Lars Lerins Sandgrund - 1 dag

Lars Lerin - en av Nordens främsta akvarellmålare och författare till över 50 egna böcker med text och bild - har med "Vänliga Lars Lerin" och programmen om "Lerins lärlingar" även blivit en mycket folkkär tv-profil. Tillsammans med maken "Junior" har han två barn, så att Lars nu debuterar som barnboksförfattare i september känns inte helt oväntat. I det tidigare danspalatset Sandgrund har han skapat en permanent konsthall som vi stiftar närmare bekantskap med under vårt besök.  

Avresa: 23/10 2021
Pris: 735 kronor

 Anslutning: Järna, Nykvarn och Södertälje

 

 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Säkerhet är alltid högsta prioritet för oss. Under rådande pandemi har vi infört säkerhetsåtgärder för att ni ska känna er trygga med att resa med oss.

För information om de säkerhetsåtgärder vi vidtagit för att förebygga smittspridning av covid 19 i samband med våra resor hänvisas till vår hemsida: www.bjorcks.se/corona

Pris från:
735:-
Dagar:1
Bussresa, Entré och guidad visning av Sandgrund Lars Lerin, Lunch inkl måltidsdryck och kaffe på Matbruket

Vi reserverar oss för eventuella ändringar som kan uppstå i programmet pga rådande pandemi.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Program

Avresa från Järna, järnvägsstationen, kl 07.40, Södertälje Torg kl 08.00 och Nykvarn C, busshpl, kl 08.20.

Färden går via Närke mot det undersköna landskapet Värmland där vi under förmiddagen kommer till Karlstad som är dagens mål. Sandgrund var från början restaurang och danspalats med en tillrest publik från stora delar av Sverige och Norge. Under restaurangens glansperiod på 1980-talet gästades danskvällarna fem dagar i veckan av landets största dansband. I början av 1990-talet mötte dansbanden hård konkurrens av diskoteken och så småningom ändrades även Sandgrunds koncept, och dansbanden försvann helt och hållet i verksamheten. 2011 köptes Sandgrund av Karlstads kommun, och när Lars Lerin fattade tycke för byggnaden – som ligger mitt i ett kulturstråk, nära centrum och i en vacker naturmiljö – var saken klar! Han skapade en permanent konsthall och här kan vi idag njuta av Lars Lerins tavlor i en öppen och ljus lokal. Vi får en guidad visning bland hans verk och sedan väntar lunch på Matbruket i närliggande Värmlands Museum kl 13.30. Mätta och belåtna går vi tillbaka till Sandgrund där vi får mer tid att gå runt och betrakta på egen hand – allt efter eget intresse. Lars Lerin medverkar inte själv vid visning. I konsthallen finns även en butik med försäljning av Lars Lerins böcker och ett café med vacker utsikt över Klarälven.

Efter detta besök påbörjar vi hemresan och omkring kl 20.00 är vi åter i Södertälje igen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
23/10Buss Mer än 8735:-Boka