Julmarknad på Öster Malma Slott - 1 dag

På det charmiga barockslottet Öster Malma, vid stranden av Malmasjön, möts vi inte bara av genuin julstämning i traditionell slottsmiljö utan också av de inbjudande dofterna av träslöjd blandat med kryddiga korvar. Lokala hantverkare och odlare bjuder här ut sina produkter till försäljning både utomhus, i slottet och i ”Lagårn”. På Fabriken i Sparreholm finns kläder, textil och heminredning till bra priser. Passa på att få en försmak av julen och i lugn och ro hitta inspiration eller klara av en del julklappsinköp innan den värsta julstressen infinner sig. Här finns alla möjligheter!

Avresa: 23/11
Pris: 295 kr/person

Anslutning: Järna, Nykvarn och Södertälje

Status:
Fullt

Program

Avresa från Järna, järnvägsstationen, kl 09.10, Södertälje Torg, kl 09.30 och Nykvarn C, busshpl, kl 09.50.

Vid sjön Båven i Sparreholm ligger Fabriken – en handelsplats med 8 000 kvm shopping med ett brett och varierat sortiment. Här finns inte bara dam-, herr- och barnkläder utan också det mesta inom inredning och dekoration. Gardiner, sängkläder, handdukar, mattor, belysning, prydnadssaker, glas och porslin - som gjort för att hitta den perfekta julklappen, eller varför inte passa på att uppdatera julpyntet inför advent! Här finns också möjlighet till lunch eller fika på egen hand för den som så önskar innan vi fortsätter resan.

Vid stranden av Malmasjön i Södermanland uppfördes på 1660-talet det charmiga barockslottet Öster Malma som efter 340 år fortfarande behåller sitt yttre. Slottet och ägorna ägs av Svenska jägarförbundet och är centrum för viltvård, vilket gör att en stor del av verksamheten kretsar kring det vilda. Här möts vi av genuin julstämning och på slottsgården har det som vanligt dukats upp försäljning av vilt. I slottet, Lagårn och utomhus säljer lokala hantverkare och odlare sina produkter – i år mer än 100 utställare. I marknadsstånden hittar vi keramik, kransar, kärvar, hemvävda mattor, smycken och knivar. Handtillverkade ljus, julbockar, tomtar i massor, brända mandlar och honung hör förstås också till. I gårdsbutiken sker försäljning av färdigstyckat viltkött från det egna viltslakteriet och den som blir hungrig kanske väljer att äta julmarknadslunch som serveras i Lagårn till kl 15.00. För den som vill ha något lättare finns hamburgare och korv, eller varför inte ta en fika i Slottscaféet – här finns något för alla smaker! Omkring kl 16.00 lämnar vi julmarknaden och beger oss hemåt igen med fyllda kassar! Åter i Södertälje ca kl 17.00