Skip to main content

Lena Linderholms Stallarholmen

Välkomna hem till Lena Linderholm – en av Sveriges mest färgstarka och livsnjutande konstnärer! I Gula Industrihuset i Stallarholmen visar Lena oss runt bland sina unika konstverk med en tydlig doft av Provence. Färgglada motiv av framförallt frukter och blommor är kännetecknande för hennes konstnärskap och genomgående i såväl tavlor som keramik och textilier. Vi äter Provenceinspirerad lunch på Megs Kök och Trevligt, där vi också möter Klasse Möllberg som underhåller både med egen sång och musik och en del av Gösta Linderholms välkända alster. Vi avslutar dagen med en ”hemma hos” visning där Lena tar oss med genom sitt levande konstnärshem i Strängnäs. En dag fylld av färger, kreativitet, inspiration och livsglädje!

Avresa: 2/9
Pris: 795 kr/person
Anslutning: Järna, Nykvarn och Södertälje

 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Säkerhet är alltid högsta prioritet för oss. Under rådande pandemi har vi infört säkerhetsåtgärder för att ni ska känna er trygga med att resa med oss.
För information om de säkerhetsåtgärder vi vidtagit för att förebygga smittspridning av covid 19 i samband med våra resor hänvisas till vår hemsida: www.bjorcks.se/corona

 

Foto: Anna Jansson, Södertälje

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Buss mot Stallarholmen

  Dagens utflykt går till Stallarholmen och Strängnäs där vi träffar Lena Linderholm.

 • Hemma hos Lena Linderholm

  Vi börjar dagen hemma hos Lena Linderholm i Strängnäs där hon tar emot i sitt och Göstas stora 1800-tals hus och trädgård. Här öppnar Lena upp och vi får se ett unikt byggnadsminne och ett levande konstnärshem, där hon bjuder oss på en ”hemma hos” visning där vi också får se en del minnen efter Gösta Linderholm.

 • Lunch med underhållning

  Färden går vidare till Malmby, där lunch med doft och smak av Provence väntar på Megs Kök och Trevligt. Här möter vi Lena och Gösta Linderholm gode vän sedan många år, Klasse Möllberg, som bidrar med sång och musik till kaffet. Strängnäsbon Klasse som under många år samarbetat med Lasse Åberg, bla i "Sällskapsresan II - Snowroller", "Trazan och Banarne" och inte minst Electric Banana Band, där även Janne Schaffer ingår, bjuder på visor, glädje och ett och annat av Gösta Linderholms alster. Om Klasse inte har möjligheten blir det någon annan av Lenas och Göstas musikaliska vänner som står för underhållningen och vi kommer inte att bli besvikna!

 • Stallarholmen

  Dagen avslutas sedan i Stallarholmen i det Gula Industrihuset, har hon sin butik, lager och utställning. Lena skapar både keramik, textilier och bilder, allt präglat av stor fantasi och färgrikedom med inspiration från Provence, och hon visar oss runt och berättar mer medan vi beundrar hennes konstverk i form av blomsterprakt på både keramik och duk. Självklart finns möjlighet till inköp för den som så önskar!

 • Buss mot Södertälje

  Efter en dag fylld med glädje, konst, musik och god mat säger vi farväl till Lena Linderholm.
  Vi beräknas vara åter i Södertälje ca kl 17.00

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Järna Järnvägsstationen 08:40 17:20
Södertälje Torget vid kyrkomuren 09:00 17:00
Nykvarn Busshpl C 09:20 16:40

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/9BussDagsresa till Lena LinderholmMer än 8795:-Boka
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje