Skip to main content

Julmarknad på Skokloster och i Sigtuna stad

På borggården på Skokloster - ett av världens bäst bevarade barockslott - infinner sig en speciell stämning när utställare, hantverkare och producenter dukar upp sina bord med varor av hög kvalitet och julbordets delikatesser. Följ med och upplev äkta julstämning där vi också besöker Sveriges äldsta stad Sigtuna som är som gjord för julmys!

Här pågår också julmarknad där gator och gränder fylls med julkänsla från förr! Här finns alla möjligheter att hitta det perfekta julpyntet eller julklappen eller helt enkelt bara strosa runt och njuta!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Avresa

  Avresa med bussen från vald upphämtningsplats.

 • Skoklosters slott

  Vackert beläget på en halvö i Mälaren ligger Skoklosters slott – ett av världens bäst bevarade barockslott som även blivit utsett till Sveriges vackraste slott. I den unika miljön på den storslagna borggården pågår den traditionella julmarknaden där hantverk, ost, korv och karameller dukats upp, varvat med allt från pepparkakshus till julkransar.

 • Sigtuna

  Vi njuter av julstämningen när vi går runt bland marknadsstånden och efter ett par timmar är det dags att fortsätta till närliggande Sigtuna, Sveriges äldsta stad!
  När julen närmar sig fylls stadens gator och torg med en äkta julkänsla från förr. Marknaden sträcker sig från Stora Torg via Stora Gatan med sina pittoreska trähus och pyntade butiker, restauranger och caféer, så här finns möjlighet till mat eller fika för den som så önskar.
  Den traditionella julmarknaden bjuder på klassisk torghandel med alla tänkbara jultillbehör och bakom turistbyrån, i Drakegårdens trädgård, pågår matmarknad. Den som vill kan också passa på att besöka Rådhuset eller Sigtuna Museum, som har öppet hus och fri entré.

 • Hemfärd

  När marknaden stänger kl 16.00 påbörjar vi hemfärden och är åter vid Cityterminalen ca kl 17.00 och därefter Södertälje och Nykvarn.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nykvarn Busshpl C 08:50 18:10
Södertälje Stora Torget vid kyrkomuren 09:10 17:30
Stockholm Cityterminalen 09:50 17:00

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/12BussJulmarknad på Skokloster och i SigtunaMer än 8395:-Boka
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje