Jul på Hovstallet med julbord i Kaknästornet - 1 dag

När vintern är som mörkast gäller det att ta till vara på alla tillfällen att lysa upp dagen och när hela staden försätts i en magisk julstämning i samband med första adventsljuset skall tändas är det dags för Stockholms exklusivaste och finaste julmässa på Kungliga Hovstallet. Här träffas många av landets bästa hantverkare och möjligheten att hitta den unika julklappen innan den stora julstressen infinner sig är stor! När skymningen faller väntar julbord i Kaknästornet med vidunderlig utsikt över hela den julpyntade huvudstaden!

Avresa: 1 december
Pris: 995 kronor

I priset ingår: Bussresa, Entré till Julmässan på Kungliga Hovstallet, Julbord i Kaknästornets restaurang inkl. hissavgift och välkomstglögg i Skybar. Dryck samt garderob ingår ej.

Anslutning: Nykvarn, Södertälje och Järna.

Status:
Fullt

Program

Avresa från Nykvarn, busshpl C, kl 09.50, Järna, Järnvägsstationen, kl 10.10 och Södertälje Torg kl 10.30.

Än en gång arrangeras julmässa på Kungliga Hovstallet, mitt i Stockholm. Det är en stämningsfull, gammeldags julmarknad i en lite annorlunda miljö och här träffar vi på ett sjuttiotal av landets bästa hantverkare vilket ger oss möjlighet att hitta personliga julklappar i alla tänkbara former och material. I smedjan tillverkas högkvalitativa smidesprodukter och på mässan finns även en välfylld matbod med julens alla delikatesser.

Det nuvarande Hovstallet uppfördes av arkitekten Fritz Eckert på uppdrag av Oscar II under åren 1890–1894. Här finns bla kungafamiljens fordonspark och deras förnäma samling av vagnar, som anses vara den bästa i världen. I samband med julmarknaden finns det guider som visar upp några av paradvagnarna och det finns också möjlighet att besöka stallet och titta på kungens hästar.

Framåt eftermiddagen är det dags att åka ut mot Djurgården för en riktig ”höjdarupplevelse”. Vi tar hissen upp till toppen på Kaknästornet där vi serveras välkomstglögg i Skybar kl 14.30 för att sedan sätta oss till bords i restaurangen med Stockholms odiskutabelt bästa utsikt och vy på 155 m höjd, där det traditionella julbordet står uppdukat med allt man kan önska sig! Vi tar för oss av allehanda godsaker och njuter i lugn och ro av både maten och utsikten samtidigt som skymningen sakta faller utanför och ett stämningsfyllt Stockholm visar sig från sin allra bästa sida när adventsljusen tänds. Strax efter kl 18.00 påbörjar vi hemfärden och är åter i Södertälje ca kl 18.45.