Lena och Gösta Linderholms Stallarholmen - 1 dag

Välkomna hem till Lena och Gösta Linderholm – ett av Sveriges mest färgstarka och livsnjutande konstnärspar! I Gula Industrihuset i Stallarholmen visar Lena oss runt bland sina unika konstverk med en tydlig doft av Provence. Färgglada motiv av framförallt frukter och blommor är kännetecknande för hennes konstnärskap och genomgående i såväl tavlor som keramik och textilier. Vi äter Provenceinspirerad lunch på Megs Kök och Trevligt, där Gösta underhåller med sång och musik innan vi avslutar dagen med en ”hemma hos” visning där paret tar oss med genom sitt levande konstnärshem i Strängnäs. En dag fylld av färger, kreativitet, inspiration och livsglädje!

Avresa: 21/5 och 3/9
Pris: 795 kr/person

Anslutning: Järna, Nykvarn och Södertälje

Foto: Anna Jansson, Södertälje

Pris från:
795:-
Dagar:1
Bussresa, Besök i Gula Industrihuset med guidning av Lena Linderholm, Provence inspirerad lunch inkl dryck och kaffe på Megs Kök och Trevligt, där Gösta Linderholm står för musikunderhållning till kaffet, Besök hos konstnärsparet i Strängnäs där de visar oss sitt hem

Vi reserverar oss för eventuella ändringar som kan uppstå i programmet pga rådande pandemi.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Program

Avresa från Järna, järnvägsstationen, kl 08.40, Södertälje Torg kl 09.00 och Nykvarn C, busshpl, kl 09.20.

Dagens utflykt går till Stallarholmen och Strängnäs där vi träffar Lena och Gösta Linderholm. I Stallarholmen i det Gula Industrihuset, har Lena Linderholm sin butik, lager och utställning. Lena skapar både keramik, textilier och bilder, allt präglat av stor fantasi och färgrikedom med inspiration från Provence, och hon visar oss runt och berättar mer medan vi beundrar hennes konstverk i form av blomsterprakt på både keramik och duk. Självklart finns möjlighet till inköp för den som så önskar! Färden går vidare till Malmby, där lunch med doft och smak av Provence väntar på Megs Kök och Trevligt. Här möter vi Gösta Linderholm, som bidrar med sång och musik till kaffet – kanske får vi höra ”Rulla in en boll och låt den rulla…”. Mätta och belåtna kör vi den korta sträckan till Strängnäs där vi avslutar dagen i Lena och Göstas stora 1800-tals hus och trädgård. Här öppnar de upp sitt hem och vi får se ett unikt byggnadsminne och ett levande konstnärshem, där paret själva bjuder oss på en ”hemma hos” visning. Efter en dag fylld med glädje, konst, musik och god mat säger vi farväl till paret Linderholm.

Åter i Södertälje ca kl 17.00.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
21/5Buss Mer än 8795:-Boka
3/9Buss Mer än 8795:-Boka