Mälarkryssning till Sigtuna - 1 dag

Följ med på en Mälarkryssning från Enköping till vackra Sigtuna. Färden går genom vacker skärgårdsnatur, där vår kapten guidar oss och berättar mer om livet på öarna som vi passerar och händelser till sjöss. Lättare lunch äter vi ombord och framme i Sigtuna, där människor redan för 1 000 år sedan gick i land för att handla, mötas och roa sig, väntar en guidad rundtur i staden. Tiderna har förändrats men stämningen är fortfarande lika gästvänlig, så känn er välkomna till Sveriges äldsta stad med allt vad den har att erbjuda - en riktig pärla!

Avresa: 23/8
Pris: 895 kr/person

Anslutning: Järna, Nykvarn och Södertälje

 

 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Säkerhet är alltid högsta prioritet för oss. Under rådande pandemi har vi infört säkerhetsåtgärder för att ni ska känna er trygga med att resa med oss.

För information om de säkerhetsåtgärder vi vidtagit för att förebygga smittspridning av covid 19 i samband med våra resor hänvisas till vår hemsida: www.bjorcks.se/corona

Pris från:
895:-
Dagar:1
Bussresa, 3 timmars båttur med M/S Havsörnen på Mälaren från Enköping-Sigtuna, Lättare lunch ombord på båten inklusive kaffe – dryck ingår ej.
1 timmes guidad bussrundtur i Sigtuna

Vi reserverar oss för eventuella ändringar som kan uppstå i programmet pga rådande pandemi.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Program

Avresa från Järna, järnvägsstationen, kl 09.40, Södertälje Torg kl 10.00 och Nykvarn C, busshpl, kl 10.20.

Vi kör mot Enköping, där M/S Havsörnen väntar vid bryggan vid Koffsan för att ta oss med på en tretimmarstur över Mälaren med avgång kl 11.45. Lättare lunch serveras ombord, och vår kapten berättar mer om bofasta på öarna, öppningsbara broar och den unika skärgårdsnaturen vi passerar på vår färd. Vi lägger till vid Ångbåtsbryggan i Sigtuna omkring kl 15.00 och här väntar en guide som skall berätta mer om denna Sveriges äldsta bevarade stad som grundades av kung Erik Segersäll på 970-talet. Den ursprungliga stadsplanen finns i stort sett bevarad och staden är ungefär lika stor nu som då. Vår guide berättar mer om stadens 1 000 åriga historia medan hon/han tar oss med på en rundtur med bussen där vi ser många av de gamla byggnaderna och miljöerna. Utmed Erik Segersälls huvudgata, Stora gatan, ligger idag pittoreska trähus med butiker, restauranger och kaféer, och vi får en stund att på egen hand promenera i hans fotspår, på Sveriges första gågata, precis som för tusen år sedan innan vi påbörjar hemfärden omkring kl 17.30.

Åter i Södertälje ca kl 18.30.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
23/8Buss Mer än 8895:-Boka