Författarresa med Rosella - 1 dag

Träffa några av Sveriges mest populära författare ombord på Rosella! Olika författare stiger ombord och talar om sitt författarskap och sina senaste böcker.

5/5 - Bengt Ohlsson
Bengt Ohlsson, 56 år, författare och uppskattad krönikör med nära tjugotalet romaner i bagaget. Ohlsson debuterade redan 1984, under sitt sista år i gymnasiet med romanen Dö som en man, sa jag. För sin roman Gregorius, tilldelades han Augustpriset 2004. Första dagarna i maj 2020 släpper han sin roman Midsommarnattsdrömmar som utspelar sig i Roslagsmiljö.

8/9 - Ninni Schulman
Ninni Schulman. född 1972 och uppvuxen i bruksorten Lesjöfors i östra Värmland. Hennes kriminal-romaner förlagda till just Värmland och Hagfors har gjort henne till Sveriges nya deckardrottning. Deckarna om journalisten Magdalena Hansson som har liknande erfarenheter som författaren själv älskas av läsarna och hyllas av kritikerna. Hagforsserien har översatts till 14 språk och sålts i mer än 1 miljon exemplar. Nu är hon aktuell med När alla klockor stannat, den sjätte boken i Hagforsserien och med journalisten Magdalena Hansson.

6/10 - Herman Lindqvist
Herman Lindqvist, född 1943, journalist, författare och historiker. Han har varit korrespondent i Prag, Paris och Beirut för Aftonbladet och i Bangkok och Kairo för Expressen. Han har också varit anställd på TV1 och Asienkorrespondent i Tokyo och Sveriges Radios korrespondent i Paris. Herman är uttalad rojalist och i hans texter står kungligheter i centrum. Han har en djup kunskap om Sveriges kungahus, som han skrivit flera böcker om, senast Bernadotte: För Sverige hela tiden (2018). Han har också undervisat prinsessorna Victoria och Madeleine i Sveriges historia. Årets bok Historien om Sverige – så blev de första 14 000 åren är en bearbetning av tidigare böcker i serien men med mycket nyskrivet.

3/11 - Catharina Ingelman-Sundberg
Catharina Ingelman-Sundberg
, född 1948, har nått fantastiska framgångar med sina böcker både i Sverige och internationellt. Hennes stora genombrott kom 2012 med den humoristiska feelgood-romanen Kaffe med rån om pensionärerna som ger sig in på brottets bana. Den tillsammans med Låna är silver, Råna är guld samt Rån och inga visor har väckt uppseende och Catharina har bjudits in till Norge, Finland, England, Frankrike, Brasilien och Förenade Arabemiraten för att berätta om sina romaner. Romanerna är också blandad med svidande samhällskritik mot hur vi behandlar våra åldringar. Hösten 2020 kommer nästa bok om pensionärsligan.

 Pris 5/5: 425 kr/person

Pris hösten 2020: 435 kr/person

I priset ingår dagskryssning inklusive buss t/r samt buffé inkl vin, öl, läsk och kaffe. Författaren för dagen berättar om sitt författarskap och sin senaste bok.

 

Prisexemplet gäller ovanstående datum. Begränsat antal platser. Reservation för ändringar. Ta med id-handling.

Pris från:
435:-
Dagar:1
Föreläsning m dagens författare, lunch i Bistro Buffét och bussanslutning
Transportsätt:Rosella
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
8/9Rosella Mer än 8435:-Boka
6/10Rosella Mer än 8435:-Boka
3/11Rosella Mer än 8435:-Boka