Julmarknad på Skokloster - 1 dag

På borggården på Skokloster - ett av världens bäst bevarade barockslott – infinner sig en speciell stämning när utställare, hantverkare och producenter dukar upp sina bord med varor av hög kvalitet och julbordets delikatesser. Här finns alla möjligheter att hitta det perfekta julpyntet eller julklappen! På Wenngarns slott väntar sedan traditionellt julbord i pyntade salar – med andra ord en dag som gjord för att i lugn och ro låta julstämningen infinna sig!

Avresa: 3/12
Pris: 895 kronor

Anslutning: Nykvarn, Järna och Södertälje

Status:
Fullt

Program

Avresa från Nykvarn, busshpl C, kl 08.50, Järna, järnvägsstationen, kl 09.10 och Södertälje Torg kl 09.30.

 

Vackert beläget på en halvö i Mälaren ligger Skoklosters slott – ett av världens bäst bevarade barockslott som även blivit utsett till Sveriges vackraste slott. I den unika miljön på den storslagna borggården pågår den traditionella julmarknaden där mat, hantverk och godis dukats upp, och vi njuter av julstämningen när vi går runt bland marknadsstånden. Här finns alla möjligheter att hitta det perfekta julpyntet eller julklappen som har det där lilla extra!

Efter detta är det dags att ta plats i bussen igen för att köra till Wenngarn. Sveriges äldsta bevarade brev från 1164 handlar om landområdet Wenngarn och närliggande Sigtuna som är Sveriges första huvudstad. Inbäddat i ett vackert parklandskap ligger Wenngarns slott och här väntar det traditionella julbordet uppdukat i julpyntade salar. Vi tar för oss av alla godsaker och äter i lugn och ro innan det är dags att ta plats på bussen igen. Mätta, belåtna och fyllda med julstämning påbörjar vi hemfärden och är åter i Södertälje ca kl 18.00.

 

I priset ingår: Bussresa, Besök på Julmarknaden på Skoklosters Slott, Traditionellt julbord på Wenngarns Slott - dryck ingår ej