Oslo-Köpenhamn 3-dagar

Följ med och kombinera en kryssning från den norska huvudstaden genom den vackra Oslofjorden och vidare till Danmarks huvudstad Köpenhamn. Vi upplever tjusningen med kryssningen ombord på DFDS fartyg och allt som hör därtill, och stiftar också bekantskap med det danska gemytet under en dag i Köpenhamn – allt efter eget intresse! Besök Tivoli, strosa runt på Ströget eller upplev vackra Nyhavn – här finns något för alla! Under eftermiddagen lämnar fartyget Köpenhamn och efter ännu en trevlig kväll och natt ombord angör vi kajen i Oslo, där vi får ett par timmar på egen hand att få en glimt av den norska huvudstaden innan vi vänder tillbaka till hemorten igen!

Avresa: 10/5 och 24/5
Pris: 2 695 kr/person

Anslutningar: Järna, Nykvarn och Södertälje

Foto 1: Sara Jansson, Björcks Resor

 

OBS! Resan är inte bokningsbar ännu

Status:
Fullt

Program

DAG 1 – TILL OSLO OCH EN HÄRLIG SJÖRESA
Vi börjar resan tidig morgon och kör mot vårt grannland i väster. Resan går genom Närke och Värmland och självklart stannar vi för fika och lunch på lämpliga ställen. Snart passerar vi gränsen till Norge och kommer under eftermiddagen till vårt mål för dagen - Oslo. Vi går ombord på DFDS Seaways fina fartyg Pearl Seaways som skall ta oss ut genom den vackra Oslofjorden och kl 16.30 lämnar vi kaj. Ombord serveras sedan en härlig middagsbuffé med stor variation av rätter. Här hittar du alltid fisk, skaldjur, kött, sallader, ostar och efterrätter. Efter middagen väntar nöjen, shopping och underhållning i baren – allt efter eget intresse – innan det är dags för en god natts sömn i golvstående sängar. (ca 490 km)

DAG 2 - KÖPENHAMN – DRONNINGENS BY
Efter en härlig sjöfrukost är vi framme i den danska huvudstaden Köpenhamn – en världsstad som har allt, till och med ett lugnt tempo. Här har vi ett antal timmar till fritt förfogande i denna gemytliga ”by”. Varför inte börja med att njuta av folkvimlet på Europas längsta gågata, det 3,2 km långa Ströget. Gatan kantas av butiker, caféer och stora varuhus som magasin och inredningspalatset Illum. Det ”riktiga” Köpenhamn som många kallar de små gatorna och torgen runtomkring Ströget har en särprägel som är svår att finna någon annanstans, och det vackra Nyhavn med sina färgglada husfasader som omger hamnen är också väl förknippat med det danska gemytet - som gjort för att sitta ner och ta ett ”smørrebrød og en lille en”. Under eftermiddagen möts vi igen då vår buss väntar för att ta oss tillbaka till Pearl Seaways som väntar vid kaj, redo för avgång kl 16.30. Ombord väntar ännu en kväll då vi njuter av fartygets faciliteter. Middag intas på egen hand – här finns flera restauranger att välja på, och sedan kanske en sväng på dansgolvet lockar innan sänggående.

DAG 3 – ÅTER I OSLO OCH HEMÅT
Vi njuter av den goda sjöfrukosten medan Pearl Seaways ännu en gång tar oss genom Oslofjorden – naturen och vyerna är fantastiska! Framme i Oslo lägger vi till vid kaj kl 09.45 och får sedan ett par timmar att titta närmare på någon av Oslos höjdpunkter och äta lunch på egen hand. Strosa utmed paradgatan Karl Johan, med slottet, Stortinget och Nationalteatern eller ta en promenad utmed vattnet vid Aker Brygge och sitt ner vid någon av alla uteserveringar innan det är dags att påbörja hemresan igen efter lunch. Längs vägen stannar vi förstås på lämpliga ställen med möjlighet till fika eller något att äta. Under sen kväll är vi åter hemma igen. (Ca 490 km)

Hotell