Skip to main content

Birka Gotland - Kryssning till Visby

Res till Gotland och upptäck Visby

Ta Birka Gotland till Visby och njut av en härlig kryssning med skärgård, soldäckshäng, god mat, nöjen och inte minst – en dag i semesterpärlan Visby. Du har hela 26 vår- och sommaravgångar att välja på!

Tidtabell Birka Gotland - Visby

 • Avgång från Stockholm kl 17.00 (dag 1)
 • Ankomst till Mariehamn kl 00.15, avgång kl 00.30 (dag 2)
 • Ankomst till Visby 09.30, avgång kl 18.00 (dag 2)
 • Ankomst till Mariehamn kl 07.30, avgång kl 08.30 (dag 3)
 • Ankomst till Stockholm kl 14.30 (dag 3)

När maten är halva nöjet

Ombord väntar kulinariska upplevelser för alla magar – skaldjursbufféer, streetfood, fyra rätters à la carte och blandat och gott på klassiskt buffémaner. På Visbykryssningen ingår inga måltider, utan du bestämmer själv restaurang utifrån tycke och smak.

Förboka för bästa pris och garanterad plats.

 • Middagsbuffé i Sjösalen inkl vin, öl, läsk och kaffe
 • Frukost i Sjösalen
 • Grand brunch Salongen
 • Skaldjursbuffé inkl dessert i Salongen
 • Trerättersmiddag i Salongen

Se priser och lägg till i bokningssteg "Måltider". Reservation för prisändringar

Fritextsökning

Utflykter Visby

Maxa din resa till Gotland genom att boka någon utflykt. Gå på upptäcktsfärd bland rosor och ruiner i Visby eller upplev magiska Fårö.

Transferbussar går non-stop kl 09.45–16.45 från/till Kajplats 7–Östercentrum–Kajplats 7. Transferbussarna körs från hamnen från kl 09.45, till Österport i centrum, precis utanför murarna, så länge det finns köande på kajen och sedan non-stop till ca kl 16.30. Från Österport går bussar non stop till sista turen ca kl 16.45 (framme i hamnen ca kl 17.00). Obs! Var ute i god tid då det kan uppstå köer. Resenärer ska vara tillbaka på fartyget senast kl 17.30.

Pris: 100:-/person för en dagsbiljett.

Du som har bokat utflykt är också välkommen att åka med transferbussarna utan kostnad. Visa din biljett för chauffören vid påstigning. 

För bokning av transferbuss i Visby eller utflykt, bokas dessa på förfrågan. Vänligen kontakta oss på tel: 08-550 192 15

 

Gotland Panorama med Visby – 3,5 h

Gotland är kontrasternas ö med en rik variation när det kommer till natur och arkitektur. Den här utflykten rymmer både besök vid spännande historiska platser och en kort stadsvandring i Visby.

Med buss kör vi först längs kusten söderut till det pittoreska fiskeläget Gnisvärd i Tofta. En gång i tiden var detta en av Gotlands största fiskehamnar. Här finns ett flertal bevarade fiskebodar och ett litet vackert kapell, idag populärt för bröllopsceremonier. Från hamnen syns den vidsträckta Tofta Strand, en av Gotlands mest kända finkorniga sandstränder.

Vi fortsätter turen och stannar strax till vid öns bäst bevarade skeppssättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern. Lämningar från bronsålder återfinns runtom på ön, inte sällan nära kusten, i form av stenrösen och skeppssättningar.

Vi vänder tillbaka mot Visby men först ett stopp vid naturreservatet Galgberget som idag är ett naturskönt friluftsområde. Namnet Galgberget härstammar från tiden när platsen användes som avrättningsplats och resterna av galgen som står kvar påminner om den mörka historien. Härifrån bjuds en vidsträckt utsikt ut över havet, längs kusten och in över Visbys välkända siluetter.

Bussen kör oss därefter längs ringmurens nordöstra del och stannar till för avstigning utanför Dalmansporten. Härifrån fortsätter turen till fots in i den medeltida staden, via utsiktsplatsen på Kyrkberget. Kyrktrappans alla 75 steg är en riktig utmaning, men belöningen riklig i form av världsarvets många gränder och gator, blomstrande trädgårdar och högresta packhus.

