Jul på Ekenäs slott - 1 dag

Passa på att få en försmak av julen och i lugn och ro hitta inspiration eller klara av en del julklappsinköp innan den värsta julstressen infinner sig. Här finns alla möjligheter!

Avresa: 17 november
Pris: 695 kronor

I priset ingår: Bussresa, Morgonkaffe med fralla på Gunnes väskor, Helgbuffé inkl. dryck, kaffe och hembakad kaka på Restaurang Bettina, Besök på Brunneby Musteri och Cloetta, Entré till Julmässan på Ekenäs Slott.

Anslutning: Nykvarn, Södertälje och Järna

Status:
Fullt

Program

Avresa från Nykvarn C, busshpl, kl 07.10, Södertälje Torg kl 07.30 och Järna, Järnvägsstationen, kl 07.50.

Vi kör till Mantorp där vi dricker morgonkaffe med fralla på Gunnes väskor. Här hittar vi också det största och mest prisvärda sortimentet av väskor, plånböcker, handskar och paraplyer och vi får tid att fynda i butiken. Vi fortsätter till Brunneby Musteri vid Göta Kanal. Här har man i över 65 år på olika sätt tagit väl vara på granngårdarnas frukter och bär och för den som önskar finns här möjlighet att hitta smakfulla julklappar – utbudet är stort! Efter en stund i gårdsbutiken väntar Restaurang Bettinas helgbuffé med hemlagade pajer av olika slag, sallader, kallskuret, bröd, ostar och mycket mer och vi äter i lugn och ro innan vi fortsätter vår färd till Ljungsbro där vi stannar till vid Cloettas fabriksbutik. Här finns full sortering av Cloetta Fazers produkter och vi kan också köpa andrahandssorterad choklad till reducerade priser.

Strax utanför Linköping kommer vi till Ekenäs Slott – ett medeltida sagoslott med tinnar och torn som dagen till ära är klätt i julskrud där marschaller och facklor bidrar till att skapa gemytlig julstämning. Här pågår slottets traditionella julmässa där 80 av landets skickligaste hantverkare ställer ut i stall, bodar och ekonomibyggnader. Slöjdare i trä och halm står sida vid sida med keramiker och textilhantverkare – här finns alla möjligheter att hitta något till vännen eller släktingen som ”redan har allt”. Passa också på att besöka matboden där många av julbordets läckerheter finns representerade med dofter och smaker som får en att verkligen längta till jul och för den som önskar finns också möjlighet till guidad visning av slottet. Framåt kvällen lämnar vi julmarknaden och är åter i Södertälje ca kl 19.30.