Dansa samba med mig - 1 dag

Upplev Cornelis på ett helt nytt sätt. Det blir en resa mellan Brasilien och Sverige, sorg och lycka. Föreställningen bjuder på en resa mellan kärlek, svartsjuka, utanförskap, passion och åtrå med texter från Cornelis Vreeswijk. Vi sjunger med i klassikerna Brev från Kolonien, Felicia adjö och balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind.

Avresa: 24/11
Pris: 795 kr/person

I priset ingår: Bussresa, Biljett till föreställningen Dansa samba med mig.

Anslutningar: Nykvarn & Södertälje

Status:
Fullt

Program

Avresa från Nykvarn C klockan 17:40, Södertälje Torg 18:00.

Vi kliver på bussen som kör oss till Intiman på Odenplan där Tobias Karlsson, känd från Let’s Dance, avslutar sin Sverigeturné med ”Dansa samba med mig”. Dansikalen är en hyllning till Cornelis där vi som åskådare får uppleva Cornelis på ett helt nytt sätt. Det blir en resa mellan Brasilien och Sverige, Sorg och lycka samt 1600-tal och 2017. Dansare kommer att illustrera låtar sjungna av tre sångare som kompletteras med inspelningar från artister som Lill Lindfors, Jack Vreeswijk och Alexander Rybak. Under föreställningen kommer vi få njuta av bland annat klassikerna Brev från Kolonien, Felicia adjö och balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind.

Cornelis kom till Sverige vid 12 års ålder med känslan av att plötsligt befinna sig i ett annat land och inte passa in. Även historien i dansikalen tar upp hur det går att kämpa sig förbi alla hinder på vägen och lyckas, likt Cornelis som en dag var en av landets största poeter. På samma sätt visar sig flickan i ”Dansa samba med mig” också ha oanad potential trots hennes tillsynes ofördelaktiga giv i livet och som ung invandra till Sverige. Det handlar om att vi måste våga räcka ut en hand till andra, både för att hjälpa eller för att själva få en knuff i rätt riktning.

Showens historia berättas genom musikens texter, karaktären på dansen och koreografin. Dansikalen bjuder på en resa mellan kärlek, svartsjuka, svek, utanförskap, passion och åtrå med texter från Cornelis Vreeswijk. Efter föreställningen tar bussen oss tillbaka hem.

Åter i Södertälje ca klockan 22:30, Nykvarn C ca 22:50.