Dagsprogram

  • Avresa från vald upphämtningsplats.
    Vi kör till det som kallas Örebros eget Skansen friluftsmuseet Wadköping vid Svartåns strand.

  • Dagens Wadköping har funnits sedan 1965 och stadsdelen med sina gamla trähus och gårdar som flyttats hit visar Örebros äldre bebyggelse och stadsmiljö – en plats som gjord för dagens Matmarknad. Dofter och smaker fyller gränder och torg när ett 100-tal utställare gör allt för att välkomna de 20 000 - 25 000 besökare som passerar under helgen vilket gör det till en av Örebros största och mest betydelsefulla sommarhändelser! Här finns alla möjligheter för besökarna att frossa i frukt och grönt, delikatesser, kött och charkuterier, bröd och drycker från Örebro med omnejd då majoriteten av utställarna är lokala matproducenter, restauranger, leverantörer och matkonstnärer som erbjuder ett stort urval av lokalproducerade varor som bidrar till att lokala och regionala bönder och livsmedelsproducenter kan fortsätta tillverka livsmedel och produkter av hög kvalitet. De lokala smakerna står i fokus och ost, kött, glass, honung, korv, grönsaker, praliner och mycket mer dukas upp, och vi njuter av att alla sinnen får sitt under dagen, innan det är dags att påbörja hemresan omkring kl 15.00.
    Åter i Nykvarn ca 16.45, Södertälje 17.00 och Cityterminalen 17.45.