Skip to main content

Ålands skördefest

Luften är tung av dofter – hö, lera, ull, ladugård, äpple, nybakt, nyrökt lammkött och höst. Folkmyllret, hantverken och alla skördetidens färger är en fröjd för ögat och här finns alla möjligheter att frossa i åländska specialiteter och årets grödor. Skördefesten på Åland – en njutning för alla sinnen!

Avresa: 17 september
Pris: 920 kronor/person
I priset ingår: Bussresa, Båtresa Kapellskär - Mariehamn t/r, Brunch på utresan, The Buffet inkl. dryck på hemresan samt en guidad tur på Åland Skördefest.

Anslutning: Nykvarn, Södertälje och Cityterminalen

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Buss mot Kapellskär

  Vi börjar vår resa med buss upp till Kapellskär där Viking Lines M/S Rosella väntar på att vi ska gå ombord

 • Brunch ombord på M/S Rosella

  När fartyget avgår klockan 09:30 sätter vi oss ner i The Buffet för att äta en god och rejäl brunch medan vi åker genom den vackra skärgården mot Mariehamn på Åland.

 • Skördefesten på Åland

  Framme i Mariehamn är det dags att titta närmare på skördefesten. I dagarna tre erbjuds mängder av nyskördade grönsaker, färskt lamm- och nötkött, matvaror omsorgsfullt tillagade av närproducerade härligheter och mängder av vackert hantverk. Den åländska landsbygden bjuder in till färgsprakande höstdagar och överallt finns möjlighet till många spännande möten. Vi möts av lokalguide som tar oss med till några av de gårdar och hantverkare som har dukat upp med det mesta av det bästa som Åland har att erbjuda. Vad mer kan man begära! Under dagen ges möjlighet till inköp av lokalproducerade varor och tid för att köpa en lättare lunch på de gårdar och restauranger som vi besöker innan vi framåt kvällen beger oss tillbaka till Mariehamn igen.

 • Buffé ombord på M/S Rosella

  Vi säger adjö till Åland och vår lokalguide innan vi går ombord på M/S Rosella igen, som avgår klockan 18:30. Här sätter vi oss ner för att äta i The Buffet som lockar med många olika små rätter, både varma och kalla, och efter maten finns tid för shopping i Taxfree-butikerna ombord

 • Hemfärd

  Klockan 19:45 är vi tillbaka i Kapellskär igen och vi påbörjar vår resa tillbaka till hemorten med nya härliga minnen från det vackra Åland och dess skördefest.

  Åter vid Cityterminalen ca klockan 21:15, Södertälje ca klockan 22:00 och Nykvarn ca klockan 22:20

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nykvarn Hpl Centrum 06:25 22:50
Södertälje Torget vid Kyrkan 06:45 22:30
Tyresö Centrum utanför Nordea 07:00 21:45
Stockholm Cityterminalen 07:30 21:15
Kapellskär Möter upp i hamnen 08:45 19:45

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
17/9RosellaSkördefest på ÅlandFullbokad, väntelista920:-Boka på förfrågan
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje