Göta Kanal och Sankt Anna Skärgård - 1 dag

Upplev den unika kombinationen av två storslagna naturattraktioner! Vi börjar dagen med en av Sveriges största turistattraktioner när vi färdas ”den sista etappen” på Göta kanal från Söderköping för att sedan komma ut i Sankt Anna skärgård som med sina tusen öar och unika naturreservat tillhör Östergötlands vackraste och mest omväxlande kustområden. Vår kapten lotsar oss och under dagen gör vi även ett strandhugg vid Capella Ecumenica innan vi når vår slutdestination Arkösund. En sak är säker - sällan möter hav och land varandra så vackert som här!

Avresa: 21/8
Pris: 995 kr/person

Anslutning: Järna, Nykvarn och Södertälje

 

Foto: sanktanna.com/facebook

 

 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Säkerhet är alltid högsta prioritet för oss. Under rådande pandemi har vi infört säkerhetsåtgärder för att ni ska känna er trygga med att resa med oss.

För information om de säkerhetsåtgärder vi vidtagit för att förebygga smittspridning av covid 19 i samband med våra resor hänvisas till vår hemsida: www.bjorcks.se/corona

Pris från:
995:-
Dagar:1
Bussresa, Guidad kryssning med M/S Göta Lejon från Söderköping-Arkösund, Förmiddagskaffe med dubbelfralla, Lunch – fläskfilé - inkl kaffe ombord på båten – dryck ingår ej

Vi reserverar oss för eventuella ändringar som kan uppstå i programmet pga rådande pandemi.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Program

Avresa från Nykvarn C, busshpl, kl 07.25, Södertälje Torg kl 07.45 och Järna, Järnvägsstationen, kl 08.05.

Vi kör till Söderköping, där M/S Göta Lejon väntar för att ta oss med på en underbar kryssning genom ett storslaget byggnadsverk och den vackraste av världar – Göta Kanal och den Svenska skärgården. I samband med avgång kl 10.00 serveras kaffe med dubbelfralla medan vi färdas den sista etappen av Göta Kanal ut i Östersjön. Kanalen är en av Sveriges mest kända och välbesökta turistattraktioner och vi upplever två slussar - Tegelbruket och Mem - innan vi kommer ut i Slätbaken – en lång östersjövik vars stränder är kantade av slott och herresäten. Färden går vidare mot Etersundet och Stegeborgs slottsruin passeras på nära håll. Vi befinner oss nu i en av vårt lands vackraste skärgårdar – Sankt Anna skärgård där vi sätter kurs mot den vackra ön Capella Ecumenica. Här gör vi strandhugg för att se Hilding Bielkhammars livsverk, en ekumenisk kyrka mitt i skärgården och en avbild av Sankt Anna gamla kyrka. Lunch serveras ombord medan kryssningen fortsätter förbi Kåreholms slott och vårkasen Lönshuvud innan vi lägger till vid Vikbolandets svar på Sandhamn – skärgårdsidyllen Arkösund – omkring kl 13.45. Vi får en liten stund att strosa runt på egen hand, eller varför inte titta in i marknadsbodarna där vi ( under förutsättning att de har öppet ) hittar marint, diverse konst och hantverk. Vi påbörjar hemfärden och tar vägfärja från Säter-Skenäs över Bråviken. Redan i mitten av 1600-talet började Drottning Kristina ordna roddturer över Bråviken för att hon lättare skulle kunna nå sina vänner på Vikbolandet. En annan anledning till att det kom igång färjetrafik i organiserad form var säkert det faktum att Söderköping var en stor och viktig handelsstad som människor på båda sidor om leden var angelägna att nå, utan att behöva ta sig igenom den besvärliga Kolmårdenskogen.

Omkring kl 17.45 är vi tillbaka i Södertälje igen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
21/8Buss Mer än 8995:-Boka