Åland Grönskar - 1 dag

Under två härliga dagar i maj firas den spirande, livskraftiga våren på Åland. Gårdar, trädgårdar och restauranger bjuder in till fest. Kom och klappa nyfödda lamm och kalvar, smaka på fräscha primörer och njut av blommande äppelträdgårdar mitt i Ålands vackra landsbygd.

Avresa: 29 maj
Pris: 875 kronor/person

I priset ingår: Bussresa, Båtresa Kapellskär – Mariehamn t/r, Brunch på utresan, The Buffet inkl. dryck på hemresan samt en guidad tur till gårdarna på Åland Grönskar.

Anslutning: Nykvarn, Södertälje och Cityterminalen

Status:
Fullt

Program

Avresa från Nykvarn C klockan 06:25, Södertälje Torg klockan 06:45 och Cityterminalen klockan 07:30.

Vi börjar dagen med en bussresa upp till Kapellskär där M/S Rosella väntar på att vi ska gå ombord. När fartyget avgår klockan 09:30 sätter vi oss ner i The Buffet för att äta en god och rejäl brunch medan vi färdas genom den vackra skärgården mot Mariehamn på Åland. Framme i Mariehamn är det dags att se när våren grönskar på Åland, det är ett evenemang som anordnades för första gången år 2017. Ålands gårdar, trädgårdar och restauranger öppnar upp och bjuder in till en vårfest där det finns möjlighet att klappa nyfödda lamm och kalvar, smaka på fräscha primörer och vi kan njuta av de blommande äppelträdgårdarna. Vi möts upp av en lokalguide som tar oss med till några av de gårdar, trädgårdar och restauranger som har dukat upp med det bästa som Åland har att erbjuda. Vad mer kan man begära! Under dagen kommer det finnas tid för lättare lunch till självkostnadspris på de gårdar och restauranger som vi besöker innan vi framåt kvällen beger oss tillbaka till Mariehamn igen. Vi säger adjö till Åland och vår lokalguide innan vi går ombord på M/S Rosella igen, som avgår klockan 18:30. Här sätter vi oss ner för att äta i The Buffet som lockar med många olika små rätter, både varma och kalla, och efter maten finns tid för shopping i Taxfree-butikerna ombord. Klockan 19:45 är vi tillbaka i Kapellskär igen och vi påbörjar vår resa tillbaka till hemorten med nya härliga minnen från det vackra grönskande Åland.

Åter vid Cityterminalen ca klockan 21:15, Södertälje ca klockan 22:00 och Nykvarn ca klockan 22:20.