Skip to main content

Wij Trädgårdar och Ockelbo Marknad

Ockelbo är platsen som inte bara är känt för att vara orten där prins Daniel Westling är uppväxt utan också för Wij trädgårdar som är ett mycket populärt besöksmål som strävar efter att hela tiden förnya sig för att besökarna skall återkomma år efter år. Vår dag blir en källa till inspiration, fylld av njutning för alla sinnen när vi besöker visningsträdgårdarna och vi avslutar dagen med ett besök på Ockelbo marknad som enligt tradition alltid hålls helgen efter midsommar. Följ med och smaka på Ockelboandan!


Anslutning: Järna, Nykvarn och Södertälje

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Mot Ockelbo

  På snabba vägar kör vi norrut via Gävle mot Ockelbo, som inte bara är känt för att vara orten där prins Daniel Westling är uppväxt utan också för Wij trädgårdar som är ett mycket populärt besöksmål som strävar efter att hela tiden förnya sig för att besökarna skall återkomma år efter år. Här finns idag ett antal visningsträdgårdar och Wij har också blivit utnämnt till Sveriges vackraste park.

 • Wij trädgårdar

  Vid ankomsten till Ockelbo och Wij trädgårdar väntar en guide för att ta oss med på en visning av denna vackra plats. Efter rundvandringen får vi en liten stund att på egen hand gå runt i visningsträdgårdarna eller varför inte passa på att besöka Wij trädgårdshandel där den som önskar kan köpa trädgårdsredskap, perenner och rosor för våra nordliga och skogliga breddgrader, produkter av pil som växtstöd och korgar, trädgårdslitteratur m.m. I den gamla tröskladan på området finns också Turbin Konsthantverk där ca 35 hantverkare fyller lokalen med ett sortiment som till vissa delar är trädgårdsinriktat, men som lika ofta handlar om roliga och vackra saker i största allmänhet. Här finns alltifrån barnmössor till skulpturer, varvat med textil, keramik, metall, betong och även smycken. Passa på medan inspirationen flödar!

 • Lunch och Ockelbo marknad

  Därefter väntar lunch i Wij Trädgårdskök innan vi avslutar dagen med folkfest på Ockelbo marknad, som alltid arrangeras helgen efter midsommar. Vi går runt bland knallarna på egen hand – allt efter eget intresse.

 • Hemresa

  Vi beger oss hemåt igen och beräknas vara tillbaka i Södertälje ca 19.30

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nykvarn Busshpl C 07:20 20:10
Järna Järnvägsstationen 07:40 19:50
Södertälje Torget vid kyrkomuren 08:00 19:30
Liljeholmen HPL SCANIA JOB EXPRESS – ( bron under Stockholmsvägen) 08:30 19:00

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/7BussWij Trädgårdar och Ockelbo marknadMer än 8865:-Boka
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje