Trots tuffa tider - Björcks Resor står stabilt och satsar vidare: "Har anpassat oss och hittar nya drömresor"

Det är en balansgång att driva bussbolag i dessa tider och för att fortsatt stå stabila tacklade Björcks Resor tidigt branschens utmaningar.
– Vi har fortfarande uppdrag, vi står inte stilla även om vi just nu inte syns så mycket som vi brukar, säger Tomas Björck, vd på Södertäljeföretaget.

Björcks Resor är något så ovanligt som en researrangör med en fysisk butik. De är kända för sina upplevelserika bussresor men också som resebyrå för charterresor, anordnare av gruppresor och samarbetar med Östersjörederierna, framförallt med Viking Line.

– Vi vill gärna möta våra kunder personligen i butiken men självklart också mötas via telefon och internet, säger Tomas Björck.


Björcks Resor är ett anrikt företag med stor framtidstro. "Vi känner tillförsikt inför framtiden och står inte stilla. Vare sig nu eller i framtiden", säger Tomas Björck, vd på Södertäljeföretaget.

Just nu är Björcks Resor inne i en period av omställning och företaget hade tidigt fokus på att säkerställa ekonomin.

– Vi är rädda om våra anställda och vill att de ska få behålla jobben. Det målet jobbar vi aktivt utifrån och stämmer fortsatt regelbundet av att vi jobbar rätt, säger Tomas och konstaterar:

"Vi ser med tillförsikt på framtiden."

Och framtiden inrymmer mycket spännande hos Björcks Resor. Som drömresorna till Monte Negro och Istrien i Kroatien, där resenärerna flyger ner för att sedan med buss bege sig ut på upptäcktsfärder.

– Det här är verkligen upplevelserika resor, paketerade och klara med väldigt duktiga reseledare som älskar att måna om sina resenärer. Man blir omhändertagen på ett underbart sätt.

Tomas låter lyrisk och fortsätter:

– Sådana här resor är svårt att få till på egen hand och det vill inte heller våra resenärer. Istället njuter man av det bekväma och bekymmerslösa sättet att resa.


Bussresor är ett modernt och miljövänligt sätt att resa. Emelie Eriksson, Heidi Noelle och Sara Jansson tar emot kunderna i Björcks butik- och kontorslokal.

Bland nyheterna märks också resorna till Europas huvudstäder och Italiens största sjöar.

– Åh Italien är ett av mina favoritländer och just resan Italiens sjöar är så fantastiskt. Man flyger till Milano, möts med buss, bor på ett trevligt hotell vid Lago Maggiore och besöker den underbart vackert belägna Comosjön.

Så många utlandsresor blir det dock inte denna sommar. De flesta av Björcks flerdagarsresor har istället bokats om till nästa år och genomförs vid samma tidpunkt som det var tänkt i år. Och resenärerna är med på noterna.

– En researrangerande kvinna från en seniorgrupp har till och med fått in extrabokningar till den resa som blir av nästa höst istället.

Och visst är det så att många är ressugna just nu.

– Vi ser ett uppdämt behov och vi står på tå för att möta denna efterfrågan så snart vi bara kan, säger Tomas och fortsätter.

"Just nu har vi fokus på hemester – alltså att resa i Sverige – och vi erbjuder många härliga resor med kombinationen buss och båt."

Som en dagskryssning till Hjälmare Docka, en tur till Göta kanal och Bergs slussar och bussresor till Kinda Kanal och Utö. Men också besök hos Lena och Gösta Linderholm och hos Lars Lerins Sandgrund.

– Vi har ett bra Sverigeutbud och har också möjlighet att fylla på med fler resor när möjlighet ges. Samtidigt som vi självklart följer rådande riktlinjer och ställer om när det behövs, avslutar Tomas Björck.