Samtorps Gård med Rosella - 1 dag

Välkommen att följa med på en oförglömlig resa bland dovhjort, kronhjort, mufflonfår, vildsvin och visenter. Här följer vi med in i vilthägnet och får möta djuren på riktigt nära håll. Efter den guidade visningen får vi njuta av den vackra skärgården medan M/S Rosella tar oss till Åland och tillbaka.

Avresa: 25 september
Pris: 775 kr
I priset ingår: Bussresa, Båtresa Kapellskär – Mariehamn t/r, Guidad visning samt kaffe och smörgås på Samstorps Gård, Bistro Buffet inkl. vin, öl, läsk och kaffe.

Anslutning: Nykvarn, Järna, Södertälje och Cityterminalen

Status:
Fullt

Program

Avresa från Nykvarn C klockan 06:10, Järna Järnvägsstationen 06:30, Södertälje Torg 06:50 och Cityterminalen 07:35. Vi kör norrut genom Roslagen och kommer omkring klockan 09:00 fram till Samstorps Gård på Gräddö, som är dagens första stopp. Här har man sedan länge haft vilthägn med vildsvin, mufflon, visenter, kron- och dovhjort. Det som gör Samstorps hägn så speciellt är att djuren är så tama att man kan komma dem väldigt nära inpå livet. Vi börjar vårt besök med kaffe och smörgås och sedan väntar specialbyggda vagnar som dras av en traktor för att ta oss med på en guidad tur genom hägnen. Här får vi möjlighet att se och höra mer om de fina djuren och innan vi fortsätter resan välkomnas vi också in i gårdsbutiken. Här finns fullt med härliga delikatesser som t.ex. nöt- och viltkött från egen produktion samt ost och vid köp levereras det smidigt till bussen efter båtfärden. Klockan 11:00 är det dags för avfärd mot Kapellskär där M/S Rosella väntar för att ta oss med på en dagskryssning till Mariehamn och tillbaka. Här kommer vi att checka in i terminalen innan vi får gå ombord via landgången. När vi kommer ombord är det dags för Bistro Buffet inkl. dryck som serveras på däck 6 och här är det inte bara den goda maten vi njuter av utan också den fantastiska utsikten över skärgården. Det finns även tid för shopping i tax-free butiken innan vi är tillbaka i Kapellskär igen klockan 17:30. Vi går av båten och går ut till busshållplatsen där bussen hämtar upp oss och vi kan påbörja färden hemåt.

Åter i Cityterminalen ca klockan 19:00, Södertälje Torg ca 19:45, Järna Järnvägsstation ca 20:05 och Nykvarn C ca 20:25.