Skip to main content

Rhen- och Moseldalen

Upplev Rhen- och Moseldalen i en härlig kombination av vin och vatten! Våra dagar fylls av ett fantastiskt landskap där vinrankorna klättrar i täta rader på de branta sluttningarna och gamla riddarborgar tronar från höjderna. Vi besöker pittoreska byar och städer vars vindlande kullerstensgator är kantade av korsvirkeshus, fyllda av butiker och vinstugor. Båtturer på floderna Rhen och Mosel tillhör höjdpunkterna på resan och vi får också höra mer om framställningen av Rhen – och Moselvinerna i samband med lokala vinprovningar.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 – MOT GÖTEBORG

  Vi börjar vår resa mot Rhen och Mosels grönskande dalgångar. Målet för dagen är Göteborg där Stena Lines fartyg avgår framåt kvällen. Efter gemensam middag ombord finns möjlighet till shopping, eller varför inte ta ett glas i baren innan en god natts sömn i sköna DUX-sängar väntar.
  Ca 450 km

 • DAG 2 – MOT RHENDALEN

  Efter frukost är vi framme i Kiel kl 09.15. Vi kör sedan söder ut på autobahn, och kommer framåt eftermiddagen till Rhendalen och ”Rhenvinets huvudstad” Rüdesheim. Här bor vi på Hotel Lindenwirt och efter incheckning väntar middag.
  Kanske någon sedan tar en kort promenad till den berömda Drosselgasse för att njuta av den speciella atmosfären av vin, musik och shopping.
  Ca 650 km

 • DAG 3 – RÜDESHEIM OCH VINPROVNING

  Efter frukost har vi tid att på egen hand utforska staden och omgivningarna – allt efter eget intresse. Shoppa, promenera utmed Rhen, sitt ner på någon trevlig servering och ät en bit mat eller ta en Rüdesheimer Kaffee. För den som inte har fått nog av vackra vyer rekommenderas också en tur med linbana upp till Niederwaldmonumentet. Under eftermiddagen väntar vinprovning på Weingut Georg Breuer i Rüdesheim där vi får prova fyra av deras viner – kanske är druvorna odlade på vinfälten som omger staden? Framåt kvällen väntar middag på hotellet och sedan kanske fortsatt utforskning av staden på egen hand innan sänggående – allt efter eget intresse!

 • DAG 4 – BÅTTUR PÅ RHEN - COCHEM

  Efter frukost är det dags att lämna Rüdesheim för den här gången. För att få uppleva Rhendalen från flodsidan gör vi en båttur på Rhen mellan Rüdesheim och St Goarshausen.* Turen tar ca 2 timmar och går längs den vackraste och mest romantiska delen av floden. Vinbergen sluttar mjukt ner mot floden och vi passerar borgarna Rheinfels, Katz och Maus. Vid flodens smalaste del passerar vi Loreleyklippan där den sköna jungfrun Loreley enligt legenden satt och sjöng så vackert att sjöfararna förliste. Vid ankomst till St Goarshausen väntar bussen och vi får tid för lunch på egen hand innan vi fortsätter färden längs med Rhen och den sista etappen till den mysiga småstaden Cochem. Över staden tronar det tidigare kejserliga slottet Reichsburg och den gamla stadskärnan med medeltida torg, vackra korsvirkeshus och trånga gränder bidrar till stadens charm. Här bor vi i två nätter, centralt vid Mosels strandpromenad. På avresan 31/8 bor vi på Hotel Karl Müller och 16/9 på Hotel Noss **. Efter incheckning väntar middag och kanske en kvällspromenad innan det är dags att gå till sängs.
  Ca 60 km

 • DAG 5 – BÅTTUR PÅ MOSEL OCH VINPROVNING

  Efter frukost är det dags för dagens utflykt där flodbåt väntar för att ta oss med på en båttur, den här gången på Mosel. Vi glider sakta uppför floden som blir allt smalare och mer slingrande samtidigt som sluttningarna med vinodlingar blir allt brantare. Bakom varje krök väntar nya upptäckter då vi passerar charmiga vinbyar varvade med storslagen natur och medeltida sagoslott inbäddade i frodig grönska. Efter ca 4,5 timme lägger vi till vid kajen i tvillingstaden Traben-Trarbach*, med sin speciella arkitektur i snirklig jugendstil. Vi får tid för lunch på egen hand och sedan väntar bussen för att köra oss tillbaka till Cochem där vi avslutar dagen med en vinprovning av sju sorters vin på H.H Hieronimi Wein- und Sektkeller. Mosel är en av världens nordligaste vinregioner och här har man hållit på med vinproduktion sedan romartiden. Jorden är mager med en hög halt av skiffer och i Moseldalen hittar man några av Tysklands bästa viner, vilket vi får höra mer om innan vi vänder åter till hotellet där middag väntar.
  Ca 100 km

  *Med viss reservation. Beroende på vattenstånd och liknande kan det vara nödvändigt att avsluta turerna på Rhen respektive Mosel på närliggande ort eftersom det kan vara svårt för fartygen att lägga till vid kaj. Besked om detta får vi i samband med kryssningen, men upplevelsen på kryssningen i övrigt ändras ej.

 • DAG 6 - PÅ ÅTERSEENDE

  Efter frukost är det dags att påbörja resan hem mot Sverige igen. Det blir paus för lunch/kaffe utmed vägen och på kvällen går vi ombord på Stena Lines fartyg i Kiel, som avgår under kvällen. Ombord äter vi middag tillsammans och njuter av sjöresan.
  Ca 600 km

 • DAG 7 - HEMÅT

  Frukost serveras ombord innan vi kommer till Göteborg kl 09.15. Vi åker hemåt och skiljs sedan åt med många vackra minnen av sagolika Rhen- och Moseldalen.
  Ca 450 km

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 08:40 17:45
Södertälje Torget vid kyrkan 09:20 17:05
Nykvarn Hpl Centrum 09:40 16:45
Läggesta Järnvägsstationen 10:00 16:25
Västerås Bussterminalen, Hpl I 10:00 15:50
Hallstahammar Busstation 10:20 15:30
Strängnäs Järnvägsstationen 10:20 16:05
Eskilstuna Busstation, Kyrkogatan 20 10:35 15:30
Köping OK/Q8 vid brandstationen 10:40 15:10
Arboga Resecentrum 11:00 14:50
Örebro Resecentrum M,N 13:00 13:30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/9BussRhen- och Moseldalen - 7 dagarMer än 813 095:-Boka
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje