Romme Alpin

Romme Alpin är en av Sveriges största skidanläggningar utanför fjällvärlden med 31 nedfarter i alla fyra väderstreck, 13 liftar och en fallhöjd på 275 meter. Att åka skidor här är roligt, lätt och om du vill – även utmanande. Här finns en stor variation av nedfarter: från de lättaste grönmarkerade till de brantaste svarta. Fyra 6-stols Expressliftar gör det snabbt och enkelt för hela familjen att komma upp till de två topparna Solklinten och Snöberget. Romme Alpin erbjuder även ett generöst nybörjarområde med flera knappliftar och skidband – perfekt för de första försöken. Inför säsongen 2017/2018 har Romme Alpin byggt en ny värmestuga i två plan nere i Romme Dal. Här har även en snöfritt torg med skridskobana tagit plats. Från ett av de mest familjevänliga områdena – Romme Nord, har även en ny nedfart ner till Romme Dal öppnats.

Välkommen till Romme Alpin i vinter – skidåkning som i fjällen på näravstånd

 

Vi erbjuder weekendresor till Romme Alpin från Nykvarn, Södertälje, Stockholm och Västerås under vintersäsongen samt dagsresor från Nykvarn, Södertälje och Stockholm.

Weekendresor 2018:
Avresa: Varje lördag 27/1-7/4
Pris: 1 745 kr
I priset ingår: Bussanslutning t/r hemorten samt Romme Alpin - Quality Hotell Galaxen t/r, Två dagar skidåkning, En natt på hotell Galaxen inkl. frukost

Dagsresor från Södertälje och Stockholm 2018:
Avresa: Fredag, Lördag och Söndagar under säsongen med start 26/12 samt tisdagar och torsdag vecka 52, 1, 2, 3, 11 & 12 samt varje dag vecka 9.
Extrainsatt datum: Lördag 23 december.

Pris: 510 kr/person (Barn t.om. 7 år betalar endast 300 kr)
I priset ingår: Bussresa och liftkort en dag

Status:
Fullt

Program

Dag 1
Avresa från vald ort, ankomst till Romme Alpin vid 10-tiden. Skidåkning i nypreparerade backar. På Snöberget står Våffelstugan klar, med möjlighet till fika och enklare lunch. Skiduthyrning och skidlärare finns att förboka inför din resa, www.rommealpin.se. Avresa från Romme Alpin efter att liftarna har stängt. Incheckning på Quality Hotel Galaxen i Borlänge. Kvällen fri för egna upptåg. Stora Björn på hotellet erbjuder mat och dans vissa kvällar, andra restauranger ligger på gångavstånd i Borlänge.

Dag 2
Frukostbuffé serveras i restaurangen. Utcheckning från hotellet och bussresa till Romme Alpin där en ny härlig skiddag väntar. Hemresan går från Romme Alpin när liftarna har stängt. Vi kliver ombord på bussen och kopplar av några timmar innan vi åter är hemma.

Tider för avresa
Nykvarn, Bussgaraget               avresa 05.50
SödertäljeTorg avresa 06.10
Stockholm, Cityterminalen      avresa 07.00
Västerås, busstationen hpl I    avresa 08.30

Hotell