Dagsprogram

 • Buss mot Karlstad

  Färden går via Närke mot det undersköna landskapet Värmland där vi under förmiddagen kommer till Karlstad som är dagens mål.

 • Lunch och guidad visning

  Sandgrund var från början restaurang och danspalats med en tillrest publik från stora delar av Sverige och Norge. Under restaurangens glansperiod på 1980-talet gästades danskvällarna fem dagar i veckan av landets största dansband. I början av 1990-talet mötte dansbanden hård konkurrens av diskoteken och så småningom ändrades även Sandgrunds koncept, och dansbanden försvann helt och hållet i verksamheten. 2011 köptes Sandgrund av Karlstads kommun, och när Lars Lerin fattade tycke för byggnaden – som ligger mitt i ett kulturstråk, nära centrum och i en vacker naturmiljö – var saken klar! Han skapade en permanent konsthall och här kan vi idag njuta av Lars Lerins tavlor i en öppen och ljus lokal. Vi får en guidad visning bland hans verk och sedan väntar lunch på Matbruket i närliggande Värmlands Museum kl 13.30.

 • Egen tid

  Mätta och belåtna går vi tillbaka till Sandgrund där vi får mer tid att gå runt och betrakta på egen hand – allt efter eget intresse. Lars Lerin medverkar inte själv vid visning. I konsthallen finns även en butik med försäljning av Lars Lerins böcker och ett café med vacker utsikt över Klarälven.

 • Buss mot Södertälje

  Efter detta besök påbörjar vi hemresan och omkring kl 20.00 är vi åter i Södertälje igen.