Tallinn - 3 dagar

Följ med på en minisemester till Tallinn! Vi upptäcker staden under en sightseeingtur där vi får se sevärdheter som Gamla Stan, Domberget och Alexander Nevskij-katedralen. Vi får även tid att upptäcka Tallinn på egen hand. Visste ni att Tallinn är den bäst bevarade medeltida staden i norra Europa?

Avresa: 13/5, 17/6, 15/7, 26/8, 16/9 och 14/10
Pris: fr. 2 195 kr

Anslutning: Järna, Nykvarn och Södertälje

Status:
Fullt

Program

DAG 1 – MOT ESTLAND

Vi stiger på bussen från vald ort under eftermiddagen och åker mot Värtahamnen i Stockholm där ett av Tallink Silja Lines fartyg väntar för att ta oss med på en kryssning till Tallinn. Vi tilldelas våra hytter och går ombord på fartyget. Vi får en stund på egen hand innan det är dags för middag kl. 17:00. Vi tar för oss av en härlig buffé med allt som hör till och efter middagen väntar nöjen, shopping och underhållning i baren – allt efter eget önskemål.

 

DAG 2 - TALLINN

Dagen börjar med en stor frukost-buffé medan vi ser skärgården passera förbi innan vi är framme i den estniska huvudstaden Tallinn kl. 10:45 (lokal tid). Vi går iland och tar oss direkt till bussen som ska ta med oss på en sightseeing med svensktalande guide. Vi får se de viktigaste platserna i Tallinn bland annat Gamla Stan, Sångarfältet, Pirita Kloster, Domberget med Estlands Riksdag och Alexander Nevskij-katedralen. Turen är uppdelad i en timmes bussfärd och en timmes promenad som avslutas i Gamla Stan. Efter sightseeing-turen har vi tid att upptäcka Tallinn på egen hand. Framåt eftermiddagen hämtar bussen oss igen och det är dags att bege sig mot fartyget. Vi avgår från Tallinn kl. 18:00 (lokal tid) och ombord är det fri tid för egna upptåg. Passa på att äta middag i någon av de många restauranger som finns ombord, shoppa i taxfree och njut av underhållningen ombord.

 

DAG 3 – ÅTER I STOCKHOLM

Medan vi sakta tar oss in genom Stockholms skärgård mot Värtahamnen tar vi för oss av den stora frukostbuffén.  Väl framme i Stockholm går vi av fartyget och vidare till bussen som kommer ta oss hem igen. Åter i Södertälje ca kl. 11:45, Järna ca kl. 12:00 och Nykvarn ca kl. 12:20.