Riga - 4 dagar

Följ med oss på en resa till Baltikums största stad!
Riga lockar med sina grönskande parker, vackra sjöar och sin fantastiska arkitektur med byggnader i jugendstil. Riga är den perfekta staden för en weekendresa med god mat, spa, shopping och mysiga kullerstensgränder.


Avresa: 3/5, 7/6, 27/9 och 25/10
Pris: 2 995 kr/person

I priset ingår: Bussresa, Båtresa Stockholm – Riga t/r, Del i insideshytt, Sightseeing i Riga, Boende 1 natt på Tallink Hotel Riga i del i dubbelrum, 1 x middag, 3 x frukost

Anslutning: Järna, Nykvarn och Södertälje

Status:
Fullt

Program

DAG 1 – MOT RIGA

Vi stiger på bussen från vald ort under eftermiddagen och åker mot Värtahamnen i Stockholm där ett av Tallink Silja Lines fartyg väntar för att ta oss över Östersjön till Riga. Vi tilldelas våra hytter och går ombord på fartyget. Vi får en stund på egen hand innan det är dags för middag kl. 16:30. Vi tar för oss av en härlig buffé med allt som hör till och efter middagen väntar nöjen, shopping och underhållning ombord – allt efter eget önskemål.

 

DAG 2 – RIGA

Vi börjar dagen med en stor frukostbuffé innan vi är framme i den lettiska huvudstaden Riga kl. 11:00 (lokal tid). Vi går iland och går direkt till bussen som kommer ta med oss på en sightseeingtur i Riga. Vi möts av en svensktalande guide som kommer ta med oss till de viktigaste platserna som Riga har att erbjuda. Vi kommer under turen få se sevärdheter som Presidentpalatset, monumentet över den lettiska självständigheten och de världsberömda jugend-kvarteren i Riga. På eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell som ligger mitt i Rigas centrum, en kort promenad ifrån Gamla Stan. Kvällen är sedan fri för middag eller andra aktiviteter.

 

DAG 3 – RIGA

Vi äter frukost på hotellet innan vi checkar ut kl. 12:00. Vi har några timmar till godo innan vi ska vara i hamnen och hinner då fortsätta upptäcka Riga på egen hand. Passa på att besöka Central Market, ta en picknick i någon av de vackra parkerna eller sista minuten-shoppa något i alla de affärerna som finns. Kl. 16:00 (lokal tid) möts vi i hamnen igen där vi tilldelas våra hytter och går ombord. Passa på att äta middag i någon av de många restauranger som finns ombord, gör de sista inköpen i taxfree och njut av underhållningen ombord.

 

DAG 4 – ÅTER I STOCKHOLM

Medan vi sakta tar oss in genom Stockholms skärgård mot Värtahamnen tar vi för oss av den stora frukostbuffén. Väl framme i Stockholm går vi av fartyget och vidare till bussen som kommer ta oss hem igen. Åter i Södertälje ca kl. 12:00, Järna ca kl. 12:15 och Nykvarn ca kl. 12:35