar&Kök, Skeppsbron 24 (ca 250 meter på kullersten med passage över trottoarkanter). Om trafikläget tillåter finns möjlighet att kliva av transferbussen vid hållplatsen mitt emot ingången till Joda konsertsal. Åter till hamnen med transferbussarna eller promenad. Sista påstigning från Östercentrum kl 15.45. Ombord 1 timme före avgång. Var ute i god tid, köer kan uppstå. Uppvisa utflyktsvouchern.
Pris: 499:-/pers. I priset ingår transfer med de ordinarie transferbussarna, julkonsert, välkomstglögg, skinksmörgås (eller vegetariskt alternativ om så önskas) och alkoholfri dryck

 

 

Fritextsökning

Program

Dag 1
Vi börjar vår kryssning till Visby på bästa sätt: En helkväll i vår vackra skärgård! Cinderella lämnar Stockholm klockan 17:30 och under kvällen kommer vi sätta oss ner i Restaurang Seaview för att bli serverade en trerättersmiddag med smak av Gotland exkl. dryck. Kvällen erbjuder också trevlig underhållning ombord.

Dag 2
Efter en natts sömn finns möjlighet att inta frukost innan vi kommer fram till Visby klockan 10:00. Här kan du upptäcka staden på egen hand, strosa i gränderna, shoppa eller följa med på någon av utflykterna runt Visby. Efter en heldag i Visby gör vi oss redo för att njuta av Svenska Kocklandslagets julbord i The Buffet som är fyllt av vällagade svenska klassiker toppat med en hel del vegetariska och veganska rätter. Här hittar du nygriljerad skinka, inlagd sill av alla de slag, krispig grönkål och ris à la Malta. Det finns verkligen allt du kan önska dig av julens smaker!

Dag 3
Dagen tillbringas ombord på Cinderella där du kan passa på att handla fantastiska produkter till Taxfree-priser, njuta av den stora brunchen eller unna dig en spabehandling. Vi ser den vackra vintriga skärgården passera utanför fönstret medan vi närmar oss Stockholm. Vi ankommer till Stadsgården igen klockan 14:30 med härliga minnen från resan.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Ingen Anslutning   00:00
Örebro Resecentrum Hpl M, N 11:50 19:15
Vingåker Järnvägstation 12:15 19:00
Katrineholm Resecenter 12:40 18:35
Flen Resecentrum, Hållplats E 13:10 18:10
Malmköping Busstation 13:30 17:55
Eskilstuna Busstation Hpl A 14:05 17:20
Västerås Bussterminalen, Hpl I 14:15 16:55
Strängnäs Järnvägsstation 14:40 16:45
Enköping Pendlarparkering, Järnvägsstationen 14:45 16:25
Läggesta Järnvägsstation 15:00 16:25
Nyköping Busstation 15:00 16:30
Nykvarn Hpl Centrum 15:20 16:05
Vagnhärad Järnvägsstationen 15:30 16:00
Södertälje Torget vid Kyrkan 15:50 15:45

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/12CinderellaAdventskryssning till Visby med Cinderella21 555:-Boka
19/12CinderellaAdventskryssning till Visby med CinderellaFullbokad, väntelista1 430:-Boka på förfrågan
Kontakta oss
Open:
  • Vardagar
    09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje