Birka Cruises

Birka Cruises erbjuder skärgårdsinspirerade kryssningsupplevelser sedan 1971. Rederiet kryssar alla dagar i veckan från Stockholm via Mariehamn med kryssningsfartyget M/S Birka. Sommartid görs dessutom långkryssningar till utvalda destinationer runt Östersjön. Företaget är miljöcertifierat enligt ISO14001. M/S Birka är ett av världens mest miljöanpassade kryssningsfartyg. Fartyget har ett slutet avloppssystem och allt avloppsvatten pumpas iland till reningsverk – inget släpps ut i Östersjön.

 

Hon är unik med en exklusiv spa- och relaxavdelning med pooler ute och inne, bastu med sjöutsikt och en sol som alltid skiner. Det finns restauranger för alla smaker och ett väl tilltaget shoppingcenter. Under ett dygn ombord äter ni gott, dansar under stjärnorna och umgås med trevliga medresenärer.

 

Nytt för 2016 är Terrassen by Birka. Det 875 kvm stora, inglasade poolområdet med vyer över himmel och hav har blivit en ombonad trädgård med utrymmen för avkoppling och umgänge. Här kan du njuta av sol, bad, utvalda viner, svenska tapas och en cocktail i solnedgången. Allt inramat av skandinavisk design, lummig grönska och havsutsikt. Vi kallar den Terrassen by Birka.