Skip to main content

Dagskryssning inkl buss med Viking Grace och Viking Glory

En dagskryssning i Stockholms skärgård är perfekt för dig som vill fly landbacken en stund, andas frisk havsluft och få lite sol på näsan. Ombord finns allt du behöver för en minnesvärd dag. God mat, prisvärd taxfreeshopping, spa-upplevelser, musik och milsvid utsikt åt vilket håll du än tittar.

Du kryssar ut med fräscha Viking Grace kl 07.45 från Stockholm och byter fartyg i Mariehamn till nya Viking Glory kl 13.10 svensk tid (14.10 finsk tid), för att sedan vara tillbaka i Stockholm igen kl 18.55.

NYHET! Buss varje onsdag och lördag mellan 3 maj och 21 juni

Buss avgår från orterna: Nykvarn, Södertälje, Västerås, Enköping och Bålsta

 

Mat och dryck

Ombord finns ett stort utbud för att du ska få en fantastisk matupplevelse. Med ett stort antal restauranger och barer att välja bland ombord på Viking Glory och Viking Grace finns något för alla smaklökar. 

Förboka frukost, lunch och/eller middag för bästa pris och garanterad plats. Se priser och gör dina måltidsval i samband med din bokning av resan.

Spaupplevelser i särklass

Njut av bubbelbad, relaxpool, snögrotta, panoramabastu, gym och högklassiga BABOR-behandlingar på Viking Glory och Viking Grace.

Passa på att boka entré till spa samband med din bokning. För bokning av spabehandling, kontakta Björcks Resor efter bokning av båtresan.

Prisvärd shopping

Fartygens ljusa och luftiga taxfreebutiker är något av ett mecka för dig som gillar att shoppa. Och med priser som är upp till 40% lägre än på landbacken finns alla chanser att fynda.

Roligt på båten

Onsdagarna 3/5, 17/5 och 31/5 bjuder Ulf Elfving eller Robert Wells på härligt cafésnack med kändisarna i Café Glory. Med ombord finns även någon av de populära kryssningsvärdarna Stefan eller Tony, som tillsammans med den finska kryssningsvärden bjuder på sång, musik och quiz.

Gäster Café Glory:

3/5 Café Glory med Ulf Elfving och Tommy Körberg

17/5 Café Glory med Robert Wells och Stefan Sauk

31/5 Café Glory med Ulf Elfving och Tareq Taylor

Författarkryssning 24/5 med Catharina Ingelman-Sundberg

Författarsamtalet börjar kl 16.00 svensk tid i Auditoriet/Vista Room (lokal fastställs senare beroende på deltagarantal) på Viking Glory.

För bokning av plats på författarföredraget, kontakta Björcks Resor efter bokning av båtresan.

Catharina Ingelman-Sundberg har tidigare arbetat som journalist och marinarkeolog och tillbringat bland annat 15 år med att dyka efter vår historia runtom i världen. Hon utforskade allt från vikingaskepp till holländska ostindiefarare och var även initiativtagare till projektet Ostindiefararen Götheborg.

Hon har också gjort en föredömlig insats med sina böcker om Birka under Ansgarstiden i Vikingablot, Vikingasilver och Vikingaguld – för vilka hon fick Widdingpriset. Här får man titta in i livet på Birka, följa vikingarnas resor i Österled men framförallt möta deras oerhört starka kvinnor som skötte hus och hem, hantverk och det mesta när männen var borta och slogs.

En historieberättelse man blir helt tagen av. För den som tycker att historia är tungt och tråkigt – läs den här serien, det är populärhistoria i dess bästa form.

Catharina Ingelman-Sundberg har nått fantastiska framgångar med sina böcker både i Sverige och internationellt. Hennes stora genombrott kom 2012 med den humoristiskt feelgood-romanen Kaffe med rån. Fem pensionärer sitter på äldreboendet och har långtråkigt. Besparingar och dålig mat ger dem snilleblixten att de ska begå brott för att ge pengar till fattiga, bli dömda och hamna i fängelse där de säkert får det mycket bättre än på äldreboendet.

Med sina galna upptåg och livsbejakande attityd tar Pensionärsligan nu världen med storm. Boken har hittills sålts till 29 språk, ges ut i 40 länder och legat etta på topplistan i England, Italien och Kanada. Övriga böcker om Märtha & co i Pensionärsligan har titlarna Låna är silver, råna är guld, Rån och inga visor och Goda rån är dyra.

Den senaste boken i serien – och den sista – Det rånar sig nog utkom i september 2022. Nu står Pensionärsligan inför sin sista stora utmaning samtidigt som de jagas av polis och maffia … men det rånar sig nog.

Böckerna har väckt uppseende utomlands och Catharina har förutom Norge och Finland bjudits in till England, Frankrike, Brasilien och Förenade Arabemiraten för att berätta om de brottsbenägna pensionärerna. Böckerna om åldringarna som rånar banker och begår brott har fått läsare i alla åldrar och författaren har fans bland pojkar och flickor från 9–14 år lika väl som bland män och kvinnor upp till 100 år. De är mitt i all underhållning också blandade med svidande samhällskritik mot hur vi behandlar våra åldringar.

Catharina Ingelman-Sundberg ger ut sina böcker på Bokförlaget Forum.

 

Obs! Begränsat antal platser. Medtag id-handling. Reservation för ändringar och slutförsäljning. 

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Ingen Anslutning   00:00
Västerås Bussterminalen, Hpl I 05:25 21:15
Enköping Pendlarparkering, Järnvägsstationen 05:55 20:45
Nykvarn Nykvarn Hpl C 06:15 20:30
Bålsta Talltorpsskolan Stockholmsvägen 06:20 20:20
Södertälje Torget vid Kyrkan 06:35 20:10

: 2023-06-07, 2023-06-10, 2023-06-14, 2023-06-17, 2023-06-21

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Ingen Anslutning   00:00
Nykvarn Nykvarn Hpl C 06:15 20:30
Södertälje Torget vid Kyrkan 06:35 20:10

: 2023-06-03

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/6Grace/GloryDagskryssning med Grace/Glory till Mariehamn - inkl buss från valda orterMer än 8395:-Boka
7/6Grace/GloryDagskryssning med Grace/Glory till Mariehamn - inkl buss från valda orterMer än 8395:-Boka
10/6Grace/GloryDagskryssning med Grace/Glory till Mariehamn - inkl buss från valda orterMer än 8395:-Boka
14/6Grace/GloryDagskryssning med Grace/Glory till Mariehamn - inkl buss från valda orterMer än 8395:-Boka
17/6Grace/GloryDagskryssning med Grace/Glory till Mariehamn - inkl buss från valda orterMer än 8395:-Boka
21/6Grace/GloryDagskryssning med Grace/Glory till Mariehamn - inkl buss från valda orterMer än 8395:-Boka
Kontakta oss
Open:
  • Vardagar
    09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje