Peking och Shanghai - 10 dagar

Följ med till Peking och Shanghai! Peking är staden som aldrig lämnar sina besökare oberörda. Under vår vistelse upplever vi Pekings mix av världsarv och pulserande storstadsliv. Vi åker cykelriksha i smala gränder och upplever den speciella morgongymnastiken Tai Chi. Här fångar vi vardagens atmosfär som kontrast till stadens berömda sevärdheter som Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och Kinesiska muren. Den häftiga staden Shanghai bjuder i sin tur på den vackra Yu-trädgården och Kinas högsta utsiktsplats Shanghai Tower. Vi hinner dessutom med ett besök till staden Suzhou som är en av Kinas mest berömda vattenstäder. Resan erbjuder även tid för egna aktiviteter.

Avresa: 12-21 oktober
Pris: 20 595 kr/person

Anslutning: Arboga, Hallstahammar, Järna, Köping, Nykvarn, Södertälje och Västerås

Status:
Fullt

Program

DAG 1
Avresa från hemorten under dagen till Stockholm, där vi flyger med Air China från Arlanda direkt till Peking. Middag, förfriskningar och frukost serveras ombord.

DAG 2
Ankomst till Peking på förmiddagen. Här möts vi av vår svensktalande guide och vi inleder våra dagar i Peking med att besöka den forna kejsarfamiljens sommarresidens Sommarpalatset. Palatset ligger vackert beläget vid Kunmingsjöns strand. Vidare gör vi en cykelrikshatur i hutongerna. För inte så länge sedan bestod större delen av Peking av dessa smala, trånga gränder med bostadshus och butiker. Nu har dessvärre en stor del fått ge vika för modern bebyggelse, men tack vare protester har en del bevarats för framtiden. Under dagen äter vi gemensam lunch innan vi framåt eftermiddagen checkar in på vårt hotell där vi får en stund på egen hand innan vi framåt kvällen samlas för gemensam välkomstmiddag.

DAG 3
Efter frukost börjar vi dagen med att besöka Himmelens tempel, som med sitt blåglaserade tak räknas till en av Kinas vackraste byggnader och är en del av Unesco:s världsarv. Templet ligger mitt i en fantastisk park, där vi spanar in utövningen av Tai Chi. Mitt i Peking ligger Himmelska fridens torg. Vi promenerar över det enorma torget och kommer fram till Förbjudna staden, världens största kejsarpalats och välkänt bland annat från filmen ”Den siste kejsaren”. Innanför de höga murarna levde de kinesiska kejsarna, totalt isolerade från omvärlden. Gemensam lunch under dagen och framåt kvällen samlas vi igen för middag.

DAG 4
Frukost, och sedan är det dags att förverkliga varje Kinaresenärs dröm - att promenera på världens genom tiderna största byggnadsverk, den Kinesiska muren. Muren är nu ett av världens sju nya underverk och mäter över 600 mil från början till slut. Den är högt belägen och naturupplevelsen tar andan ur oss samtidigt som vi känner historiens vingslag. Vi äter lunch och beger oss sedan tillbaka till Peking, genom vacker landsbygd och mysiga små byar. Åter i Peking är resten av dagen fri för egna aktiviteter, då vi också äter middag på egen hand – allt efter eget intresse.

DAG 5
Efter frukost väntar programfri dag för egna aktiviteter. Kanske strosar ni runt i en av stadens parker, går på ett museum eller utnyttjar tiden för shopping - vår guide finns till förfogande för tips. Ett besök till det moderna konstområdet 798, rekommenderas också. Här finns trevliga butiker, rolig konst och härliga uteserveringar. Framåt kvällen samlas vi igen för en traditionell festmåltid, den berömda Pekingankan..

Tillval dag 5: Det finns möjlighet till en trevlig matlagningskurs på charmiga The Hutong. Där får vi lära oss att laga riktig kinesisk mat, långt bort från fyra små rätter. Dumplings står på menyn och givetvis avnjuter vi våra egentillagade rätter till lunch. Pris per person 470SEK inklusive transfer och svensktalande guide. Priset är baserat på minimum 10 personer.

 DAG 6
Frukost och sedan väntar flyget till Shanghai som är Kinas största stad och finansiella centrum. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell och resten av dagen får vi tid att på egen hand utforska omgivningarna och även middagen intar vi på egen hand..

 DAG 7
Frukost och sedan gör vi under förmiddagen ett besök i staden Luodian som hämtat sin inspiration från Skandinavien. Med hjälp av svenska arkitekter har man återskapat Sveriges äldsta stad, Sigtuna. Resten av dagen ägnar vi åt att utforska Shanghai. I Gamla stan får vi uppleva myllret av människor som lever sina liv bland vackra hus i traditionell stil. Via en tunnel under floden kommer vi till den moderna stadsdelen Pudong. Vi åker upp till Shanghai Tower som med sina 623 meter är en av världens högsta byggnader. Vi promenerar i det som brukar kallas SOHO of Shanghai – Tianzifang. Området är ett gammalt industri – och bostadsområde med smala gränder som numera är kantade av kaféer, konstgallerier, butiker och restauranger. Under dagen äter vi gemensam lunch, men middag väljer var och en vad den vill ha, då vi äter på egen hand.

DAG 8
Efter frukost väntar en heldagsutflykt till staden Suzhou som ofta kallas Östasiens Venedig tack vare sina förtrollande kanaler och slingrande vattendrag. Suzhou är känd för sina vackra trädgårdar och flera av dem är listade på UNESCOs världsarvslista. Vi besöker en av de mest berömda, Den ödmjuke administratörens trädgård, som anlades år 1509. Vi strosar runt i den fantastiska trädgården bestående av vattendrag, dammar och broar. Under dagen äter vi gemensam lunch. Suzhou är även berömt för sin sidentillverkning. Vi gör ett besök på en av fabrikerna som ger en intressant inblick i hur processen går till. Senare på eftermiddagen återvänder vi till Shanghai. Gemensam middag och kvällen ägnar vi åt en fartfylld och halsbrytande akrobatikshow.

DAG 9
Frukost och sedan väntar en helt oplanerad dag, som var och en utnyttjar efter eget intresse där vår guide gärna kommer med tips. Inga gemensamma måltider idag.

Tillval dag 9: Den här dagen erbjuds vi en trevlig utflykt till idylliska kanalstaden Zhujiajiao. Den charmiga staden bildades för omkring 1 700 år sedan och är mycket välbevarad med antika byggnader från gamla dynastier. Vi vandrar runt de små gränderna och korsar valvbroar i dess olika former och stilar som är byggda av allt från trä, sten till lyxig marmor. Pris per person 490SEK inklusive transfer och svensktalande guide. Priset är baserat på minimum 10 personer.

DAG 10
Frukost och därefter transfer till flygplatsen. Vi flyger först till Peking där det sedan är dags att kliva ombord på flyget som tar oss tillbaka till Stockholm och Arlanda igen. Vid ankomst till Arlanda står vår buss och väntar för att ta oss till hemorten.