Skip to main content

En försmak av jul på Dylta Bruk

Än är det ett tag kvar innan advent står för dörren, men julen närmar sig – sakta men säkert! Passa på att i lugn och ro hitta den rätta stämningen, ladda batterierna och kanske klara av en del julklappsinköp innan julstressen ens hinner infinna sig – här finns alla möjligheter! På Dylta Bruk utanför Örebro får vi en försmak av julen då Svenska Slottsmässor slår upp portarna till en julinspirerad hantverksmässa där vi låter oss inspireras med alla sinnen – här finns alla möjligheter att tjuvstarta julen!
Vi avslutar dagen i vattentornet Svampen i Örebro med välsmakande och riklig buffé.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Avresa

  Avresa med bussen från vald upphämtningsplats.

 • Julmässa på Dylta Bruk

  1,5 mil norr om Örebro ligger Dylta Bruk – en stilfull herrgård med närmast slottslikt utseende, byggd helt i trä och med anor från 1740-talet. Här besöker vi Svenska Slottsmässors traditionella julmässa där vi möter några av landets skickligaste hantverkare i en stämningsfull miljö. Slöjdare i trä och halm står sida vid sida med keramiker och textilhantverkare – här finns alla möjligheter att hitta något till vännen eller släktingen som ”redan har allt”. Passa också på att besöka matboden där många av julbordets läckerheter och delikatesser finns representerade med dofter och smaker som får en att verkligen se fram emot att julen snart är här!

 • Buffé i Restaurang Svampen

  Fyllda av intryck och förhoppningsvis en känsla av att redan ha hittat den perfekta julklappen lämnar vi Dylta Bruk framåt eftermiddagen och beger oss till Svampen i Örebro - det 58 meter höga vattentornet med utsiktsplattform. Här uppe väntar inte bara magnifik utsikt över Örebro stad, Närkeslätten och Kilsbergens blåa berg i horisonten utan också en buffé med 3 sorters sill, soppa, 7 olika sallader, ett flertal varmrätter, smör, hembakat bröd, kaffe och kaka - här finns verkligen något för alla smaker!

 • Hemfärd

  Mätta och belåtna påbörjar vi hemresan och är åter i Nykvarn ca kl 17.30, Södertälje ca kl 18.00 och Cityterminalen ca kl 18.45. Det lackar mot jul!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 08:00 18:45
Södertälje Stora Torget vid kyrkomuren 08:45 18:00
Nykvarn Busshpl C 09:00 17:30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/11BussJulmarknad på Dylta Bruk med buffé i Restaurang SvampenMer än 8695:-Boka
Kontakta oss
Open:
 • Vardagar
  09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje