Skip to main content

Skördefest på Åland

Luften är fylld av dofter – hö, lera, ull, ladugård, äpple, nybakt, nyrökt lammkött och höst. Folkmyllret,
hantverken och alla skördetidens färger är en fröjd för ögat och här finns alla möjligheter att frossa i åländskaspecialiteter och årets grödor. Skördefesten på Åland – en njutning för alla sinnen!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Buss mot Grisslehamn

  Vi börjar dagen med en bussresa upp till Grisslehamn där vi får komma ombord på M/S Eckerö.

 • Brunch ombord på M/S Eckerö

  När fartyget avgår klockan 10:00 sätter vi oss ner i Buffé Bornholm för att äta en god och rejäl brunch medan vi färdas genom den vackra skärgården mot Eckerö på Åland.

 • Skördefesten på Åland

  Framme i Eckerö är det dags att titta närmare på skördefesten. Det erbjuds mängder av nyskördade grönsaker, färskt lamm- och nötkött, matvaror omsorgsfullt tillagade av närproducerade härligheter och mängder av vackert hantverk. Den åländska landsbygden bjuder in till färgsprakande höstdagar och överallt finns möjlighet till många spännande möten. Vi möts av lokalguide som tar oss med till några av de gårdar och hantverkare som har dukat upp med det mesta av det bästa som Åland har att erbjuda. Vad mer kan man begära! Under dagen kommer det finnas tid för lättare lunch till självkostnadspris på de gårdar och restauranger som vi besöker innan vi framåt kvällen beger oss tillbaka till Eckerö.

 • Fisk- och skaldjurebuffé på M/S Eckerö

  Vi säger adjö till Åland och vår lokalguide innan vi går ombord på M/S Eckerö igen, som avgår svensk tid klockan 17:30. Här sätter vi oss ner i Buffé Bornholm för att frossa i Eckerölinjens fisk- och skaldjursbuffé. Här lockar rätter som hummersoppa, rökta räkor, Moules Marinivès och havets Wallenbergare och annat gott! Mätta och belåtna efter maten finns tid för shopping i Taxfree-butiken ombord.

 • Hemfärd

  Klockan 19:30 är vi tillbaka i Grisslehamn igen och vi påbörjar vår resa tillbaka till hemorten med nya härliga minnen från det vackra grönskande Åland.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nykvarn Hpl Centrum 06:25 22:20
Södertälje Torget vid Kyrkan 06:45 22:00
Stockholm Cityterminalen 07:30 21:15

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/9EckeröSkördefest på ÅlandMer än 81 245:-Boka
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje