Peking - 8 dagar

Följ med till Peking, staden som aldrig lämnar sina besökare oberörda. Under en spännande vecka upplever vi tillsammans med vår svensktalande guide Pekings mix av världsarv och pulserande storstadsliv. Vi besöker stadens berömda sevärdheter som Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och givetvis den Kinesiska muren. Resan erbjuder även tid för egna aktiviteter.

Avresa: 18-25 november
Pris: 13 995 kr/person

Anslutning: Arboga, Hallstahammar, Järna, Köping, Nykvarn, Södertälje, Västerås

 

Status:
Fullt

Program

DAG 1
Avresa från hemorten under dagen till Stockholm, där vi flyger med Air China från Arlanda direkt till Peking. Middag, förfriskningar och frukost serveras ombord.

DAG 2
Ankomst till Peking på morgonen. Vi inleder dagen med att besöka det som anses vara det mest enastående exemplet på traditionell kinesisk arkitektur - Himmelens tempel. Templet, som är det största av fyra tempel i Beijing med kopplingar till himlakroppar, sattes 1998 sattes upp på UNESCOs världsarvslista. Vi äter gemensam lunch och checkar sedan in på vårt fyrstjärniga hotell. Vi samlas och bekantar oss med varandra innan gemensam välkomstmiddag.

DAG 3
Efter frukost börjar vi dagen med ett besök i den Förbjudna staden, världens största kejsarpalats och välkänt bland annat från filmen ”Den siste kejsaren”. Under dagen äter vi också gemensam lunch och tar en promenad på Himmelska fridens torg. För 5000 år sedan började man framställa siden i Kina och i en sidenaffär får vi lära oss hur framställningen går till samt fynda bland de vackra tygerna. Framåt kvällen äter vi gemensam middag och får också se en färgsprakande Kung Fu show.

DAG 4
Frukost, och sedan är det dags att förverkliga varje Kinaresenärs dröm - att promenera på den Kinesiska muren. Muren är nu en av världens sju nya underverk och mäter över 600 mil från början till slut. Naturupplevelsen tar andan ur oss och vi känner historiens vingslag. Vi äter lunch och beger oss sedan tillbaka till centrum. Gemensam middag framåt kvällen.

DAG 5
Dagen inleds med en tur till Sommarpalatset, kejsarfamiljens sommarresidens. Vackert beläget längs med Kunming sjöns strand. Vi äter gemensam lunch och stannar på tillbakavägen till staden till vid de olympiska arenorna, Fågelboet och Watercube för ett fotostopp. Därefter fortsätter möjligheten till shopping i en pärlbutik samt ett besök på den trevliga antikgatan Liulichang. Kvällen är fri för egna upptåg och middag på egen hand – allt efter eget intresse.

DAG 6
Efter tidig frukost beger vi oss till en av stadens parker där vi får testa den klassiska morgongymnastiken Tai Chi. Därefter beger vi oss in bland stadens gamla stadsdelar, Hutongerna där vi kommer Pekingborna nära inpå livet bland de smala gränderna. Vi promenerar upp i Trumtornet och äter gemensam lunch. Vi hinner även med lite shopping på Hongqiao market innan vi får ledig eftermiddag för egna strövtåg och middag på egen hand.

DAG 7
Efter frukost väntar programfri dag för egna aktiviteter. Kanske strosar ni runt i en av stadens parker, går på ett museum eller kompletterar den sista shoppingen. Vår guide finns till förfogande för tips. På kvällen samlas vi för en gemensam avslutningsmiddag och vad passar då bättre än den delikata Pekingankan.

Tillval dag 7: Det finns möjlighet till en trevlig matlagningskurs på charmiga The Hutong. Där får vi lära oss att laga riktig kinesisk mat, långt bort från fyra små rätter. Dumplings står på menyn och givetvis avnjuter vi våra egentillagade rätter till lunch. Pris per person 470SEK inklusive transfer och svensktalande guide. Priset är baserat på minimum 10 personer.

DAG 8
Frukost och därefter transfer till flygplatsen och avfärd mot Stockholm. Vid ankomst till Arlanda står vår buss och väntar för att ta oss till hemorten.

Hotell