Skip to main content

Lars Lerins Sandgrund

Lars Lerin - en av Nordens främsta akvarellmålare och författare till över 50 egna böcker med text och bild - har med ”Vänligen Lars Lerin” och programmen om ”Lerins lärlingar” med flera även blivit en mycket folkkär tv profil. Tillsammans med maken ”Junior” har han nu fyra barn, så att Lars 2019 också debuterade som barnboksförfattare kom inte heller helt oväntat. I det tidigare danspalatset Sandgrund har han skapat en permanent konsthall som vi stiftar närmare bekantskap med under vårt besök.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Buss mot Karlstad

  Färden går via Närke mot det undersköna landskapet Värmland där vi under förmiddagen kommer till Karlstad som är dagens mål. Om tid finns stannar vi till för bensträckare och ev möjlighet till kaffe utmed vägen.

 • Lunch och guidad visning

  Sandgrund var från början restaurang och danspalats med en tillrest publik från stora delar av Sverige och Norge. Under restaurangens glansperiod på 1980-talet gästades danskvällarna fem dagar i veckan av landets största dansband. I början av 1990-talet mötte dansbanden hård konkurrens av diskoteken och så småningom ändrades även Sandgrunds koncept, och dansbanden försvann helt och hållet i verksamheten. 2011 köptes Sandgrund av Karlstads kommun, och när Lars Lerin fattade tycke för byggnaden – som ligger mitt i ett kulturstråk, nära centrum och i en vacker naturmiljö – var saken klar! Han skapade en permanent konsthall och här kan vi idag njuta av Lars Lerins tavlor i en öppen och ljus lokal. Vi får en guidad visning bland hans verk och sedan väntar lunch på Matbruket i närliggande Värmlands Museum kl 13.30.

 • Egen tid

  Mätta och belåtna går vi tillbaka till Sandgrund där vi får mer tid att gå runt och betrakta på egen hand – allt efter eget intresse. Lars Lerin medverkar inte själv vid visning. I konsthallen finns även en butik med försäljning av Lars Lerins böcker och ett café med vacker utsikt över Klarälven.

 • Buss mot Södertälje

  Efter detta besök påbörjar vi hemresan och gör ett kortare stopp med möjlighet till bensträckare och ev möjlighet till kaffe utmed vägen. Omkring kl 20.00 är vi åter i Södertälje.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 07:15 20:40
Södertälje Torget vid kyrkan 08:00 20:00
Nykvarn Busshpl C 08:20 19:40

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/10BussSandgrund Lars Lerin i KarlstadMer än 8895:-Boka
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje