Skip to main content

Gammeldags julmarknad i Nora med julbord

I mörkaste advent gäller det att ta tillvara på alla tillfällen att lysa upp dagen och i Nora är det dags för den traditionella julmarknaden. Den gamla trästaden fylls med människor från när och fjärran och på gator, torg och innergårdar står marknadsstånden fyllda med allt som kan behövas.

Dagen avslutas med julbord i Svampen i Örebro - det lackar mot jul!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Avresa

  Avresa med bussen från vald upphämtningsplats.

 • Gammeldags julmarknad i Nora

  Där Närkeslätten ger vika för Bergslagen och där åkermark övergår till berglandskap ligger småstadsidyllen Nora, som 1993 fick Europa Nostramedaljen för god byggnads- och kulturminnesvård.
  Med sin gamla, genuina bebyggelse från 1700- och 1800 talet, sina kullerstensgator och sina gårdar som minner om gången tid är hela staden en unik kulturmiljö, som gjord att ha en gammaldags julmarknad i! Vi är framme under förmiddagen och har sedan några timmar på oss att utforska marknaden på egen hand.
  Ta en tur med häst och vagn, ta en fika på någon av kaffeserveringarna eller bara strosa runt i folkvimlet och hitta den rätta julstämningen. På stadens innergårdar väntar hantverkarna och här finns alla möjligheter att hitta den perfekta julklappen.

 • Julbord i Svampen

  Vi lämnar Nora kl 14.15 och kör till Örebro, där ett mindre men traditionellt julbord väntar i Svampen, det 58 meter höga vattentornet med utsikt över staden, och självklart avslutas det hela med diverse sötsaker! Vi tar för oss av allehanda godsaker och njuter i lugn och ro innan vi fortsätter hemresan.

 • Återresa

  Åter i Nykvarn ca kl 18.40, Södertälje ca kl 19.00 och därefter Cityterminalen ca kl 19.30.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 07:15 19:30
Södertälje Stora Torget vid kyrkomuren 08:00 19:00
Nykvarn Busshpl C 08:20 18:40

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/12BussGammeldags julmarknad i Nora med julbordMer än 8795:-Boka
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje