Skip to main content

Antik- och kuriosamarknad i Wadköping

Ett tidigt vårtecken i Örebro är när friluftsmuseet Wadköping bjuder in till Antik- och kuriosamarknad - en återkommande tradition sedan 1999. Följ med och fynda och förnya bland allt från allmogeföremål, glas och porslin till burkar, spännande kuriosa och allt däremellan då försäljare från hela Mellansverige dukar upp sina bord med mängder av föremål. Välj och vraka i lugn och ro, titta närmare på Nerikes Fordonshistorikers fina veteranbilar som står uppställda på Cajsa Wargs torg eller passa på att strosa runt bland de gamla trähusen i det som brukar kallas Örebros eget Skansen. Vi avslutar dagen i vattentornet Svampen med välsmakande och riklig buffé.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Avresa

  Avresa med bussen från vald upphämtningsplats.
  Vi kör till Örebro och friluftsmuseet Wadköping vid Svartåns strand som kallas för Örebros eget Skansen.

 • Antik och kuriosamarknad i Wadköping

  Dagens Wadköping har funnits sedan 1965 och stadsdelen med sina gamla trähus och gårdar som flyttats hit visar Örebros äldre bebyggelse och stadsmiljö – en plats som gjord för dagens Antik- och kuriosamarknad.
  Här har försäljare från hela Mellansverige dukat upp sina bord med mängder av föremål, där en del kanske ger nostalgikänslor då du upptäcker saker som du minns från förr. Fynda bland allmogeföremål, glas, porslin och spännande kuriosa och passa på att titta närmare på Nerikes Fordonshistorikers fina veteranbilar som står uppställda på Cajsa Wargs torg eller utforska området med museer, handelsbod, café och bageri.

 • Buffé i Restaurang Svampen

  Fyllda av intryck, nostalgi och förhoppningsvis ett och annat fynd beger vi oss under eftermiddagen till Svampen i Örebro - det 58 meter höga vattentornet med utsiktsplattform. Här uppe väntar inte bara magnifik utsikt över Örebro stad, Närkeslätten och Kilsbergens blåa berg i horisonten utan också en buffé med 3 sorters sill, soppa, 7 olika sallader, ett flertal varmrätter, smör, hembakat bröd, kaffe och kaka - här finns verkligen något för alla smaker!

 • Hemfärd

  Mätta och belåtna påbörjar vi hemresan och är åter i Nykvarn ca kl 18.10, Södertälje ca kl 18.30, och Cityterminalen ca kl 19.15.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 08:15 18:50
Södertälje Torget vid kyrkomuren 09:00 18:30
Nykvarn Busshpl C 09:20 18:10

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/5BussAntik- och kuriosamarknad i WadköpingMer än 8695:-Boka
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje