Lena Linderholms Stallarholmen - 1 dag

Välkomna hem till Lena Linderholm – en av Sveriges mest färgstarka och livsnjutande konstnärer! I Gula Industrihuset i Stallarholmen visar Lena oss runt bland sina unika konstverk med en tydlig doft av Provence. Färgglada motiv av framförallt frukter och blommor är kännetecknande för hennes konstnärskap och genomgående i såväl tavlor som keramik och textilier. Vi äter Provenceinspirerad lunch på Megs Kök och Trevligt, där vi också möter Klasse Möllberg som underhåller både med egen sång och musik och en del av Gösta Linderholms välkända alster. Vi avslutar dagen med en ”hemma hos” visning där Lena tar oss med genom sitt levande konstnärshem i Strängnäs. En dag fylld av färger, kreativitet, inspiration och livsglädje!

Avresa: 3/9
Pris: 795 kr/person

Anslutning: Järna, Nykvarn och Södertälje

Foto: Anna Jansson, Södertälje

Pris från:
795:-
Dagar:1
Bussresa, Besök i Gula Industrihuset med guidning av Lena Linderholm, Provence inspirerad lunch inkl dryck och kaffe på Megs Kök och Trevligt, där Klasse Möllberg står för musikunderhållning till kaffet, Besök hos Lena Linderholm i Strängnäs där hon visar oss sitt hem

Vi reserverar oss för eventuella ändringar som kan uppstå i programmet pga rådande pandemi.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Program

Avresa från Järna, järnvägsstationen, kl 08.40, Södertälje Torg kl 09.00 och Nykvarn C, busshpl, kl 09.20.

Dagens utflykt går till Stallarholmen och Strängnäs där vi träffar Lena Linderholm. I Stallarholmen i det Gula Industrihuset, har hon sin butik, lager och utställning. Lena skapar både keramik, textilier och bilder, allt präglat av stor fantasi och färgrikedom med inspiration från Provence, och hon visar oss runt och berättar mer medan vi beundrar hennes konstverk i form av blomsterprakt på både keramik och duk. Självklart finns möjlighet till inköp för den som så önskar! Färden går vidare till Malmby, där lunch med doft och smak av Provence väntar på Megs Kök och Trevligt. Här möter vi Lena och Gösta Linderholm gode vän sedan många år, Klasse Möllberg, som bidrar med sång och musik till kaffet. Strängnäsbon Klasse som under många år samarbetat med Lasse Åberg, bla i "Sällskapsresan II - Snowroller", "Trazan och Banarne" och inte minst Electric Banana Band, där även Janne Schaffer ingår, bjuder på visor, glädje och ett och annat av Gösta Linderholms alster. Mätta och belåtna kör vi den korta sträckan till Strängnäs där vi avslutar dagen i Lena och Göstas stora 1800-tals hus och trädgård. Här öppnar Lena upp och vi får se ett unikt byggnadsminne och ett levande konstnärshem, där hon bjuder oss på en ”hemma hos” visning där vi också får se en del minnen efter Gösta Linderholm. Efter en dag fylld med glädje, konst, musik och god mat säger vi farväl till Lena Linderholm.

Åter i Södertälje ca kl 17.00.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
3/9Buss Mer än 8795:-Boka