Medelhavskryssning - 9 dagar

Följ med på en Medelhavskryssning med Royal Caribbeans fartyg Jewel of the Seas och få det bästa av två världar – avkoppling i kombination med möjligheten att upptäcka både spännande öar och magiska städer under en och samma resa. Första natten bor vi på hotell i Rom, där vi också gör en guidad rundtur med buss innan vi går ombord på Jewel of the Seas för att påbörja själva kryssningen. Njut av fartygets högklassiga service, smakrika måltider och professionell underhållning, spendera lata dagar vid poolen eller i SPA-avdelningen, delta i aktiviteter ombord eller ta en promenad eller joggingtur på utomhuslöparbanan som sträcker sig utmed hela fartyget – havsutsikt garanteras! Lägg därtill kryssningens alla fina stopp runt Medelhavet som ger nya upplevelser så har du en resa som ger minnen för livet!

 

Avresa: 1-9 september
Pris: 19 595 kr/person

 

Anslutning: Arboga, Hallstahammar, Järna, Köping, Nykvarn, Södertälje och Västerås

Status:
Fullt

Program

DAG 1, 1/9 – TILL ROM

Avresa från hemorten under dagen till Stockholm, där vi flyger med Norwegian Air från Arlanda till Rom med avgång kl 13.00 (prel). Vid ankomst till Rom kl 16.10 väntar buss på flygplatsen för att ta oss till vårt hotell, Hotel Antico Palazzo Rospigliosi, belåget i närheten av Colosseum. Efter incheckning samlas vi framåt kvällen för gemensam middag på närbelägen restaurang.

 

DAG 2, 2/9 – SIGHTSEEING OCH OMBORDSTIGNING PÅ JEWEL OF THE SEAS

Efter frukost och utcheckning väntar buss och vår lokalguide som under tre timmar tar oss med på sightseeing i Rom. Efter turen bär det av mot kryssningshamnen Civitavecchia där Jewel of the Seas® väntar på oss. Vi checkar in och äter lunch ombord innan vi samlas för ett kort informationsmöte. Jewel of the Seas® är ett fartyg i Radiance-klassen. Fartyget är utrustat med stora glasfönster som ger fantastisk utsikt och mycket ljus, perfekt kompletterade av elegant interiör och läckra möbler. Ombord kan du njuta av en modern konstsamling med tavlor och skulpturer. Fartygen i Radiance-klassen har ett brett utbud av aktiviteter och faciliteter, och du kommer hitta något som passar dig perfekt, oavsett vad du önskar av semestern. Nu är det bara att bekanta sig med fartyget som kommer att vara vårt hem i 7 nätter. Vi äter middag vid samma tid varje kväll. På denna kryssning har vi den sena sittningen, 20.30.

 

DAG 3, 3/9 - 08:00 - 18:00: CANNES ( MONTE CARLO ), FRANKRIKE

Välkommen till den franska Rivieran! Cannes är den lilla fiskebyn som förvandlades till en jetset-metropol och som årligen står värd för en internationell filmfestival. Härifrån har man dessutom nära till Monte Carlo med lyxhotell, flärd, casino och Formel 1 Grand Prix.

 

DAG 4, 4/9 - 07:00 - 16:00: AJACCIO, KORSIKA

Ajaccio ligger på Korsikas västkust, omgiven av många vackra stränder, höga berg och dramatisk natur. Ta en promenad längs vattnet eller strosa genom de pittoreska kvarteren och upplev Ajaccio, Napoleons födelsestad.

 

DAG 5, 5/9 - 10:00 - 20:00: BARCELONA, SPANIEN
Upplev pulserande Barcelona. Strosa i folkmyllret av huvudgatan Las Ramblas, utforska kullerstensgatorna i de gotiska kvarteren och besök Gaudís ofullbordade mästerverk Sagrada Familia. Ett annat tips är att ta en promenad i Parc Güell, en praktfull oas av växter, träd och vackra byggnader.

 

DAG 6, 6/9 - 07:00 - 16:00: PALMA DE MALLORCA, SPANIEN

Mallorca är den största ön i den spanska ögruppen Balearerna i Medelhavet och den ligger utanför Spaniens kust. Öns kustlinje präglas av en rad små vikar och vackra stränder. Palma de Mallorca är huvudstad i Balearerna och nästan två tredjedelar av befolkningen bor i Palma. Antalet personer ökar kraftigt på våren eftersom ön är en favorit bland europeiska semesterfirare.

 

DAG 7, 7/9 - 12:00 - 20:00: CAGLIARI, SARDINIEN, ITALIEN

På Sardinien finns några av Italiens renaste stränder, samt en fascinerande samling av gotisk och barock arkitektur. Besök den gamla stadsdelen och strosa längs de smala gränderna innanför de gamla stadsmurarna och insup stadens nostalgiska charm.

 

DAG 8, 8/9 - TILL HAVS

En heldag till havs, där fartyget inte angör hamn. Koppla av och ta del av alla de faciliteter som finns ombord.

 

DAG 9, 9/9 - 05:00: ROM ( CIVITAVECCHIA ), ITALIEN – HEMRESA
Vi ankommer till Rom (Civitavecchia) igen och efter frukost är det dags att gå iland. Här väntar transfer till flygplatsen där vi flyger med Norwegian Air från Rom till Stockholm med avgång kl 11.30 (prel). Vid ankomst till Arlanda kl 14.40, står vår buss och väntar för att ta oss till hemorten.