Shopping i Roslagen - 1 dag

Skärgården, bruken, småstäderna och havet är det som normalt förknippas med Roslagen men här finns alla möjligheter att upptäcka att det även finns andra små guldkorn!

På Väddö gårdsmejeri väntar provsmakning och kaffe och på Edblad i Gåsvik tittar vi närmare på design från Roslagen med bla kläder, smycken och inredning. Här äter vi också lunch på Restaurang Edblad som står för svenska smaker med en personlig twist.

Vi avslutar dagen i Linneladan i vackra Penningby med allt från möbler till godsaker – i Roslagens famn finns verkligen lite av varje och något för alla smaker!

 

Avresa: 17/5 och 21/9
Pris: 495 kr

 

Anslutning: Järna, Nykvarn och Södertälje

Status:
Fullt

Program

Avresa från Nykvarn, busshpl C, kl 07.20, Järna, järnvägsstationen, kl 07.40 och Södertälje Torg

kl 08.00. Vi påbörjar vår färd norrut och kommer till Karl Ivargården och Väddö gårdsmejeri mitt i Roslagen. Gården ägs och drivs av Familjen Edlund sedan början av 1900-talet. Då fanns det en handfull kor, hästar och höns på gården. Idag har den utvecklats till en modern ekologisk gård med 80 mjölkkor. Funderingarna kring att utveckla gården vidare fanns en längre tid och våren 2005 stod det nybyggda gårdsmejeriet äntligen klart. Här väntar kaffe med ostfralla och vi får även möjlighet till provsmakning och inköp av gårdens egna ostar och andra produkter i den lilla gårdsbutiken. Edblad är ett svenskt varumärke med design för både dig och ditt hem. Bosatta i Roslagen i den svenska skärgården skapar formgivarna Hans och Cathrine Edblad smycken, kläder och inredning för medvetna kunder. Edblads största butik och upplevelseuniversum ligger ”mitt i ingenstans”, i den lilla byn Gåsvik nära Väddö Kanal. Butiken på 500 m2 inrymmer hela Edblads sortiment, nyheter, outlet med utgående varor och unika produkter. Här får vi tid att gå runt i butiken innan lunch väntar i restaurangen. I vackra Penningby gör vi dagens sista stopp. Här ligger Linneladan i ett gammalt sädesmagasin och här kan du verkligen hitta det mesta till dig själv och ditt hem! Här finns allt från möbler och sänglinnen till glas, porslin, kläder och mycket annat – med andra ord något för alla! Busskaffe avslutar dagen innan vi tar sista etappen hemåt. Åter i Södertälje ca kl 17.30.