Södra Kina och Hongkong - 10 dagar

Följ med på en spännande resa till Kina och upplev några av landets mest berömda sevärdheter. Vi upplever storstadspuls i Shanghai som är Kinas handelscentrum och landets mest befolkningsrika stad. Guilin och Yangshuo visar oss södra Kinas vackra sockertoppsberg och smaragdgröna risfält. Resan avslutas i häftiga Hongkong som är berömd för sina många ståtliga skyskrapor, fantastisk shopping och utsökt mat.

Avresa: 9-18 november
Pris: 23 995 kr/person

Anslutningar: Arboga, Hallstahammar, Järna, Köping, Nykvarn, Södertälje och Västerås

Status:
Fullt

Program

 

 

 DAG 1 – MOT KINA

Avresa från hemorten under dagen till Stockholm, där vi flyger med Finnair från Arlanda till Shanghai via Helsingfors. Middag, förfriskningar och frukost serveras ombord.

 

DAG 2 - SHANGHAI

Vi landar i Shanghai på morgonen och beger oss direkt på en kortare stadsrundtur. I Gamla stan får vi uppleva myllret av människor som lever sina liv bland de vackra husen i traditionell stil. Vi besöker den fina Yu-trädgården som anlades redan i slutet av 1500-talet. Under eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell och kommer i ordning på rummet innan vi på kvällen samlas för en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

 

DAG 3 – PUDONG OCH XINTIANDI

Under förmiddagen besöker vi Shanghai Tower som ligger i den ultramoderna stadsdelen Pudong. Med sina 632 meter är tornet Kinas högsta byggnad och en av världens högsta. När Shanghai öppnades för utländsk handel på 1800-talet kom stora delar av staden att kontrolleras av fransmän, britter och amerikaner. De områdena kallades koncessioner. Vi utforskar det charmiga området Franska koncessionen. Här finns trädkantade gator med villor i kolonial stil blandat med kinesiska byggnader. Vi besöker även det trendiga restaurangområdet Xintiandi. Lunch ingår, middag på egen hand.

 

DAG 4

Efter frukost väntar en programfri dag för egna aktiviteter. För den som vill lära sig mer om Shanghai rekommenderar vi ett besök på Shanghai Museum eller Shanghai Urban Planning Exhibition Center, där man får en inblick i hur staden är uppbyggd. Kanske shoppinggatan Nanjing road med sina butiker lockar eller varför inte göra en kryssning på Hangpufloden? Vår guide tipsar och ger gärna förslag på aktiviteter. Lunch och middag på egen hand.

Rekommenderade tillval: Dag 4 finns möjlighet till en heldagstur till vattenstaden Tongli. Där promenerar vi längs kanalerna och de mysiga gränderna. Vi besöker även en mycket vacker trädgård med paviljonger, dammar och broar. Pris per person: 850SEK inkl. lunch. Priset är baserat på minimum 4 personer. Bokas och betalas innan avresa.

 

DAG 5 - GUILIN

Vi lämnar Shanghai och tar flyget till staden Guilin. Redan från flygplansfönstret kan vi se en helt annan natur. Här reser sig gröna sockertoppsberg över bördiga risfält och slingrande floder. Vi äter lunch på en lokal restaurang och vidare besöker vi den långa Rörflöjtsgrottan med sina mäktiga bergssalar. Vi checkar in på vårt trevliga hotell, beläget vid en sjö i centrala Guilin. Lunch och middag ingår.

 

DAG 6 - YANGSHUO

Vi går ombord på en båt som tar oss nedför Lifloden till staden Yangshuo där vi ska bo en natt. Medan båten sakta glider fram, kopplar vi av och beundrar det sagolika landskapet med sina vattenfall, bambulundar och sockertoppsberg och har vi tur ser vi en vattenbuffel längs stränderna. Lunch och middag ingår.

Rekommenderade tillval: Dag 6 finns möjlighet att uppleva en fantastisk ljud- och ljusshow utomhus i Yangshuo, med sockertoppsbergen som vacker kuliss. Pris per person: ca 300 CNY. Bokas och betalas på plats.

 

DAG 7

Idag åker vi en tur ut på landsbygden för att besöka en lokal bondgård. De flesta invånarna är bönder och här odlas mycket ris, men också frukt och grönsaker. Vi har en fri eftermiddag till att utforska staden. Varför inte koppla av i hotellets pool om vädret är bra, eller strosa bland butiker och charmiga uteserveringar. Lunch ingår, middag på egen hand.

 

DAG 8 - HONG KONG

Vi tar tåget till Hong Kong. På stationen möts vi upp av vår engelskspråkiga representant som tar oss till vårt hotell beläget i Hong Kongs shopping- och nöjesdistrikt. Ledig eftermiddag för att vila upp sig eller strosa runt i den fantastiska staden. Lunch och middag på egen hand.

 

DAG 9

Vi beger oss ut på en heldagsutflykt för att upptäcka Hong Kong. Vi besöker The Peak där vi får en mäktig utsikt över Hongkongs storstadsdjungel. Vi tar oss till stadens kanske bästa marknad, Stanley Market. Vi stannar till i Repulse Bay, ett av stadens mest exklusiva områden. Här finns en fin strand samt en vacker strandpromenad och det är ett trevligt ställe att fördriva lite tid på. Vidare tar vi oss till Aberdeen Fishing Village där fiskebåtarna ligger på rad och besökare får ta del av en livlig stämning bland båtar och dagens fångst. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag på en av Hongkongs många trevliga restauranger. Sen kväll får vi transfer till flygplatsen. Lunch på egen hand, middag ingår.

 

DAG 10 – TILLBAKA TILL SVEIGE

Vi ankommer till Sverige på morgonen. Vid ankomst till Arlanda står vår buss och väntar för att ta oss till hemorten.