Skip to main content

Författarresa med Rosella

Ta chansen att träffa Herman Lindqvist och Viveca Sten!


Pris: 615 kr/person


I priset ingår: Dagskryssning Kapellskär-Mariehamn med Rosella, Buss t/r, Svenska
Kocklandslagets buffé inkl. vin, öl, läsk och kaffe samt författarföredrag med författaren
för dagen som berättar om sitt författarskap och sin senaste bok.


19/9
Herman Lindqvist har skrivit nära sjuttio böcker och han skriver ständigt fler. Det är framför allt historiska verk, men också skönlitteratur, biografier och kåserier.
Han föddes i Stockholm 1943 men växte upp i Helsingfors. Efter studentexamen läste han statskunskap och började sitt yrkesliv som journalist. Vid 25 års ålder blev han utrikeskorrespondent för Aftonbladet och bevakade sedan under mer än tjugo år krig och katastrofer i alla världsdelar för Aftonbladet, Expressen, SVT och Riksradion. Numera är han bosatt i Warszawa med sin fru Liliana. Sedan 1990 är han författare på heltid. Under åren 1992–2006 utgavs hans stora verk Historien om Sverige i elva delar. Den bokserien har tillsammans med de omkring trettio avsnitten av Hermans historia som sändes i SVT mellan 1991 och 2002 starkt bidragit till det ökade historieintresset i Sverige. Han blev med detta helt enkelt svenska folkets historielärare. Herman Lindqvist har också en djup kunskap om Sveriges kungahus, som han har skrivit flera böcker om. Han har också undervisat prinsessorna Victoria och Madeleine i Sveriges historia. Hösten 2020 utkom boken Historien om Sverige – Från istid till framtid: så blev de 14 000 första åren. Enligt Herman Lindqvist själv ”en spännande berättelse hur detta en gång så karga land vid Europas norra iskant kunde bli ett av jordens rikaste, mest demokratiska och mest utvecklade länder”. Årets bok, som utkommer i augusti år 2022, heter Oscar II – Den konungsligaste av alla kungar. Ingenting tydde på att Oscar någonsin skulle bli kung, kön till tronen var lång före honom. Han satsade allt på att bli sjöofficer och en hyllad kulturpersonlighet, diktarnas furste. Men så erbjöds han fyra troner i Europa innan han år 1872 blev kung över Sverige-Norge och helt oväntat vår mest konungslige av alla kungar. Ingen trivdes som han i själva kungarollen, i den oskarianska dubbelmoralens Sverige. Han kämpade för att bevara kungamakten och hålla ihop unionen med Norge, men han förlorade alla sina strider. Han dog bitter och besviken. Den nya tiden var här. Boken utkommer i augusti 2022.

17/10
Viveca Sten
är en av Sveriges mest populära deckarförfattare. Hon debuterade 2008 med kriminalromanen I de lugnaste vatten. Detta blev upptakten för den omåttligt populära succéserien Morden i Sandhamn som med sina 10 böcker har sålts i över sju miljoner exemplar i mer än 40 länder. Serien ligger till grund för TV4:s filmatise-ring med över 90 miljoner tv-tittare i hela Europa. Hon har dessutom skrivit flera fackböcker, en kokbok och en rysartrilogi för barn med sin dotter, Camilla Sten. Viveca Sten är starkt förknippad med sommar, skärgårdsidyll och badklippor. Sina vintrar tillbringar Viveca i Åre vilket inspirerat henne till den nya spänningsserien Åremorden som utspelar sig i de jämtländska fjällen. En serie där Viveca väver samman den storslagna naturen med starka karaktärer i rafflande mordgåtor som fullkomligt trollbinder läsaren. Huvudpersonerna i serien är Daniel Lindskog, inspektör vid Årepolisen och nybliven pappa, och Hanna Ahlander som flytt till Åre efter att ha blivit dumpad och tvingats lämna sitt jobb på Citypolisen i Stockholm. – Jag har alltid åkt skidor och mitt hjärta klappar för Åre. Älskar man skärgården älskar man ofta fjällen. När vi blev kvar på grund av Coronakrisen tog inspirationen fart. Nya historier kom till mig med den mäktiga fjällmiljön som bakgrund. Jag höll det hemligt för både min man och mitt förlag tills jag blev klar. Det blev en helt ny serie med nya karaktärer, ett nytt landskap och en mycket förvånad man och förlag, säger Viveca Sten. Första boken i serien Åremorden heter Offermakaren och utkom 2020 och fick ett enastående mottagande av både kritiker och läsare. 2021 kom Dalskuggan som även den blev en succé. Del tre, Botgöraren, utkommer nu i höst.

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Strängnäs Järnvägsstation 07:45 21:05
Läggesta Järnvägsstation Hpl. C 08:05 20:45
Nykvarn Nykvarn C Hpl 08:25 20:25
Södertälje Södertälje Torg 08:45 20:00
Stockholm Cityterminalen 09:30 19:15
Danderyd Sjukhus 09:40 19:05
Roslags Näsby Roslagsnäsby trafikplats 09:50 18:55
Norrtälje Campus Roslagen 10:30 18:15
Kapellskär   10:50 17:30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/9RosellaFörfattarresa Rosella - Herman Lindqvist5615:-Boka
17/10RosellaFörfattarresa Rosella - Viveca StenMer än 8615:-Boka
Resekalender
18/8Dygnskryssning till Åbo med Glory inkl bussfrån 745:-
18/8Skärgårdskryssning med Cinderella till specialprisfrån 285:-
Kontakta oss
Open:
  • Vardagar
    09 - 17
Adress:
Björcks Resor
Järnagatan 1
151 71 Södertälje