Skip to main content

Gardasjön

Alper, behagligt medelhavsklimat, god mat, fina viner och dagsutflykter till Venedig och Verona – allt står på menyn under denna resa! Huvudrätten är Italiens största och vackraste sjö – Lago di Garda – som ligger i ett område med olivlundar, vinodlingar, cypresser, dramatiska bergssluttningar och små städer med rik historia – vad mer kan man begära!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 – GÖTEBORG-KIEL

  Vi börjar vår resa och målet för dagen är Göteborg där Stena Lines fartyg avgår mot Kiel framåt kvällen. Efter gemensam middag ombord finns möjlighet till shopping, eller varför inte ta ett glas i baren innan en god natts sömn i sköna DUX-sängar väntar.
  Ca 450 km

 • DAG 2 – SÖDERUT GENOM EUROPA

  Efter tidig frukost är vi framme i Kiel klockan 09.15 och påbörjar vår färd söderut genom Tyskland. Vi passerar kända orter som Hamburg och Hannover och stannar till utmed vägen med möjlighet till intag av mat och dryck. Framåt kvällen kommer vi fram till kompositören Richard Wagners hemstad Bayreuth i nordöstra Bayern och det är också här som han ligger begravd. Inför uruppförandet av Niebelungens ring byggde han en egen opera, Bayreuth Festspielhaus, då han ansåg att det befintliga operahuset inte räckte till. Varje år arrangeras här fortfarande en Wagner festival, som drar tusentals besökare från hela världen, till hans och hans verks ära. Vi bor på Arvena Kongress Hotel och efter incheckning väntar
  middag.
  Ca 650 km

 • DAG 3 – TILL GARDASJÖN

  Frukost börjar dagen och sedan fortsätter färden genom södra Tyskland. Vi passerar gränsen till Österrike och följer floden Inn till Tyrolens huvudstad Innsbruck och färdas sedan genom Alpernas storslagna natur, över den svindlande Europabron och genom Brennerpasset vidare till Italien. Vi passerar Bolzano och Trento innan vi framåt kvällen når resans mål – Gardasjön. Här skall vi bo i fem nätter i vinstaden Bardolino vid Gardasjöns sydöstra strand och här finns alla förutsättningar att koppla av och njuta av klimatet, god mat, italienska viner och ”la dolce vita”! Den pittoreska staden har en härlig strandpromenad längs med sjön och här finns också behagliga grusstränder för den som även vill utnyttja möjligheterna till sol och bad. Vi bor på Hotel Idania och efter incheckning väntar gemensam
  middag på närbelägen restaurang.
  Ca 620 km

 • DAG 4 – BÅTTUR PÅ LAGO DI GARDA

  Efter frukost beger vi oss ner till hamnen. Här väntar en båt för att ta oss med på en ca 4 timmar lång tur på Gardasjön, som ligger som insprängd mellan bergen. Vi njuter av den friska luften, och fascineras av hur bebyggelsen klättrar upp längs klippväggarna utmed det azurblå, kristallklara vattnet. Naturen förändras ju längre norrut vi kommer. Sjöns södra kust ligger vid den norditalienska slätten och är ganska flack och tättbebyggd, men ju närmare alperna i norr vi kommer desto brantare blir stränderna. Vid lunchtid lägger vi till i staden som kallas Gardasjöns nordliga pärla – Riva del Garda. Här får vi tid att på egen hand njuta av den livliga strandpromenaden, de vackra torgen med sina uteserveringar och inte minst av stadens mycket gamla centrum med smala gator, historiska byggnader och sjudande affärsliv. Under eftermiddagen kör vi tillbaka till vårt hotell och har sedan kvällen fri för egna upptåg och middag på egen hand.
  Ca 70 km

 • DAG 5 – VENEDIG

  Efter frukost väntar bussen för att ta oss till Venedig – av många ansedd som en av världens vackraste städer! Den genomkorsas av mer än 150 kanaler med 400 broar och all trafik i staden sker med motorbåtar eller gondoler. Eftersom de smala gatorna bara är till för fotgängare startar även vi med en båttur in till stadens centrum som är uppbyggd på 120 småöar. Här finner vi de berömda kanalerna, de praktfulla kyrkorna, palatsen och de utsmyckade husen. Vi möter en lokalguide som visar oss de mest kända platserna som Marcusplatsen med den kända Domen, Suckarnas bro, varifrån fångarna en sista gång kunde se ut över staden, Dogepalatset där de styrande dogerna höll till förr i tiden och Canal Grande med Rialtobron. Efter guidningen får vi tid att på egen hand äta lunch och vandra omkring i gränderna i denna så speciella och stämningsfulla stad innan vi åter beger oss mot hotellet, där ännu en kväll på egen hand väntar. Ta en promenad ner till sjön, eller passa på att njuta av god mat och dryck på någon av restaurangerna som ligger i närheten. Här finns något för alla smaker!
  Ca 310 km

 • DAG 6 – BARDOLINOVIN - OLIVOLJA

  Som vanligt börjar vår dag med frukost. Idag finns tid för egna upptåg – allt efter eget intresse. Strosa runt bland de små butikerna i de charmiga gränderna i centrum, njut av en glass från någon ”gelateria” eller varför inte ta en promenad utmed strandpromenaden där det också finns gott om uteserveringar och restauranger att slå sig ner vid för att njuta av mat eller dryck. Under eftermiddagen kommer vi också att göra en kortare utflykt. De höga skyddande bergen och den stora mängden vatten i sjön skapar ett behagligt mikroklimat som inte bara får turismen att blomstra - det är också ett av de nordligaste områdena där oliver växer naturligt. Olivlundar och vinodlingar avlöser varandra och av druvorna som odlas här framställs vinet Bardolino. Vi börjar med ett besök på vingården Azienda Agricola Cà Bottura strax ovanför Bardolino där vi får vara med om en vinprovning av fyra av gårdens olika viner. Givetvis finns också möjlighet till inköp för den som hittar favoritvinet innan vi fortsätter till Museo dellólio di Olivo där vi får veta mer om konsten att framställa olivolja. Den milda och fruktiga olivoljan från Gardasjön anses vara en av de bättre i landet och här får vi bla provsmaka de omsorgsfullt framställda dropparna innan vi kör tillbaka till Bardolino. Middag på egen hand – allt
  efter eget intresse!
  Ca 20 km

 • DAG 7 – VERONA

  Efter frukost är det dags för dagens rundtur. Vi kör till Verona – staden som kanske framför allt är känd från Shakespeares drama om Romeo och Julia. Vi möts av en lokalguide som tar oss med på en promenad genom den vackra gamla stadskärnan och dess sevärdheter. Vid floden Adige, som rinner genom staden, ligger den gamla borgen och från den går den vackra bron Ponte Scaligeri över floden. Vi ser den stora romerska utomhusarenan, en amfiteater byggd vid tiden för Kristi födelse som hade plats för
  20 000 åskådare. Här samlas operaälskare från hela världen varje sommar när kända operor framförs under bar himmel. Från arenan går affärsgatan Via Mazzini till färgrika Piazza Erbe som är marknadstorg sedan 2.000 år och i närheten av Piazza Erbe ser vi också Julias balkong som minner om historien om Romeo och Julia. Vi får en stund på egen hand för lunch innan vi påbörjar färden tillbaka till Bardolino. Vägen går genom kuperat landskap där vinodlingarna avlöser varandra. Tillbaka vid hotellet får vi också ikväll möjlighet att utforska omgivningarna och kanske avsluta med middag på favoritrestaurangen, då vi äter på egen hand.
  Ca 100 km

 • DAG 8 – ARRIVEDERCI ITALIA

  Efter frukost tar vi farväl av Gardasjön och lämnar Italiens blå smycke bakom oss när vi kör mot Brennerpasset. Vi passerar gränsen till Österrike och Tyskland och gör uppehåll för mat och dryck under dagen. Framåt kvällen kommer vi fram till Schweinfurt i norra Bayern. Här bor vi på Mercure Hotel Schweinfurt Maininsel på en ö i floden Main och efter incheckning väntar middag.
  Ca 700 km

 • DAG 9 – TILL KIEL

  Efter frukost fortsätter färden norrut genom Tyskland via Fulda, Göttingen och Hamburg och vi gör paus för lunch och kaffe utmed vägen. Framåt kvällen går vi ombord på Stena Lines fartyg i Kiel, med avgång framåt kvällen. Ombord äter vi middag tillsammans och njuter av sjöresan.
  Ca 610 km

 • DAG 10 – HEMÅT

  Vi intar en god frukost ombord innan vi lägger till vid kaj i Göteborg klockan 09.15. Därefter börjar hemresan och givetvis gör vi stopp under dagen med möjlighet till intag av mat eller dryck för den som så önskar. Framåt kvällen är vi åter vid hemorten igen med många vackra minnen av Gardasjön och ”la bella Italia”.
  Ca 450 km

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 08:40 17:45
Södertälje Torget vid kyrkan 09:20 17:05
Nykvarn Hpl Centrum 09:40 16:45
Läggesta Järnvägsstationen 10:00 16:25
Västerås Bussterminalen, Hpl I 10:00 15:50
Hallstahammar Busstation 10:20 15:30
Strängnäs Järnvägsstationen 10:20 16:05
Eskilstuna Busstation, Kyrkogatan 20 10:35 15:30
Köping OK/Q8 vid brandstationen 10:40 15:10
Arboga Resecentrum 11:00 14:50
Örebro Resecentrum M,N 13:00 13:30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/10BussGardasjön, 10 dagarMer än 817 195:-Boka

Hotell

Gardasjön-enligt program
Hotell på resan: Würzburg - Hotel Amberger Bardolino - Hotel Idania Rothenburg o.d. Tauber - Hotel & Gasthof zum Rappen...
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje