Oslo-Köpenhamn 3-dagar

Följ med och kombinera en kryssning från den norska huvudstaden genom den vackra Oslofjorden och vidare till Danmarks huvudstad Köpenhamn. Vi upplever inte bara tjusningen med kryssningen och allt som hör därtill, utan stiftar även bekantskap med det danska gemytet då vi också bor en natt i Köpenhamn.

 

Avresa: 2/5, 13/5, 2/9 och 19/9

Pris: 3 295 kr/person

Anslutning: Järna, Nykvarn, Södertälje och Västerås

Status:
Fullt

Program

DAG 1 – OSLO OCH EN HÄRLIG SJÖRESA

Vi börjar resan tidig morgon och kör mot vårt grannland i väster. Resan går genom Närke och Värmland och självklart stannar vi för fika och lunch på lämpliga ställen. Snart passerar vi gränsen till Norge och kommer till vårt mål för dagen - Oslo. Har trafiken flutit på bra så har vi tid till en promenad på paradgatan Karl Johann i den norska huvudstaden. Vi går ombord på DFDS Seaways fina fartyg som skall ta oss ut genom den vackra Oslofjorden och 16.30 lämnar vi kaj. Stanna gärna kvar på däck under resan genom fjorden för naturen och vyerna är helt underbara. Ombord serveras en härlig middagsbuffé med stor variation av rätter. Här hittar du alltid fisk, skaldjur, kött, sallader, ostar och efterrätter. Efter middagen väntar nöjen, shopping och underhållning i baren – allt efter eget intresse – innan det är dags för en god natts sömn. (ca 490 km)

 

DAG 2 - KÖPENHAMN – DRONNINGENS BY

Efter en härlig sjöfrukost är vi framme i den danska huvudstaden Köpenhamn – en världsstad som har allt, till och med ett lugnt tempo. I stället för en bussrundtur i den vackra staden gör vi en båttur på dess kanaler och färdas genom såväl nya som gamla kvarter i Köpenhamn. Efter avslutad rundtur har du hela eftermiddagen till fritt förfogande i denna gemytliga ”by”. Varför inte börja med Europas längsta gågata, det 3,2 km långa Ströget. Gatan kantas av butiker, caféer och stora varuhus som magasin och inredningspalatset Illum. Det ”riktiga” Köpenhamn som många kallar de små gatorna och torgen runtomkring Ströget har en särprägel som är svår att finna någon annanstans. Under eftermiddagen checkar vi också in på Comfort Hotel Vesterbro, bara 10 minuters promenad från Rådhusplatsen och Ströget. Middag intas på egen hand – här finns många restauranger att välja på.

 

DAG 3 - HEMÅT

Vi njuter av frukosten på vårt hotell och tar sedan farväl av Köpenhamn. Vi tar den vackra Öresundsbron över till Sverige och Malmö. En liten rundtur hinner vi med i rikets tredje stad innan vi vänder norrut hemåt. Längs vägen stannar vi förstås på lämpliga ställen för fika och lunch. Under kvällen är vi åter hemma igen. (Ca 620 km)

 

Hotell