Ålands skördefest - 1 dag

Luften är tung av dofter – hö, lera, ull, ladugård, äpple, nybakt, nyrökt lammkött och höst. Folkmyllret, hantverken och alla skördetidens färger är en fröjd för ögat och här finns alla möjligheter att frossa i åländska specialiteter och årets grödor. Skördefesten på Åland – en njutning för alla sinnen!

Avresa: 19 september
Pris: 795 kronor/person
I priset ingår: Bussresa, Båtresa Kapellskär - Mariehamn t/r, Frukost på utresan, The Buffet inkl. dryck på hemresan samt en guidad tur på Åland Skördefest.

Anslutning: Nykvarn, Södertälje och Cityterminalen

Status:
Fullt

Program

Avresa från Nykvarn, busshpl C klockan 05:55, Södertälje Torg 06:15, Cityterminalen 07:00.

Vi börjar vår resa med buss upp till Kapellskär där Viking Lines M/S Rosella väntar på att vi ska gå ombord. När fartyget avgår klockan 09:00 sätter vi oss ner i Viking Buffet för att äta en god och rejäl brunch medan vi åker genom den vackra skärgården mot Mariehamn på Åland. Framme i Mariehamn är det dags att titta närmare på skördefesten. I dagarna tre erbjuds mängder av nyskördade grönsaker, färskt lamm- och nötkött, matvaror omsorgsfullt tillagade av närproducerade härligheter och mängder av vackert hantverk. Den åländska landsbygden bjuder in till färgsprakande höstdagar och överallt finns möjlighet till många spännande möten. Vi möts av lokalguide som tar oss med till några av de gårdar och hantverkare som har dukat upp med det mesta av det bästa som Åland har att erbjuda. Vad mer kan man begära! Under dagen ges möjlighet till inköp av lokalproducerade varor och tid för att köpa en lättare lunch på de gårdar och restauranger som vi besöker innan vi framåt kvällen beger oss tillbaka till Mariehamn igen. Vi säger adjö till Åland och vår lokalguide innan vi går ombord på M/S Rosella igen, som avgår klockan 18:30. Här sätter vi oss ner för att äta en Viking Buffet som lockar med många olika små rätter, både varma och kalla, och efter maten finns tid för shopping i Taxfree-butikerna ombord. Klockan 19:45 är vi tillbaka i Kapellskär igen och vi påbörjar vår resa tillbaka till hemorten med nya härliga minnen från det vackra Åland och dess skördefest.

Åter vid Cityterminalen ca klockan 21:15, Södertälje ca 22:00 och Nykvarn ca 22:20.