Skip to main content

Franska Vinvägar

Följ med på vår resa till de tre vindistrikten Alsasce, Bourgogne och Chablis. Vi provar goda viner och njuter av roliga dagar tillsammans. Tänk vad bra att vi har bussen med! Många fina inköp av goda viner kan vi göra!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 – MOT GÖTEBORG

  Vi börjar vår resa där målet för dagen är Göteborg där Stena Lines fartyg väntar för att ta oss till Kiel.
  Vi tilldelas våra hytter och sedan är det dags för middag som vi avnjuter i samband att fartyget lämnar kaj framåt kvällen. Ombord serveras middagsbuffé där drycker ingår. Efter middagen väntar nöjen, shopping och underhållning i baren – allt efter eget önskemål. Kanske ett glas vin?
  Ca 450 km

 • DAG 2 – KIEL – ESCHBORN

  Efter frukost är vi framme i Kiel klockan 09.15. Vi kör sedan söder ut på Autobahn och stannar förstås för lunch och fika på lämpliga ställen.
  Framåt kvällen kommer vi fram till Eschborn och vårt hotell Mercure Hotel Frankfurt Eschborn Helfmann Park. Här väntar middagen på oss.
  Ca 590 km

 • DAG 3 - ESCHBORN – COLMAR

  Resan går vidare och vi kommer snart in i Alsace och på ”La route des vins”, som sträcker sig från Strasbourg i norr till Mulhouse i söder och slingrar sig fram längs Vogeserna.
  Alsace ligger vid gränsen till Tyskland. Regionen har till och från även tillhört Tyskland och spår av det kvarstår i både mat- och vinkultur. Druvorna har ofta tyskt ursprung medan vinerna är gjorda i fransk anda, det vill säga de är stramare i sin stil och inte lika fruktiga som till exempel de tyska Riesling-vinerna. Vingårdarna i Alsace ligger i sluttningar som vetter mot syd och sydost, vanligen på 200-400 meters höjd över havet.
  Framåt eftermiddagen kommer vi fram till Colmar där vi checkar in på Grand Hotel Bristol Här skall vi bo 2 nätter och också äta våra middagar. Vi bor centralt så passa på att ta en promenad för att se stadens sagolika äldre stadskärna. Där står korvirkeshusen tätt invid floden Lauch.
  Ca 290 km

 • DAG 4 - RIBEAUVIILL OCH RIQUEWIHR

  Efter frukost åker vi några få mil till Ribeauville. En av de mest betydande vinbyarna i Alsace. Den lilla medeltida staden ligger vid foten av en mäktig sluttning mot sydost, krönt av gamla borgar. Vi stannar hos Domaine Bott Frères, Ribeauville. Här får vi besöka vinkällaren och prova 3 olika viner. Efter provningen blir det tid på egen hand.
  Vi åker vidare till ytterligare en mysig vinort, Riquewihr. Den förtjusande lilla staden Riquewihr har utsetts till en av Frankrikes vackraste. Till skillnad från många andra franska städer undkom Riquewihr andra världskrigets förödelse och ser idag nästan likadan ut som på 1500-talet. Här besöker vi vinhuset Dopff och Irion och provar 4 olika viner. Efter en trevlig dag återvänder vi till vårt hotell och kvällens middag.
  Ca 50 km

 • DAG 5 - COLMAR - BEAUNE

  Efter frukost säger vi tack och kanske på återseende till Colmar och reser vidare mot nästa vinområde , Bourgogne, bl a känt för sina eleganta röda viner. Vi skall besöka historiska Beaune, ytterligare en av Frankrikes fantastiska korsvirkesbyar och Bourgognes vinhuvudstad. Beaune är en liten stad med en mycket charmig gammal stadskärna. Vi besöker vinhandlaren Patriarche Pere et Fils vars vinkällare inhyser flera miljoner flaskor. Här gör vi en rundtur som avslutas med en vinprovning. Vi provar 3 vita viner och 3 röda viner. Vi checkar in på Sure Hotel by Best Western Centre** ett lite enklare hotell med ett toppenläge som ligger mitt i centrum av Beaune nära det stora torget. Hotellet ligger också nära en av stadens mest välkända byggnad Hotel Dieu. Middag på egen hand.
  **OBS! Hotellet har ej hiss!

 • DAG 6 – BEAUNE – CHABLIS – THIONVILLE

  Dags att styra bussen mot nästa vinprovning. Denna gång i staden Chablis. Det är på den kalkstensrika Kimmeridge-lerjorden i floden Sereins dalgång som druvan chardonnay får sin speciella chabliskaraktär. Från den 105 hektar stora sammanhängande vinsluttningen, som bildar mäktig bakgrund till den lilla staden Chablis. Druvsorter i Chablis är lätt räknade – chardonnay, lokalt kallad beaunois. Det är den enda tillåtna druvan i viner som säljs under någon av Chablis appellationer. Vi besöker La Chablisienne och provar 4 av deras goda viner. Efter den intressanta vinprovningen lämnar vi Chablis och reser nu mot dagens slutmål som är staden Thionville. Här checkar vi in på Hotel Mercure Thionville Centre Porte du Luxembourg och här serveras också kvällens middag.
  Ca 450 km

 • DAG 7 – THIONVILLE – BREMEN

  Efter en ganska tidig frukost är det dags att åka norröver. Under dagen stannar vi förstås för kaffe och lunch. Mot kvällningen kommer vi till Bremen som kanske inte är så känt för sina viner precis. Dags att prova en öl? I Bremen bor vi på Radisson Blu Hotel på Böttcherstrase där middagen serveras. Hotellet ligger bara någon minuts promenad från torget där bl a det vackra rådhuset ligger och också den kända statyn med stadsmusikanterna finns.
  Ca 580 km

 • DAG 8 – BREMEN – KIEL

  Vi lämnar Bremen och åker mot Kiel. Om allt funkar med trafiken så hinner vi göra ett besök på Citi i Kiel för att kanske handla lite mer viner och annat smått och gott. Stena Lines fartyg i Kiel avgår klockan 18.45 och ombord äter vi middagsbuffé tillsammans och njuter av sjöresan.

 • DAG 9 – HEMÅT

  Frukost serveras ombord och klockan 09.15 lägger fartyget till i Göteborg igen. Vi åker hemåt och skiljs sedan åt med många vackra och roliga minnen av vår resa.
  Ca 450 km

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 08:40 17:45
Södertälje Torget vid kyrkan 09:20 17:05
Nykvarn Hpl Centrum 09:40 16:45
Läggesta Järnvägsstationen 10:00 16:25
Västerås Bussterminalen, Hpl I 10:00 15:50
Hallstahammar Busstation 10:20 15:30
Strängnäs Järnvägsstationen 10:20 16:05
Köping OK/Q8 vid brandstationen 10:40 15:10
Eskilstuna Busstation, Kyrkogatan 20 10:55 15:30
Arboga Resecentrum 11:00 14:50
Örebro Resecentrum M,N 13:00 13:30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
27/9BussFranska Vinvägar 9 dgrMer än 817 495:-Boka
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje