Skip to main content

Birka Gotland - Kryssning till Ystad & Visby

Kryssning till Ystad och Visby

Dags att fylla på upplevelsekontot? Följ med på en oförglömlig kryssning till Visby, Ystad och sköna Österlen. M/S Birka Gotland tar pulsen på två av landets mest pittoreska städer – och njuter för fulla muggar av det ljuva kryssningslivet under tre kvällar ombord.

Tidtabell Birka Gotland - Ystad & Visby

  • Avgång från Stockholm kl 15.30, ankomst Ystad kl 11.30
  • Avgång från Ystad kl 18.00, ankomst till Visby kl 09.30
  • Avgång från Visby kl 18.00, ankomst till Mariehamn kl 07.10
  • Hemresa från Mariehamn kl 08.30, ankomst Stockholm kl 14.00

 

Fritextsökning

Transferbuss Ystad & Visby

Ystad

Transferbussar går non-stop kl 12.15–16.45  till/från hamnen–Ystad Hamntorget 1A. 

Transferbussarna avgår från hamnen, kajplats 7/8 och kör till Ystad centrum, Hamntorget 1A (sluthållplats) och därifrån tillbaka till kajplats 7/8 i hamnen. Sista turen från Ystad centrum Hamntorget 1A går kl 16:45  (framme i hamnen kl 17:00). Se ruttkarta

Obs! Var ute i god tid då det kan uppstå köer på vägen tillbaka från Ystad centrum. Resenärer ska vara tillbaka på fartyget senast kl 17.00.

Visby

Transferbussar går non-stop kl 09.45–16.45 från/till Kajplats 7–Östercentrum–Kajplats 7.

Transferbussarna körs från hamnen från kl 09.45, till Österport i centrum, precis utanför murarna, så länge det finns köande på kajen och sedan non-stop till ca kl 16.30. Från Österport går bussar non stop till sista turen ca kl 16.45 (framme i hamnen ca kl 17.00).

Obs! Var ute i god tid då det kan uppstå köer. Resenärer ska vara tillbaka på fartyget senast kl 17.30.


Pris: 150:-/person för en dagsbiljett som gäller för transferbussar i både Visby och Ystad.

Du som har bokat en av våra utflykter är också välkommen att åka med transferbussarna utan kostnad. Visa din biljett för chauffören vid påstigning. 

Utflykter Ystad

För bokning av utflykt, bokas dessa på förfrågan. Vänligen kontakta oss på tel: 08-550 192 15

 

Österlens pärlor med besök på vingård

Vi tar bussen från hamnen och styr kosan mot det pittoreska lilla fiskeläget Kåseberga. Härifrån tar vi en promenad upp till Ales stenar och får höra historien om Sveriges största och bäst bevarade skeppssättning. De 59 stenblocken väger vart och ett runt 5 ton och ståtar majestätiskt på Kåsehuvud med utsikt över den branta kusten hela vägen till danska Bornholm. En magisk syn!

Efteråt fortsätter vi till Löderups strandbad, där vi avnjuter en god lunch på restaurangen med magiska havsvyer.

När kaffet-på-maten är uppdrucket åker vi vidare till utflyktens höjdpunkt – Köpingsbergs vingård. Köpingsberg ligger inbäddad som ett grönt smycke i det skånska landskapet, och kullarna sträcker sig hela vägen ner mot det glittrande havet. På tre hektar odlas allt från Chardonnay och Pinot Blanc till mer okända druvsorter. Här får vi smaka på två glas mousserande vin och höra mer om vingården och om hur produktionen går till – på ett både lättsamt och lärorikt sätt.

Fulla med nya intryck återvänder vi till hamnen i god tid innan fartyget styr kosan mot nya äventyr i Visby.


Turen tar ca 4,5 h. Start kl 12.30 med buss från Ystad hamn. Bussen åter till hamnen efter turens slut ca kl 17.00. Bekväma skor rekommenderas.

Pris: 1395:-/pers inkl inkl buss och guidning. Lunch med smör, bröd, sallad, lättöl/vatten och kaffe samt två glas mousserande vin ingår. Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa.

 

Guidad stadsvandring i Ystad

Följ med på stadsvandring längs Ystads charmiga kullerstensgator, där korsvirkeshusen står på rad efter varandra. Du kanske främst kopplar ihop Ystad med Henning Mankells kommissarie Kurt Wallander och moderna mordgåtor, men staden har också ett spännande förflutet med anor ända från 1200-talet.

Vår duktiga guide visar dig runt både bland historiska monument och miljöer som vi känner igen från filmernas och böckernas värld. En perfekt miniintroduktion till Ystad, där du sedan kan spendera eftermiddagen på egen hand i den vackra stadsmiljön. Promenera tillbaka till hamnen eller hoppa på Viking Lines transferbuss utan avgift. Sista bussen går kl 16.30.


Turen tar ca 2 tim. Start kl 12.30 med buss från Ystad hamn. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 250:-/pers inkl buss och guidning (på svenska). Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa.

 

En sväng med Peppe Eng på Österlen, 4,5 tim

Häng med den kända sportjournalisten och TV-profilen Peppe Eng på en lättsam busstur genom Ystad och vackra Österlen. Peppe möter upp på kajen, redo att förse dig med både guidning och roliga anekdoter om traktens kändisar under dagen.

På Örums Nygård intar vi en typisk skånsk lunch, kaffe och kaka. Den trevliga gamla lantgården är numera ombyggd till restaurang, hotell och spaanläggning. Mätta och belåtna åker vi vidare på vackra Österlen till Karl Fredriks Eklaholm för ett besök i den trevliga handelsträdgården. Här väntar en hel värld av prunkande blomster, inredning, färg, form och prylar med både själ och hjärta. Du kommer garanterat att hitta något fint i butiken att ta med dig hem!

På hemvägen kan du antingen hoppa av i Ystad och promenera till fartyget eller fortsätta direkt till hamnen i samma buss.


Turen tar ca 4,5 h. Start kl 12.30 med buss från Ystad hamn. Bussen åter till hamnen efter turens slut, ca kl 17.00. Bekväma skor rekommenderas. 

Pris: 1295:-/pers inkl guidad busstur och lunch med lättöl/vatten, kaffe och kaka. Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa.

 

Österlen med Dag Hammarskjölds Backåkra, 4,5 tim

Upplev några av Österlens största och mest intressanta sevärdheter under en bekväm bussutflykt med guide. Räksmörgås och kaffe på skånegård ingår.

Vi sätter oss till rätta i bussen och beger oss till det mysiga fiskeläget Kåseberga. Härifrån promenerar vi upp för en brant backe till den mytomspunna forntidslämningen Ales stenar för att beundra de 59 stenblocken och den makalösa utsikten. Det går också bra att stanna kvar och strosa runt bland fiskelägets bodar på egen hand. 

När klockan slagit två börjar det bli dags att få något i magen. Vi stannar till vid trevliga Backagården, en tvättäkta skånegård mellan mjuka kullar och vida fält. Här intar vi räksmörgås med kaffe i det kombinerade växthuset och caféet. Den som vill kan passa på att köpa med en souvenir hem från gårdsbutiken.

Nästa stopp blir Dag Hammarskjölds Backåkra, den plats som diplomaten tänkt dra sig tillbaka till efter sitt FN-uppdrag. Tyvärr ville ödet annorlunda. I dag är Backåkra ett omtyckt besöksmål men också en plats för möten. Här djupdyker vi ner i diplomatens liv och den tid han verkade i under en intressant guidad visning.

Därefter följer vi den vackra kustvägen via Kåseberga tillbaka till hamnen, med massor av nya intryck att smälta på färden över till Visby.


Turen tar ca 4,5 h. Start kl 12.30 med buss från Ystad hamn. Bussen åter till hamnen efter turens slut, ca kl 17.00. Bekväma skor rekommenderas. 

Pris: 1395:-/pers inkl buss, guidning (på svenska), inträde till Backåkra, räksmörgås och kaffe. Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa.

 

Fler tips i Ystad

Gamla stan i Ystad

Ystad har en liten och kompakt stadskärna med arkitektur från tidigt 1200-tal fram till idag. Här går du inte vilse utan hittar lätt och snabbt till shopping, mat- & dryckesställena, sevärdheterna och besöksmålen.

Mitt i stan finns S:ta Maria kyrkan med Ystads Tornväktare, Klostret i Ystad med sina magiska trädgårdar, shoppingstråken och alla gränder som bär namn som berättar om stadens historia och kulturarv tex Supgränd, Sladdergatan och Piparegränd. Gör en historisk stadsvandring i Ystad på egen hand.

Konst och kultur i Ystad

Ystads konstmuseum visar samlingar och tillfälliga utställningar, konstgallerierna i stadskärnan, konsthantverk visas i mysiga korsvirkesmiljöer och den offentliga konsten upptäcks med Ystad Art Walk.  

Ystadpolisen Kurt Wallander

Ta med hela familjen till Ystad Studios Visitor Center och utforska filmens värld, både framför och bakom kameran. Kliv in i Kurt Wallanders vardagsrum, polisstationen i BBC:s Wallander-produktioner, trolla i Cirkus Imagos manege och lek i PAX rymdskepp från Vintergatan samt se rekvisita och kostymer från TV-serien Bron. Här kan du också trickfilma i vår coola Green Screen och göra stop motion-film i animationsstudion. Ett besök för både stora och små.

Ta en kortis till Marinan

I närheten av hamnen, om du blickar västerut, ser du Ystads mysiga Marina. Bryggorna bjuder på soliga platser i lä, här finns flera restauranger, ett fiskrökeri och en underbar vy över Ystads hamn och stadskärnans siluett. Härifrån är inte många steg till Stortorget och centrum med alla småbutiker, uteserveringar och glasskiosker.

Stick och bada – mer än 40 km strand!

Ystad har över fyra mil sandstrand, och du hinner både njuta av stranden, havet och sandskogen och staden när du är här! Längs Strandpromenaden finns inte bara badmöjligheter utan också barer, restauranger, caféer med ”rivierafeeling” och brygghäng.

Explore Ystad – en stadsvandring med utmaningar längs vägen

En aktivitet för alla! Hyr en ryggsäck och spelet kan börja. Aktiviteten är ett roligt sätt att se och uppleva Ystad. Explore Ystad tar ca 2–3 timmar att genomföra, handikappanpassat (inga trappor), frisk luft och motion ingår! Starta när ni vill kl 10.00–13.00. Pris 250–435:- per sällskap beroende på antal. Läs mer och köp biljetter hos Tickster.

Hjälp Kurt Wallander att lösa en mordgåta i Ystad

Storytourists självguidade tur i Ystad. I ”Wallander: Fotografens död” följer du Henning Mankells välkände karaktär Kurt Wallander genom Ystad när han lösa fallet med den mördade fotografen Simon Lamberg. Turen startar på St Knuts torg i Ystad och tar dig till välkända Wallanderplatser i Ystads stadskärna. Läs mer och ladda ner appen (59:-)

Sevärdheter i Ystad

Klostret i Ystad

Franciskanerklostret byggdes för 750 år sedan och är ett av Sveriges bäst bevarade medeltida kloster. Här har det varit ett aktivt kloster för munkar, ett hospital, kronobränneri och lagerlokal genom åren. I dag är det vårt stadsmuseum med många spännande utställningar, mitt i stadskärnan och vackert omgiven av prunkande klosterträdgårdar.

Charlotte Berlins museum

Denna spännande kvinna som köpte aktier, svor och sköt med hagelgevär har gett oss möjlighet att kliva in i hennes hem i centrala Ystad från slutet av 1800-talet. Charlotte Berlin ville att det skulle skapas ett museum över hennes samling av klockor, tidsenliga möbler och interiör. Museet öppnade 1918 och visas idag genom guidade turer.

S:ta Maria kyrka

Mitt i centrala Ystad ligger S:ta Maria kyrka eller Mariakyrkan som den oftast kallas. Kyrkan från 1200-talet är Ystads äldsta och en av Skånes äldsta tegelkyrkor. I Mariakyrkans torn vakar Tornväktaren över staden, en tradition sedan 1748.

Ystads stadskärna med korsvirkeshusen

Ystad har en liten och kompakt stadskärna med arkitektur från tidigt 1200-tal fram till idag. Här går du inte vilse utan hittar lätt och snabbt till shopping, mat- & dryckesställena, sevärdheterna, besöksmålen. Mitt i stan finns S:ta Maria kyrkan med Ystads Tornväktare, Klostret i Ystad med sina magiska trädgårdar, shoppingstråken och alla gränder som bär namn som berättar om stadens historia och kulturarv tex Supgränd, Sladdergatan och Piparegränd. Historisk stadsvandring i Ystad på egen hand.

Ystads teater

Stadens 1800-talsteater belägen mellan stadskärnan och Marinan är helt unik i sitt slag med en repertoar utan dess like.

 

Upplev Ystad med omnejd på cykel

Du kan enkelt och smidigt  hyra din cykel i Ystad via Travelshop eller Gösta Svenssons cykel

Det finns flera cykelturer att välja mellan, både längre och kortare.
Cykla delar av Sydkustleden, en nationell cykelled som tar dig längs hela sydkusten både österut mot Simrishamn och västerut mot Trelleborg och vidare till Helsingborg.

Cykelleden startar norr om Ystad station. Längs lederna hittar du fina besöksmål och pittoreska byar. Passa på att njuta på Sveriges vackraste stränder, upplev historiska och natursköna miljöer och sist men inte minst njut av god mat och fika.

Vill du upptäcka nya platser på två hjul med slott och mat som tema? Planera då att cykla på Slottsrundan och Lokala Guldkorn.

 

Upplev Ystad med egen bil

Kåseberga med Ales stenar

Skeppssättningen på Kåsebergaåsen, mer mystikt än såhär blir det inte – inte heller mer magiskt och vackert. De 59 stenblocken är placerade i formen av ett skepp och har tronat på åsen i mer än 1 400 år. Här möts himmel och hav, det här är energi och inspiration!

Kåseberga ligger inbäddat i Kåsebergaåsens sluttningar. Nedanför de branta kustklinterna ligger hamnbebyggelsen, där man kan köpa färsk fisk i rökeriet eller uppleva kulinariska höjder med mat som är tillagad av ekologiska och närproducerade råvaror i bistron i hamnen.

Dag Hammarskjölds Backåkra

FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld älskade Österlen, och köpte den här gården för att kunna dra sig tillbaka hit efter sitt FN-uppdrag. Enkelhet, tystnad och en plats för goda tankar. Han fann det på gården Backåkra men fick aldrig möjlighet att leva här. Tyvärr ville ödet annorlunda. I dag är Backåkra ett omtyckt besöksmål med en exklusiv museidel med utställning av Dags privata saker och saker som han fick och samlade på sig under sina resor, men också en plats för möten.

Sandhammaren

Sveriges finaste sandstrand. Dramatisk, betagande vacker. Ett fritidsparadis med sand som i vithet och finkornighet saknar motstycke i övriga Sverige.  Den fyr som fortfarande finns vid Sandhammaren invigdes 1862 och några år innan försetts Sandhammaren med en livräddningsstation. Livräddningsbåten, den äldsta bevarade i Norden kan fortfarande beskådas i det ursprungliga båthuset. Strax intill båthuset finns café och kiosk.

Olof Viktors

Prisbelönt surdegsbageri med egen butik och café mitt på vackra Österlen. Här får du mer än fika. Du får en smakupplevelse.

Åbergs Trädgård

Åbergs i Öja grundades 1872 av Anders Åberg som kom från en statarfamilj i grannbyn. Trädgården är unik med sin miljövänliga odling, stora sortiment av plantor och dessutom café med hemlagad mat och fika odlat på plats. Hos oss finns det möjlighet att kombinera en trädgårdsdag med avkoppling och matlust.

Österlenkryddor

Österlenkryddor är den äkta svenska kryddan med rötterna i den skånska myllan. Här odlas ca 35 olika örter på friland. Oblandade kryddor av finaste kvalitet med smaksäkra blandningar som höjer alla rätter. Österlenkryddors lavendelfält är magiska liksom vår saffransglass med salmbär, en glass som gav oss SM-guld i Mathantverk 2018.

Utflykter Visby

För bokning av utflykt, bokas dessa på förfrågan. Vänligen kontakta oss på tel: 08-550 192 15

 

Gotland Panorama med Visby – 3,5 h

Gotland är kontrasternas ö med en rik variation när det kommer till natur och arkitektur. Den här utflykten rymmer både besök vid spännande historiska platser och en kort stadsvandring i Visby. 

Med buss kör vi först längs kusten söderut till det pittoreska fiskeläget Gnisvärd i Tofta. En gång i tiden var detta en av Gotlands största fiskehamnar. Här finns ett flertal bevarade fiskebodar och ett litet vackert kapell, idag populärt för bröllopsceremonier. Från hamnen syns den vidsträckta Tofta Strand, en av Gotlands mest kända finkorniga sandstränder.

Vi fortsätter turen och stannar strax till vid öns bäst bevarade skeppssättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern. Lämningar från bronsålder återfinns runtom på ön, inte sällan nära kusten, i form av stenrösen och skeppssättningar.

Vi vänder tillbaka mot Visby men först ett stopp vid naturreservatet Galgberget som idag är ett naturskönt friluftsområde. Namnet Galgberget härstammar från tiden när platsen användes som avrättningsplats och resterna av galgen som står kvar påminner om den mörka historien. Härifrån bjuds en vidsträckt utsikt ut över havet, längs kusten och in över Visbys välkända siluetter.

Bussen kör oss därefter längs ringmurens nordöstra del och stannar till för avstigning utanför Dalmansporten. Härifrån fortsätter turen till fots in i den medeltida staden, via utsiktsplatsen på KyrkbergetKyrktrappans alla 75 steg är en riktig utmaning, men belöningen riklig i form av världsarvets många gränder och gator, blomstrande trädgårdar och högresta packhus.

Nutid förenas med historia och de unika byggnaderna bevaras i en levande innerstad. Stora Torget som idag kantas av restauranger är fortsatt en handels- och mötesplats. S:ta Karins kyrkoruin är med sina höga valv en tydlig profil på torgets södra sida. Säkert får du se ännu några minnesvärda kulturskatter innan det är dags att åter kliva på bussen för transport tillbaka till hamnen från Almedalen. Vill du passa på att njuta mer av Visby kan du härifrån välja att promenera tillbaka.


Bussturen startar kl 10.00 och tar ca 3,5 timmar. Rekommenderas inte för personer som har svårt att gå. Ta på dig bekväma skor och ta gärna med vattenflaska. Toalett tillgänglig på turen. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. 

Pris: 590:-/vuxen, 455:-/barn 3–12 år. I priset ingår buss och guidning (på svenska). Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa.

 

Rosor och ruiner med smak av Gute Glass från Gotland – 3 h

Den medeltida hansestaden Visby är en av de bäst bevarade i hela Europa där ringmuren, som går tillbaka till 1200-talet omger de gamla stenhusen, kyrkoruinerna och gränderna. Här är historien ständigt närvarande. Under turen besöker vi unika medeltida platser kryddade med historiska berättelser och får smaka glass producerad på Gotland.

Turen startar med buss till Östercentrum för vidare promenad längs med den väl bevarade ringmuren till Dalmansporten, ett av de högsta tornen i ringmuren. Via porten vandrar vi vidare in i medeltida Visby och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Sankta Maria domkyrka som uppfördes under 1200-talet av inflyttade tyska handelsmän.

Vi fortsätter nerför den långa trappan till domkyrkan och därefter promenerar vi vidare förbi Botaniska trädgården som grundades för mer än 150 år sedan. Närheten till havet och skyddet av ringmuren skapar ett milt klimat som även är behagligt för de mer exotiska växterna som finns här.

Vi trampar vidare på Visbys kullerstensgator, i fotspåren av de köpmän som en gång befolkade staden och stannar vid glassbaren, som är belägen vid en av de vackraste utsikterna i Visby. Här smakar vi lokalt producerad ekologisk glass med naturliga råvaror, samtidigt som vi njuter av utsikten över staden.

Efteråt promenerar vi ner till den gamla Hansahamnen Almedalen som en gång i tiden var huvudingången till Visby. Här, precis vid havet, ligger det äldsta tornet i muren, Kruttornet, daterat omkring 1160.

Turen avslutas inne i staden där du kan välja att promenera vidare i Visby på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots, eller om du väljer att åka med transfersbussen


Bussturen startar kl 10.00. Utflykten tar ca 3 timmar. Sträckor till fots förekommer. Rekommenderas inte för personer som har svårt att gå. Använd bekväma skor och ta gärna med vattenflaska. Toalett tillgänglig på turen. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut.

Glassbaren har ännu inte öppnat för säsongen när du reser med avgång 30/3 eller 1/4, men du kommer ändå att få möjlighet till en privat provsmakning av deras goda glass. 

Pris: 285:-/vuxen, 220:-/barn 3–12 år. I priset ingår buss till Östercentrum, guidning (på svenska) samt provsmakning. Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa.

 

Fårö - den magiska ön i norr – 6 h

Följ med på en härlig heldagsutflykt med lunch till mytomspunna Fårö, ett av Gotlands mest kända besöksmål. Dagen bjuder på säregen natur med vindpinad tallskog, myrar, ståtliga raukar och långa sandstränder. 

Med buss tar vi oss norrut till färjeläget i Fårösund och efter en kort färjetur når vi den populära ön för dagens höjdpunkter.

Vi kör genom det säregna landskapet och gör ett första stopp vid Fårö kyrka från 1100-talet. Här på kyrkogården vilar mästerregissören Ingmar Bergman, som bodde på Fårö i över 40 år. Många av hans filmer spelades in på ön med naturen som kuliss. Fårös speciella ljus och karga landskap har lockat konstnärer och artister i århundraden.

Vi stannar och avnjuter en vällagad lunch innan vi fortsätter på små slingriga vägar genom naturreservat och raukområden, förbi lambgift och fiskebodar där guiden tar med dig till flera unika smultronställen runt om på den lilla ön. Efter en stund närmar vi oss Langhammars och Digerhuvuds naturreservat med sina imponerande raukfält. De ståtliga kalkstenformationerna har stått här sen urminnes tider och är utan tvekan de mest fotograferade på hela Gotland. Här får du möjlighet att gå runt bland de vackra naturliga skulpturerna som ändrar utseende från vilket håll du än tittar.

Den ständiga närvaron av havet har satt sin prägel på ön med karga hedar och knotiga tallar som trotsigt kämpar mot naturens påfrestningar. På 1800-talet bodde här över 1 000 personer, idag endast 500. Både gotlänningarna och turisterna älskar Fårö som varje år har flera tusen besökare. Idag blandas moderna sommarhus med gamla kalkstensgårdar och långsträckta stenmurar som avgränsar lammens beteshagar.

Namnet Fårö har faktiskt inte det minsta med får att göra även om fårskötsel än i dag är viktigt här. Gamla skrifter vittnar om namnet Faroyna som troligen består av orden farväg eller farvatten och ö. Fårö fascinerar och är fullspäckat med upplevelser. Hoppas du får samma känsla som många andra – En gång Fårö, alltid Fårö! Efter en spännande dag vänder vi åter mot Visby och tillbaka till kryssningskajen.


Turen startar kl 10.00 och tar ca 6 timmar (varav ca 3 timmars bussresa). Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. 

Pris: 785:-/vuxen, 715:-/barn 3–12 år. I priset ingår i buss, guidning (på svenska) och lunch. Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa.

 

Hop on Hop off-sightseeing med buss i Visby

Upplev Visby i din egen takt och åk obegränsat mellan Visbys sevärdheter under dagen

Hållplatserna är utvalda turistattraktioner som Kneippbyn, Lummelundagrottan och flera platser längs Visbys ringmur.

Du tar dig runt i bekväma dubbeldäckare som kör utan tak vid fint väder. Audioguide finns på svenska, engelska och tyska. Den svenska guidningen läses av Babben Larsson. Gratis wifi på bussen.

Avgång varje timme

Avgångar varje timme från busshållplats 1 på Hamnplan och från busshållplats C utanför färjeterminalen. Första turen kl 10.00 från Visby färjeterminal. Se tidtabell

Pris

  • 315:-/vuxen
  • 157:-/barn 6–15 år
  • 0:-/barn 0–5 år

 

Tips!

För ännu fler Gotlandstips kan du besöka Turistbyrån i Visby på Donners plats 1 eller: Guider - Gotlands officiella inspirationssida

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Annan Vi kontaktar er under våra öppettider 00:00
Ingen anslutning   00:00
Sundsvall Busstation Navet Hpl VL 07:30 21:15
Karlstad Busstation HPL R 08:15 20:55
Jönköping Resecentrum 08:40 19:35
Karlskoga Busstation (Rast: Arboga) 09:15 19:45
Örebro Resecentrum Hpl M,N (Rast: Arboga) 09:50 19:15
Vingåker Järnvägstation 10:15 19:00
Linköping Fjärrbussterminalen 10:30 18:40
Katrineholm Resecenter 10:40 18:35
Flen Resecentrum, Hållplats E 11:10 18:10
Norrköping Resecentrum Hpl C 11:10 18:05
Gävle Gävle Central Hpl Y 11:15 18:15
Hallstahammar Busstation Centrum 11:30 17:35
Malmköping Busstation 11:30 17:55
Köping Gamla Taxistationen Sveav 17 11:35 17:25
Eskilstuna Busstation Hpl A 12:05 17:20
Västerås Bussterminalen Hpl I 12:15 16:55
Sala Resecentrum 12:35 16:45
Strängnäs Järnvägsstation 12:40 16:45
Enköping Pendlarparkeringen 12:45 16:25
Nyköping Busstation 12:50 16:25
Läggesta Järnvägsstation Hpl D 13:00 16:25
Uppsala Stationsgatan HPL E6 13:15 16:15
Nykvarn Hpl Centrum 13:20 16:05
Vagnhärad Järnvägsstation 13:20 15:55
Södertälje Torget vid Kyrkan 13:50 15:45
SÖDERTÄLJE SYD STATION: SYD 13:50 15:50

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/8Birka GotlandKryssning till Ystad och Visby med Birka GotlandBoka på förfrågan3 990:-Boka på förfrågan
Kontakta oss
Open:
  • Vardagar
    09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje