Göta Kanal & Bergs slussar - 1 dag

Göta Kanal - även kallad "Sveriges Blå Band" - förenar Västerhavet med Östersjön. Följ med på en resa längs en av de vackraste sträckorna av Göta Kanal där vi far genom slussar och över akvedukter samtidigt som vi ser landskapet passera – en oförglömlig upplevelse! Ett stopp vid Brunneby Musteri med möjlighet till inköp avslutar dagen.

Avresa: 10/7, 31/7
Pris: 895 kr/person

Anslutning: Järna, Nykvarn och Södertälje

 

 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Säkerhet är alltid högsta prioritet för oss. Under rådande pandemi har vi infört säkerhetsåtgärder för att ni ska känna er trygga med att resa med oss.

För information om de säkerhetsåtgärder vi vidtagit för att förebygga smittspridning av covid 19 i samband med våra resor hänvisas till vår hemsida: www.bjorcks.se/corona

Pris från:
895:-
Dagar:1
Bussresa, Båttur på Göta Kanal, Berg-Borensberg, Lunch ombord på båten bestående av varmrätt och kaffe – dryck ingår ej.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar som kan uppstå i programmet pga rådande pandemi.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Program

Avresa från Nykvarn C, busshpl, kl 06.40, Södertälje Torg kl 07.00 och Järna, järnvägsstationen, kl 07.20

Vi kör via Linköping vidare till Berg vid Göta Kanal. 2014 var det 200 år sedan första spadtaget togs och kanalen - som sträcker sig från Sjötorp i Vänern och går via Vättern till Mem i Östersjön - färdigställdes och invigdes 1832 efter 23 års intensiva byggnads-arbeten. Byggnadsledare var Baltzar von Platen - tyvärr fick han inte uppleva sitt livsverk till slut - han avled nämligen 1829. Vid kajen i Berg väntar båten M/S Wasa Lejon för att ta oss med på en tur till Borensberg. Avgång kl 10.00. Under ca 3,5 timmar får vi uppleva de vackraste bitarna av Göta Kanal. Under båtresan serveras vi även lunch. Redan slusstrappan i Berg ger en mersmak på de totalt nio slussarna vi kommer att passera, varav den i Borensberg är Östergötlands enda handdrivna sluss. Kanalen bjuder här på sina bästa sidor med levande landsbygd samt hus och byggnader från 1700- och 1800-talen. En alldeles speciell upplevelse är när vår båt passerar akvedukten vid Ljungsbro, en av Sveriges två akvedukter.

På kajen i Borensberg väntar bussen och vi kör en kort sträcka till Brunneby Musteri som ligger mycket vackert intill Göta Kanal. Här har man i över 65 år på olika sätt tagit väl vara på granngårdarnas frukter och bär och i gårdsbutiken har vi möjlighet till inköp av deras produkter innan vi påbörjar hemresan.

Åter Södertälje ca kl 18.00.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
10/7Buss Mer än 8895:-Boka
31/7Buss Mer än 8895:-Boka