Skip to main content

Julmarknad i Wadköping

Följ med till Wadköping - Örebros motsvarighet till Skansen - och låt dig invaggas i den sköna julstämningen på den traditionsenliga gammeldags julmarknaden. I de gamla trähusen lyser adventsljusen stämningsfullt och på kullerstenarna i de smala gränderna står marknadsstånden på rad.

I Brunnsparken på Restaurang Svalan står julbordet dukat och under dagen passar vi också på att besöka ”Jul på Åsby” på en av Mälardalens mest spännande butiker för heminredning och trädgård. Det lackar mot jul!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Avresa

  Avresa med bussen från vald upphämtningsplats.

 • Jul på Åsby

  Vi kör mot Hallstahammar där vi stannar till vid Åsby hem och Trädgård där ”Jul på Åsby” pågår enligt tradition då julen står för dörren. Julskyltningen byter tema varje år och redan när vi kliver in genom dörrarna kan vi känna av den härliga julstämningen.
  Här hittar vi små och stora saker som gör hemmet och trädgården vackert och trivsamt och självklart även mängder av juldekorationer! Den som vill kan säkert klara av en del av julklappsbestyren innan vi fortsätter vår färd – här finns mycket att välja på!
  För den som är kaffesugen finns också möjligheter till fika i caféet – allt efter eget intresse.

 • Wadköping

  I centrala Örebro bortom Stadsparken vid Svartåns strand ligger friluftsmuseet som kallas för Örebros eget Skansen - Wadköping. Dagens Wadköping har funnits sedan 1965 och stadsdelen med sina gamla trähus och gårdar som flyttats hit visar Örebros äldre bebyggelse och stadsmiljö.
  Här finns museer, handelsbod, antikvariat, delikatessbutik och många andra spännande butiker och hantverksstäder. Här arrangeras varje söndag i advent dessutom en stämningsfull julmarknad, där vi förutom allt som hör en julmarknad till även hittar små utställningar av konst och hantverk.

 • Julbord på Restaurang Svalan

  Vi strosar runt i folkvimlet och när mörkret börjar falla och adventskylan börjar göra sig påmind beger vi oss till Brunnsparken och in i värmen på Restaurang Svalan. Här står julbordet uppdukat och i lugn och ro förser vi oss med allt gott som huset har att erbjuda samtidigt som vi fortsätter njuta av julstämningen.

 • Återresa

  Mätta och belåtna är det dags att påbörja hemresan igen. Åter i Nykvarn ca kl 18.40, Södertälje ca kl 19.00, därefter Cityterminalen ca kl 19.30.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 07:45 19:30
Södertälje Stora Torget vid kyrkomuren 08:30 19:00
Nykvarn Busshpl C 08:50 18:40

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/11BussJulmarknad i Wadköping med Jul på Åsby och julbord på Restaurang SvalanMer än 8995:-Boka
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje