Längs den historiska Kungsvägen - 3 dagar

Följ med på en spännande resa till Finland där vi under en heldag i land guidas längs Kungsvägen mellan Finlands äldsta stad Åbo och huvudstaden Helsingfors, via Salo, Björnå och Pojo till Fiskars. Under bussresan berättar guiden Leena om Kungsvägens utveckling, hur man byggt vägen och mycket mer!

Avresa: 21/5
Pris: 2 695 kr/person

Status:
Fullt

Program

Dag 1
Vi åker med bussen från vald upphämtningsplats som tar oss till Viking Line-terminalen i Stockholm där M/S Amorella väntar för att ta med oss på en trevlig resa till Finland. Fartyget lämnar kaj kl. 20:00 och vår resa mot Åbo börjar. Vid avgångstid tar vi oss till The Buffet där vi ska ta för oss av en välfylld middagsbuffé. Efter middagen väntar nöjen ombord, allt från musik, underhållning och shopping.

Dag 2
Vår morgon startar med att avnjuta en stor frukostbuffé i The Buffet kl. 06:30 lokal tid. Amorella ankommer till Åbo hamn kl. 07:35 lokal tid, och det är då dags att lämna våra hytter med bagage och gå i land. Vi möter upp vår guide för dagen, Leena Immonen, och startar sedan vår dag i land med en rundtur i Åbo för att sedan åka till Wiurila Gård där vi stannar till för en kaffepaus. Därefter åker vi vidare längs Kungsvägen vidare till Fiskars. Fiskars är ett bruk från år 1649 som idag är en mycket unik designer- och hantverkarby där 126 designers, konstnärer och hantverkare är bosatta idag. I de gamla bruksbyggnaderna finns två restauranger där man serverar närproducerad mat och på huvudgatan finns små butiker som erbjuder hemmagjorda läckerheter.

Här får vi en spännande rundtur och serveras sedan en härlig lunch bestående av förrätt, huvudrätt, efterrätt samt kaffe/te. Efter lunch går vi runt och tittar lite på egen hand innan vi lämnar Fiskars.

Vi åker sedan vidare mot Mangs Gård, som är en lantgård och drivs idag av Harriet och Thore Nordström. Den har varit i släktens ägo ända sedan år 1864. Här odlas hallon och jordgubbar och mycket annat gott! Vi får en presentation och blir sedan serverade kaffe/te med pannkaka och hemlagad sylt som är gjord på bär som är odlade på gården.

När vi har fikat färdigt är det dags att sätta sig i bussen som åker mot Helsingfors där vi ska gå ombord på M/S Gabriella som avgår mot Stockholm kl. 17:30 lokal tid.

Efter en mycket innehållsrik dag i Finland sätter vi oss ner till bords kl. 18:00 lokal tid i restaurang Food Garden för att blir serverade en härlig 2-rättersmeny. Mätta och belåtna roar vi oss på egen hand ombord med allt som fartyget erbjuder.

Dag 3
Efter en natts sömn väntar en frukostbuffé ombord innan M/S Gabriella anländer till Stockholm kl. 10:00. Vid ankomst går vi av fartyget och går mot bussen som tar oss tillbaka till hemorten igen.