Julmarknad i Köpenhamn - 3 dagar

Följ med på en kryssning i adventstid från den norska huvudstaden genom den vackra Oslofjorden och vidare till Danmarks huvudstad Köpenhamn. Vi upplever inte bara tjusningen med kryssningen och allt som hör därtill, utan stiftar även bekantskap med det danska gemytet då vi upplever Köpenhamn i juleskrud. Gator och torg är stämningsfullt smyckade och affärer och varuhus utmed Ströget lockar med mängder av klappar och erbjudanden – som gjort för att klara av julklappsinköp i lugn och ro samtidigt som julstämningen smyger sig på. Under eftermiddagen lämnar fartyget Köpenhamn och efter ännu en trevlig kväll och natt ombord angör vi kajen i Oslo, där vi under några timmar besöker julmarknaden på Spikersuppa vid Karl Johan – ”Jul i vinterland”. Här finns alla möjligheter att hitta den unika julklappen innan vi vänder hemåt igen. Det lackar mot jul!

Avresa: 22/11 och 29/11
Pris: 2 695 kr/person

Anslutningar: Järna, Nykvarn och Södertälje

Foto 1: Tivoli
Foto 3: Jul i Vinterland

 

OBS! Resan är inte bokningsbar ännu.

Status:
Fullt

Program

DAG 1 – OSLO OCH EN HÄRLIG SJÖRESA MED JULBUFFÉ
Vi börjar resan tidig morgon och kör mot vårt grannland i väster. Resan går genom Närke och Värmland där hus och byggnader längs med vägen börjar pyntas inför 1:a advent. Självklart stannar vi för fika och lunch på lämpliga ställen. Snart passerar vi gränsen till Norge och kommer till vårt mål för dagen - Oslo. Här går vi den 22/11 ombord på DFDS Seaways fina fartyg M/S Pearl Seaways och den 29/11 är det M/S Crown Seaways som skall ta oss ut genom den vackra Oslofjorden. Vi lämnar kaj kl 16.30 och ombord serveras en härlig julbuffé med allt som hör till. Efter middagen väntar nöjen, shopping och underhållning i baren – allt efter eget intresse! (ca 490 km)

DAG 2 - KÖPENHAMN I JULESKRUD
Efter en härlig sjöfrukost är vi framme i den danska huvudstaden Köpenhamn – en världsstad som har allt, till och med ett lugnt tempo. Här har vi dagen till fritt förfogande – allt efter eget intresse! Utnyttja tiden till julklappsinköp i butikerna utmed Europas längsta gågata Ströget, besök de små röda julpyntade bodarna i Nyhavn eller passa på att bara njuta av det danska gemytet. Folkvimmel, röd pölse, varm choklad, smörrebröd och kanske ”en lille en” – allt väl förknippat med Köpenhamn. Den som vill ha mer julstämning kanske gör ett besök på Tivoli som har klätts i vinterskrud (ingår ej i resans pris). Där är den traditionsenliga julmarknaden i full gång med hundratusentals ljus i träd och granar, karuseller som går och där luften är fylld av skrik, skratt och julens dofter. Under eftermiddagen möts vi igen då vår buss väntar för att ta oss tillbaka till vårt fina fartyg som väntar vid kaj, redo för avgång kl 16.30. Ombord väntar ännu en kväll då vi njuter av fartygets faciliteter. Middag intas på egen hand – här finns flera restauranger att välja på, och sedan kanske en sväng på dansgolvet lockar innan sänggående.

DAG 3 – ”JUL I VINTERLAND” OCH HEMÅT
Vi njuter av den goda sjöfrukosten medan DFDS fartyg ännu en gång tar oss genom Oslofjorden - naturen och vyerna är fantastiska! Framme i Oslo lägger vi till vid kaj kl 09.45 och beger oss direkt till området Spikersuppa vid Oslos paradgata Karl Johan. Här pågår Jul i vinterland – en julmarknad med god mat, lokalt hantverk, delikatesser och mängder med julstämning! Här får vi tid att gå runt bland de små torgstånden i jakten på den perfekta julklappen – en äkta lusekofta eller en halsduk eller mössa av norsk ull kanske kan vara ett alternativ till den som har allt, eller varför inte botanisera bland norska delikatesser till julbordet! Här finns också mycket att välja på för den som vill ha något i magen innan vi påbörjar hemfärden omkring kl 13.30. Längs vägen stannar vi förstås på lämpliga ställen med möjlighet till fika eller något att äta. Under sen kväll är vi åter hemma igen. (Ca 490 km)