Nutid förenas med historia och de unika byggnaderna bevaras i en levande innerstad. Stora Torget som idag kantas av restauranger är fortsatt en handels- och mötesplats. S:ta Karins kyrkoruin är med sina höga valv en tydlig profil på torgets södra sida. Säkert får du se ännu några minnesvärda kulturskatter innan det är dags att åter kliva på bussen för transport tillbaka till hamnen från Almedalen. Vill du passa på att njuta mer av Visby kan du härifrån välja att promenera tillbaka.

Bussturen startar kl 10.00 och tar ca 3,5 timmar. Rekommenderas inte för personer som har svårt att gå. Ta på dig bekväma skor och ta gärna med vattenflaska. Toalett tillgänglig på turen. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut.

Pris: 590:-/vuxen, 455:-/barn 3–12 år. I priset ingår buss och guidning (på svenska). Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa.

Rosor och ruiner med smak av Gute Glass från Gotland – 3 h

Den medeltida hansestaden Visby är en av de bäst bevarade i hela Europa där ringmuren, som går tillbaka till 1200-talet omger de gamla stenhusen, kyrkoruinerna och gränderna. Här är historien ständigt närvarande. Under turen besöker vi unika medeltida platser kryddade med historiska berättelser och får smaka glass producerad på Gotland.

Turen startar med buss till Östercentrum för vidare promenad längs med den väl bevarade ringmuren till Dalmansporten, ett av de högsta tornen i ringmuren. Via porten vandrar vi vidare in i medeltida Visby och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Sankta Maria domkyrka som uppfördes under 1200-talet av inflyttade tyska handelsmän.

Vi fortsätter nerför den långa trappan till domkyrkan och därefter promenerar vi vidare förbi Botaniska trädgården som grundades för mer än 150 år sedan. Närheten till havet och skyddet av ringmuren skapar ett milt klimat som även är behagligt för de mer exotiska växterna som finns här.

Vi trampar vidare på Visbys kullerstensgator, i fotspåren av de köpmän som en gång befolkade staden och stannar vid glassbaren, som är belägen vid en av de vackraste utsikterna i Visby. Här smakar vi lokalt producerad ekologisk glass med naturliga råvaror, samtidigt som vi njuter av utsikten över staden.

Efteråt promenerar vi ner till den gamla Hansahamnen Almedalen som en gång i tiden var huvudingången till Visby. Här, precis vid havet, ligger det äldsta tornet i muren, Kruttornet, daterat omkring 1160.

Turen avslutas inne i staden där du kan välja att promenera vidare i Visby på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots, eller om du väljer att åka med transfersbussen

Bussturen startar kl 10.00. Utflykten tar ca 3 timmar. Sträckor till fots förekommer. Rekommenderas inte för personer som har svårt att gå. Använd bekväma skor och ta gärna med vattenflaska. Toalett tillgänglig på turen. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut.

Glassbaren har ännu inte öppnat för säsongen när du reser med avgång 30/3 eller 1/4, men du kommer ändå att få möjlighet till en privat provsmakning av deras goda glass.

Pris: 285:-/vuxen, 220:-/barn 3–12 år. I priset ingår buss till Östercentrum, guidning (på svenska) samt provsmakning. Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa.

Fårö - den magiska ön i norr – 6 h

Följ med på en härlig heldagsutflykt med lunch till mytomspunna Fårö, ett av Gotlands mest kända besöksmål. Dagen bjuder på säregen natur med vindpinad tallskog, myrar, ståtliga raukar och långa sandstränder.

Med buss tar vi oss norrut till färjeläget i Fårösund och efter en kort färjetur når vi den populära ön för dagens höjdpunkter.

Vi kör genom det säregna landskapet och gör ett första stopp vid Fårö kyrka från 1100-talet. Här på kyrkogården vilar mästerregissören Ingmar Bergman, som bodde på Fårö i över 40 år. Många av hans filmer spelades in på ön med naturen som kuliss. Fårös speciella ljus och karga landskap har lockat konstnärer och artister i århundraden.

Vi stannar och avnjuter en vällagad lunch innan vi fortsätter på små slingriga vägar genom naturreservat och raukområden, förbi lambgift och fiskebodar där guiden tar med dig till flera unika smultronställen runt om på den lilla ön. Efter en stund närmar vi oss Langhammars och Digerhuvuds naturreservat med sina imponerande raukfält. De ståtliga kalkstenformationerna har stått här sen urminnes tider och är utan tvekan de mest fotograferade på hela Gotland. Här får du möjlighet att gå runt bland de vackra naturliga skulpturerna som ändrar utseende från vilket håll du än tittar.

Den ständiga närvaron av havet har satt sin prägel på ön med karga hedar och knotiga tallar som trotsigt kämpar mot naturens påfrestningar. På 1800-talet bodde här över 1 000 personer, idag endast 500. Både gotlänningarna och turisterna älskar Fårö som varje år har flera tusen besökare. Idag blandas moderna sommarhus med gamla kalkstensgårdar och långsträckta stenmurar som avgränsar lammens beteshagar.

Namnet Fårö har faktiskt inte det minsta med får att göra även om fårskötsel än i dag är viktigt här. Gamla skrifter vittnar om namnet Faroyna som troligen består av orden farväg eller farvatten och ö. Fårö fascinerar och är fullspäckat med upplevelser. Hoppas du får samma känsla som många andra – En gång Fårö, alltid Fårö! Efter en spännande dag vänder vi åter mot Visby och tillbaka till kryssningskajen.

Turen startar kl 10.00 och tar ca 6 timmar (varav ca 3 timmars bussresa). Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut.

Pris: 785:-/vuxen, 715:-/barn 3–12 år. I priset ingår i buss, guidning (på svenska) och lunch. Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa.

Obs! Utflykten är inte bokningsbar för avresor 30/3, 1/4 samt 23/6–30/7 2024

Tips!

För ännu fler Gotlandstips kan du besöka Turistbyrån i Visby på Donners plats 1 eller: Guider - Gotlands officiella inspirationssida

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Annan Vi kontaktar er under våra öppettider 00:00
Ingen anslutning   00:00
Rättvik Järnvägsstationen 09:30 20:55
Hallsberg SJ Park/Långgatan 10:40 19:55
Karlskoga Busstation (Rast: Arboga) 10:45 19:45
Ockelbo Järnvägsstation 10:50 20:10
Falun Resecentrum 11:00 19:20
Örebro Resecentrum Hpl M,N (Rast: Arboga) 11:20 19:15
Borlänge Resecentrum 11:25 18:55
Vingåker Järnvägstation 11:45 19:00
Katrineholm Resecenter 12:10 18:35
Flen Resecentrum, Hållplats E 12:40 18:10
Norrköping Resecentrum Hpl C 12:40 18:25
Arboga Resecentrum 12:45 17:55
Gävle Centra Hpl Y 12:45 18:15
Surahammar OKQ8 Dinners 12:45 17:50
Hallstahammar Busstation Centrum 13:00 17:35
Malmköping Busstation 13:00 17:55
Köping Gamla Taxistationen. Sveav. 17 13:05 17:25
Eskilstuna Busstation Hpl A 13:35 17:20
Västerås Bussterminalen Hpl I 13:45 16:55
Sala Resecentrum 14:05 16:45
Strängnäs Järnvägsstation 14:10 16:45
Enköping Enköping Resecentrum, pendlarparekringen 14:15 16:25
Nyköping Busstation 14:20 16:45
Läggesta Järnvägsstation Hpl D 14:30 16:25
Bålsta Talltorpsskolan Stockholmsvägen 14:40 16:00
Uppsala Stationsgatan HPL E6 14:45 16:15
Nykvarn Hpl Centrum 14:50 16:05
Vagnhärad Järnvägsstation 14:55 16:15
Södertälje Torget vid Kyrkan 15:20 15:45
SÖDERTÄLJE SYD STATION: SYD 15:20 15:50

: 2024-07-20, 2024-07-22, 2024-07-24, 2024-07-28, 2024-07-30, 2024-08-03, 2024-08-05

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Annan Vi kontaktar er under våra öppettider 00:00
Ingen anslutning   00:00
Rättvik Järnvägsstationen 09:30 20:55
Hallsberg SJ Park/Långgatan 10:40 19:55
Karlskoga Busstation (Rast: Arboga) 10:45 19:45
Ockelbo Järnvägsstation 10:50 20:10
Falun Resecentrum 11:00 19:20
Örebro Resecentrum Hpl M,N (Rast: Arboga) 11:20 19:15
Borlänge Resecentrum 11:25 18:55
Vingåker Järnvägstation 11:45 19:00
Katrineholm Resecenter 12:10 18:35
Flen Resecentrum, Hållplats E 12:40 18:10
Norrköping Resecentrum Hpl C 12:40 18:25
Arboga Resecentrum 12:45 17:55
Gävle Centra Hpl Y 12:45 18:15
Surahammar OKQ8 Dinners 12:45 17:50
Hallstahammar Busstation Centrum 13:00 17:35
Malmköping Busstation 13:00 17:55
Köping Gamla Taxistationen. Sveav. 17 13:05 17:25
Eskilstuna Busstation Hpl A 13:35 17:20
Västerås Bussterminalen Hpl I 13:45 16:55
Sala Resecentrum 14:05 16:45
Strängnäs Järnvägsstation 14:10 16:45
Enköping Enköping Resecentrum, pendlarparekringen 14:15 16:25
Nyköping Busstation 14:20 16:45
Läggesta Järnvägsstation Hpl D 14:30 16:25
Nynäshamn Alkärrsplan SL Hpl 14:30 16:15
Bålsta Talltorpsskolan Stockholmsvägen 14:40 16:00
Uppsala Stationsgatan HPL E6 14:45 16:15
Ösmo Ösmo Station 14:45 16:00
Nykvarn Hpl Centrum 14:50 16:05
Vagnhärad Järnvägsstation 14:55 16:15
Södertälje Torget vid Kyrkan 15:20 15:45
SÖDERTÄLJE SYD STATION: SYD 15:20 15:50

: 2024-08-14

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Annan Vi kontaktar er under våra öppettider 00:00
Ingen anslutning   00:00
Rättvik Järnvägsstationen 09:30 20:55
Hallsberg SJ Park/Långgatan 10:40 19:55
Karlskoga Busstation (Rast: Arboga) 10:45 19:45
Ockelbo Järnvägsstation 10:50 20:10
Falun Resecentrum 11:00 19:20
Örebro Resecentrum Hpl M,N (Rast: Arboga) 11:20 19:15
Borlänge Resecentrum 11:25 17:25
Vingåker Järnvägstation 11:45 17:30
Katrineholm Resecenter 12:10 18:35
Flen Resecentrum, Hållplats E 12:40 16:40
Norrköping Resecentrum Hpl C 12:40 16:35
Arboga Resecentrum 12:45 17:55
Gävle Centra Hpl Y 12:45 18:15
Surahammar OKQ8 Dinners 12:45 17:50
Hallstahammar Busstation Centrum 13:00 17:35
Malmköping Busstation 13:00 15:55
Köping Gamla Taxistationen. Sveav. 17 13:05 17:25
Eskilstuna Busstation Hpl A 13:35 17:20
Västerås Bussterminalen Hpl I 13:45 16:55
Sala Resecentrum 14:05 17:00
Strängnäs Järnvägsstation 14:10 15:15
Enköping Enköping Resecentrum, pendlarparekringen 14:15 16:25
Nyköping Busstation 14:20 15:50
Läggesta Järnvägsstation Hpl D 14:30 16:25
Bålsta Talltorpsskolan Stockholmsvägen 14:40 16:00
Uppsala Stationsgatan HPL E6 14:45 16:15
Nykvarn Hpl Centrum 14:50 14:35
Vagnhärad Järnvägsstation 14:55 16:15
Södertälje Torget vid Kyrkan 15:20 14:15
SÖDERTÄLJE SYD STATION: SYD 15:20 15:50

: 2024-08-09

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/7Birka GotlandBirka Gotland - 3-dagarskryssning till VisbyBoka på förfrågan1 134:-Boka på förfrågan
22/7Birka GotlandBirka Gotland - 3-dagarskryssning till VisbyBoka på förfrågan1 134:-Boka på förfrågan
24/7Birka GotlandBirka Gotland - 3-dagarskryssning till VisbyBoka på förfrågan1 134:-Boka på förfrågan
28/7Birka GotlandBirka Gotland - 3-dagarskryssning till VisbyBoka på förfrågan1 134:-Boka på förfrågan
30/7Birka GotlandBirka Gotland - 3-dagarskryssning till VisbyBoka på förfrågan1 134:-Boka på förfrågan
3/8Birka GotlandBirka Gotland - 3-dagarskryssning till VisbyBoka på förfrågan1 134:-Boka på förfrågan
5/8Birka GotlandBirka Gotland - 3-dagarskryssning till VisbyBoka på förfrågan1 134:-Boka på förfrågan
9/8Birka GotlandBirka Gotland - 3-dagarskryssning till VisbyBoka på förfrågan1 134:-Boka på förfrågan
14/8Birka GotlandBirka Gotland - 3-dagarskryssning till Visby
Buss även från Nynäshamn och Ösmo
Boka på förfrågan1 134:-Boka på förfrågan
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje