Skip to main content

Bodensjön

Bodensjön, som är ett av Europas populäraste resmål, omges av tre länder – Schweiz, Tyskland och Österrike. Här omges vi av fantastiska alplandskap med milt klimat och små medeltida byar och städer med borgar och slott är bara en del av det vi får uppleva på denna resa. På en ö i Bodensjön besöker vi den världsberömda blomsterön Mainau – det framlidna greveparet Bernadottes blomsterparadis och vi får också vara med om en fantastisk tågresa från Italien till Schweiz med Bernina Expressen, där en del av resan ingår som ett av världsarven på Unescos lista. En resa som heter duga!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 – GÖTEBORG-KIEL

  Vi börjar vår resa och målet för dagen är Göteborg där Stena Lines fartyg avgår mot Kiel framåt kvällen. Efter gemensam middag ombord finns möjlighet till shopping, eller varför inte ta ett glas i baren innan en god natts sömn i sköna DUX-sängar väntar.
  Ca 450 km

 • DAG 2 – SÖDERUT GENOM EUROPA

  Efter frukost är vi framme i Kiel klockan 09.15 och påbörjar vår färd söderut via autobahn genom Tyskland. Vi passerar kända orter som Hamburg och Hannover och fortsätter genom delstaternas varierande landskap. Vi stannar för att sträcka på benen och får möjlighet till intag av mat och dryck innan vi framåt kvällen kommer fram till staden Baunatal. Här bor vi på Best Western Ambassador Hotel och efter incheckning väntar middag.
  Ca 450 km

 • DAG 3 – TILL BODENSJÖN

  Frukost börjar dagen och sedan fortsätter färden genom södra Tyskland. Vi stannar till i den historiska staden Rothenburg ob der Tauber. Här får vi en stund att på egen hand utforska Gamla stan, som med sin medeltida bebyggelse, lugna torg, vinklar och vrår, torn, brunnar, portar, befästningar, magasin och vinstugor får oss att tro att tiden har stått stilla. Ingenstans kan man uppleva medeltiden så levande som här! Vi fortsätter vår färd och passerar gränsen till Österrike. Under eftermiddagen kommer vi till den charmiga medeltida alpstaden Feldkirch, belägen i Vorarlberg i västra Österrike nära gränsen till Liechtenstein. Här skall vi bo i fyra nätter och vi checkar in på Central Hotel Löwen. Efter en stund på egen hand väntar middag och kanske en kvällspromenad för att utforska omgivningarna. Staden ligger vid foten av borgen Schattenburg från 1200-talet, och det var också då staden grundades. Hela den gamla staden är som ett levande museum med många mycket gamla byggnader. Rådhuset är från 1400-talet och Palais Liechtenstein från 1697. Kattornet (Katzenturm) byggdes 1507 med sina kanoner dekorerade med lejonhuvuden.
  Ca 530 km

 • DAG 4 – MAINAU

  Efter frukost beger vi oss ut på dagens rundtur. Vi passerar gränsen till Schweiz och följer Bodensjöns södra strand till Konstanz och vidare till blomsterön Mainau. Greve Lennart Bernadotte drev tillsammans med sin hustru Sonja den fantastiska parken, som varje år har ca 2 miljoner besökare. Slottet och parken drivs idag av deras barn. På Mainau är det alltid säsong och blomsterparken drivs och planeras för att det alltid skall finnas växter som blommar. Från juni till oktober finns här 380.000 sommarblommor. Rosor, palmer, bananer, citroner, apelsiner, ett palmhus med orkidéer och fjärilar och mycket annat i blomsterväg är bara en del av det vi kan se och alla dessa växter bidrar till att skapa en sydländsk atmosfär. Mainau är inte bara blommor och träd, utan de olika byggnaderna är också sevärdheter i sig. Slottet, där greveparet bodde, är byggt på 1740-talet och i kyrkan St Marien kan vi se många vackra målningar. Efter en dag fylld av doft, färg och harmoni far vi tillbaka till Feldkirch där vi har kvällen fri för middag på egen hand.
  Ca 180 km

 • DAG 5 – BERNINA EXPRESSEN

  Efter tidig frukost väntar en fantastisk dag! Vår buss tar oss till Tirano i Italien där vi går ombord på Bernina Expressen för en enastående tågtur. Vi färdas genom hissnande bergspass och glaciärer till Chur i Schweiz, och tågresan som är med på Unescos världsarvslista varar i cirka fyra timmar. Den tar oss över 196 broar, genom 55 tunnlar och som högst är vi på 2253 meters höjd – en otrolig upplevelse! Vid ankomst till Chur väntar vår buss och vi påbörjar hemfärden. Åter på hotellet samlas vi för gemensam middag och har sedan kvällen fri – allt efter eget intresse.
  Ca 250 km + tågresan

 • DAG 6 – LINDAU OCH BREGENZ

  Sovmorgon för den som önskar och sedan frukost. Framåt dagen ger vi oss iväg på österrikiska sidan. I Bregenz väntar en båt för att ta oss med på en kort tur till Lindau, som ligger i den tyska delen av Bodensjön. Staden var under 800-talet en liten fiskeby som genom fiske, handel och sjöfart växte och blomstrade. År 1220 blev den en fristad och införlivades med Bayern först 1805. Vi får några timmar att på egen hand strosa runt i Gamla stan. Längs Maximilianstrasse, som är stadens huvudgata, ligger vackra patricierhus, svalgångshus, fontäner och en hel del kaféer och kneipen. Flera byggnadsstilar finns representerade – gotik, barock och renässans. Rådhuset i renässans byggdes i slutet av 1500-talet och har en färgstark fasad. Här finns också Peterskyrkan, som numera är ett krigsmonument med vackra fresker. Lindaus kännemärke finner vi på de båda pirerna; det är ett 6 m högt lejon och den 33 m höga fyren, varifrån man har en underbar utsikt över staden, sjön och Alperna. Framåt eftermiddagen tar vi båten tillbaka till Bregenz, som har en småstads charm med internationell prägel. Här får vi också en stund på egen hand innan vi avslutar dagen med trerättersmiddag på restaurang Wirtshaus am See, precis nere vid Bodensjöns strand. Efter middagen väntar återfärd till hotellet.
  Ca 80 km

 • DAG 7 – FARVÄL TILL BODENSJÖN

  Efter frukost tar vi farväl av Feldkirch och Bodensjön och passerar gränsen till Tyskland igen. Under dagen gör vi uppehåll för lunch och kommer framåt eftermiddagen till dagens slutdestination - bröderna Grimms hemstad Kassel. Här bor vi i centrum på H4 Hotel Kassel och efter incheckning väntar middag.
  Ca 540 km

 • DAG 8 – TILL KIEL

  Efter frukost fortsätter färden norrut genom Tyskland och vi gör paus för lunch och kaffe utmed vägen. Framåt kvällen går vi ombord på Stena Lines fartyg i Kiel, med avgång under kvällen. Ombord äter vi middag tillsammans och njuter av sjöresan.
  Ca 400 km

 • DAG 9 – HEMÅT

  Vi intar en god frukost ombord innan vi lägger till vid kaj i Göteborg klockan 09.15. Därefter börjar hemresan och givetvis gör vi stopp under dagen med möjlighet till intag av mat eller dryck för den som så önskar. Framåt kvällen är vi åter vid hemorten igen med många vackra minnen i bagaget.
  Ca 450 km

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 08:40 17:45
Södertälje Torget vid kyrkan 09:20 17:05
Nykvarn Hpl Centrum 09:40 16:45
Läggesta Järnvägsstationen 10:00 16:25
Västerås Bussterminalen, Hpl I 10:00 15:50
Hallstahammar Busstation 10:20 15:30
Strängnäs Järnvägsstationen 10:20 16:05
Köping OK/Q8 vid brandstationen 10:40 15:10
Eskilstuna Busstation, Kyrkogatan 20 10:55 15:30
Arboga Resecentrum 11:00 14:50
Örebro Resecentrum M,N 13:00 13:30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/9BussBodensjön, 9 dagarMer än 814 895:-Boka
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje