Roslagens Brygghus med Rosellakryssning - 1 dag

Välkommen att följa med på en oförglömlig resa där vi startar dagen på Roslagens brygghus, en upplevelse för alla sinnen! Här får vi provsmaka öl av god kvalité och får en intressant guidning. Efter besöket får vi njuta av den vackra skärgården när M/S Rosella tar oss till Åland och tillbaka.

 

Avresa: 10 oktober
Pris: 595 kr/person

 

Anslutning: Nykvarn, Södertälje, Stockholm

Status:
Fullt

Program

Avresa från Nykvarn C klockan 06:10, Södertälje Torg 06:30 och Cityterminalen 07:15.

Vi kör norrut mot Roslagen och kommer omkring klockan 08:30 fram till Roslagens Brygghus i Riala, i södra Roslagen. På det lilla bryggeriet får vi se de hantverksmässiga och traditionella bryggmetoderna. Vi får en mycket informativ genomgång av hela bryggeriprocessen och ägaren berättar om deras verksamhet. Därefter blir det en visning av bryggeriet och besöket avslutas med en trevlig provsmakning av den goda ölen och en fikastund bestående av hemgjort maltbröd och kaffe. Vill man köpa folköl eller kanske en god lammkorv att ta med sig hem, så kan man göra det på gårdsförsäljningen.

 

Vid klockan 10:30 är det dags för avfärd mot Kapellskär där M/S Rosella väntar för att ta oss med på en dagskryssning till Mariehamn och tillbaka. Här kommer vi att checka in i terminalen innan vi får gå ombord via landgången. När vi kommer ombord är det dags för lunch i The Buffet inkl. dryck som serveras på däck 6 och här är det inte bara den goda maten vi njuter av utan också den fantastiska utsikten över skärgården. Det finns även tid för shopping i tax-free butiken innan vi är tillbaka i Kapellskär igen klockan 17:30 och därefter tar bussen oss hem igen.