Skip to main content

Jul på Vallby med gammeldags julmarknad och julbord på Westerqwarn

När vintern är som mörkast gäller det att ta tillvara på alla tillfällen att lysa upp dagen och i samband med att första adventsljuset tänds startar julen på Vallby friluftsmuseum i Västerås - det är dags för gammaldags julmarknad. Strosa runt i den gemytliga miljön bland de pyntade marknadsstånden i jakten på det perfekta julpyntet eller julklappen som har det där lilla extra - här finns något för alla! Vi avslutar dagen med julbord på Westerqwarn där vi upplever värme, trivsel och god mat som ger oss en härlig försmak av julen!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Avresa

  Avresa med bussen från vald upphämtningsplats.

 • Jul på Vallby med Gammeldags Julmarknad

  Vi kör till Västerås och Vallby Friluftsmuseum. På området finns bla ett 40-tal trä- och stenhus, med tillhörande miljöer och här startar julen den första helgen i advent med gammaldags julmarknad. Här finns något för alla som längtar efter julen och i marknadsvimlet kan man inte bara höra de klassiska julsångerna och se spår efter gårdstomten bland frostnupna gårdar, utan också hitta genuint hantverk i gemytlig miljö. Stickade produkter, smide, tomtar och kransar men också honung, karameller, bröd och andra godsaker är bara en del av allt som erbjuds – julkänslan får vi på köpet!

 • Julbord på Westerqwarn

  Efter ett par timmar lämnar vi Västerås och beger oss till Kolbäck och mysiga Westerqwarn. Här står det traditionella julbordet uppdukat med lokala råvaror från bla Borgåsunds Fiskarn och Åsby Kött & Vilt. Vi tar för oss av alla godsaker och äter i lugn och ro innan det är dags att ta plats på bussen igen.

 • Hemfärd

  Mätta och belåtna och fyllda med julstämning påbörjar vi hemfärden och är tillbaka i Nykvarn ca kl 17.00, Södertälje ca kl 17.20 och Cityterminalen ca kl 18.00.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nykvarn Busshpl C 08:25 17:00
Södertälje Stora Torget vid kyrkomuren 08:45 17:20
Stockholm Cityterminalen 09:30 18:00

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/12BussJul på Vallby med Gammeldags julmarknad och julbord på WesterqwarnMer än 81 095:-Boka
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje